Rila-gebergte stekker

Rila-gebergte – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Rila-gebergte, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Rila-gebergte gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Rila-gebergte

Beste foto's & tips van Rila-gebergte

'349397' door whelder '349397' door whelder

BulgarijeRila-gebergte

BulgarijeRila-gebergte

Ik zie je

whelder

Veel soorten sprinkhanen hebben een bruinige of groene kleur waardoor ze tussen het gras nauwelijks zichtbaar zijn. Maar als je eigenwijs op een margriet gaat zitten val je natuurlijk wel heel erg op. Een buitenkansje vor de fotograaf natuurlijk.

'562761' door hikinghipsters '562761' door hikinghipsters

BulgarijeRila-gebergte

BulgarijeRila-gebergte

Hiking

hikinghipsters

We hebben 6 uur vanaf het Rila klooster gehiked naar De Ivan Vasof hut. We hebben last minute daar nog een bed kunnen regelen maar veel slaap zouden we niet hebben omdat we de wekker om 3:30 gezet voor de 2 uur durende hike naar een top die over de Rila lakes uitkeek. We waren precies een kwartier voor zonsopgang op de top en werden beloond met dit uitzicht!

'524024' door marjolijn '524024' door marjolijn

BulgarijeRila-gebergte

BulgarijeRila-gebergte

Traditionele zang en.

marjolijn

Juni 2015 was ik een weekje in Bulgarije. Eerder plaatste ik al een serie foto's. Leuke herinneringen heb ik aan een bijeenkomst met enkele lokale dames in Dobursko. Dit dorp ligt in het Rilagebergte, niet ver van wintersportplaats Bansko. Een groepje oudere dames, en ook een enkele jongere, heeft zich tot taak gesteld de traditionele plaatselijke dansen en gezangen te bewaren en over te dragen op het nageslacht, en op geïnteresseerde toeristen. Dit alles uiteraard in bijpassende klederdracht.

Laat kaart zien