Kopenhagen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kopenhagen image

Frederisberg, Vesterbro & Nørrebro

Kopenhagen
Denemarken
EvelineVanPutten

Frederisberg, Vesterbro & Nørrebro

28 november 2015
Heerlijk geslapen deze nacht! Douchen, aankleden en erop uit. Het was vandaag niet zo mooi weer. Grijs, miezerig… Is niet anders. Vandaag begonnen we met wandeling 5: Frederiksberg & Vesterbro. Als eerste zagen we de Elias Kirke. Vervolgens liepen we onder het Det Ny Teater door en zijn we wat aparte winkeltjes binnen gelopen. We wilden gaan ontbijten bij Granola, een aanrader volgens het boekje. Alleen… we waren niet de enige… Het propvolle café in jaren 30-stijl zag er vol en gezellig uit. We moesten dan ook 30 minuten wachten. Deze tijd hebben we gevuld met het bezoeken van een schattige boekwinkel en wat exclusieve kledingwinkeltjes. Toen was het tijd voor het ontbijt. Zoals een echte Deen: ontbijt met havermoutpap. Super lekker! Ook de skyr met dingetjes en de milkshakes waren verrukkelijk! Echt een aanrader!

Na het eten zijn we door de Frederiksberg Alleen gelopen en hebben we nog een chocoladewinkeltje bezocht. Vervolgens door de Gammel Kongevj gelopen, waar nog veel meer winkels zitten. Uiteindelijk kwamen we bij een oud raadhuis en daar zijn we het Frederiksberg Have (park) in gelopen. Hoewel het nog steeds druilerig was, zag het er heel mooi uit. We zijn naar de top gelopen, waar het Frederiksberg Slot ligt. Aan de andere kant van het Frederiksberg Slot ligt ook weer een parkje, waar we langs de Cisternerne zijn gelopen. Je kunt via een glazen piramide naar een voormalig ondergronds waterreservoir lopen, maar het was er een beetje te druk… Daarom zijn we doorgelopen naar het Carlsberg Visitors Center, zodat we onze kennis over het bekendste Deense biermerk wat konden vergroten. Helaas waren we net te laat voor de Engelse rondleiding (en de volgende rondleiding was pas over twee uur), dus zijn we zelf maar wat rond gaan lopen door de Exbeerience. Ook hebben we lekker gegeten bij Carlsberg, waar zelfs Eveline aan het bier ging!

Na het eten was het droog en klaarde het zelfs helemaal op! Via de Pile Allé en de Vesterbrogade zijn we naar het noorden gelopen, langs de meren Sankt Jørgens Sø en Peblinge Sø. Een super mooie wandelroute, zeker met die laagstaande zon op die gekleurde huizen langs het water! Bij de Dronning Louises Bro (brug) zijn we de straat in geslagen om even wat te eten en drinken bij Emmerys. Via de universiteiten en het Amorparken zijn we weer langs de ander kant van het meer teruggelopen. We wilden eigenlijk nog wat winkeltjes bezoeken op de Nordre Frihavnsgade, maar het was al te laat… de winkels waren al gesloten. Via het Statens Museum for Kunst zijn we weer teruggelopen naar het Kongens Nytorv en de Strøget. Bij TGI Friday zijn we lekker gaan eten. Op weg naar het hotel zijn we nog over de kerstmarkt gelopen op het Storkespringvandet, waar we nog goddelijke fudge hebben gehaald. Met uiteindelijk ruim 23 kilometer in de benen kwamen we aan in het hotel. Weer een fantastische dag gehad!

Foto's

8c0fd.jpg
8c0fd.jpg
EvelineVanPutten