Pirin NP vaccinatie

Ga je op reis naar Pirin NP, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Pirin NP. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Pirin NP en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Pirin NP kan namelijk van gebied tot gebied in Pirin NP verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Pirin NP nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Pirin NP.  

Informatie over Pirin NP

Beste foto's & tips van Pirin NP

'512335' door marjolijn '512335' door marjolijn

BulgarijePirin NP

BulgarijePirin NP

Wintervoorraad!

marjolijn

Bansko, op onze rondreis door Bulgarije verbleven we hier een nacht. Deze plaats aan de voet van het Piringebergte is tegenwoordig "booming", het is een belangrijk skiresort en overal verrijzen nieuwe hotels en appartementencomplexen. Ook ons hotel was zo'n nieuw, comfortabel hotel. Toch heeft het stadje nog zijn landelijke karakter behouden. Dat betekent ook het aanleggen van een wintervoorraad stookhout. Hier wordt het hout afgeleverd, op verschillende plaatsen zag ik mannen druk bezig met het klieven van het hout. Ook is er in Bansko nog een zogenaamde Bulgaarse "wasmachine", een kuip waar bruisend water uit de bergen in stort, de bergbewoners komen daar met paard en wagen naar toe om hun dekens uit te wassen.

Laat kaart zien