Kopenhagen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kopenhagen image

Waar is de kleine zeemeermin gebleven?

Kopenhagen
Denemarken
Bocaj

Waar is de kleine zeemeermin gebleven?

Tijdens onze rondreis door zuid Scandinavië mag een bezoek aan Kopenhagen natuurlijk niet ontbreken. De stad is vrij compact dus lopend is het prima te doen. Parkeergarage in het centrum gezocht en lopen maar, als eerste Kastellet bekeken een oude fortificatie met een aantal gebouwen die nog steeds worden gebruikt je kan prima wandelen op de vestingwerken, er staat zelfs een windmolen.
We wilden echter de kleine zeemeermin bekijken, al veel over gehoord en gelezen maar nog nooit gezien. Dus richting water gelopen en op zoek, valt toch niet echt mee, staat niet duidelijk aangegeven, nog maar eens in de reisgids gekeken, ja het moet hier toch echt ergens zijn. Ik verwachte veel toeristen die het beeld komen bekijken, maar ik zie geen plek aan het water waar het druk is. Het valt wel op dat de rondvaart boten in de haven vlak bij waar we staan kort langs de kant varen en dan weer gaan.
Wat meer die kant op lopend zien we een soort videoscherm in het water staan, wat denk ik nog het zal toch niet zo erg zijn dat bij het beeld video beelden of nog erger reclame wordt getoond. Het beeld is nog steeds nergens te bekennen. Verder naar het scherm lopend zie ik dat er beelden van de kleine zeemeermin op worden vertoond. Na wat langer kijken komen we er achter wat er aan de hand is. De kleine zeemeermin is er niet, ze is in Sjanghai op de wereldtentoonstelling, op het scherm zie je de beelden van een webcam uit China.
Een illusie armer verkenen we het mooie Kopenhagen verder, moeten we toch een keer terug komen.

Foto's

b2dc6.jpg
b2dc6.jpg
Bocaj
3f4ee.jpg
3f4ee.jpg
Bocaj
3f4ee.jpg
3f4ee.jpg
Bocaj