De ultieme Alpenrondreis ervaar je met Deuter

Gepubliceerd: 27 nov 2019 0
Door deel te nemen aan de Deuter-fotowedstrijd sleepten Astrid de Wind en Danielle Aldenhoven een volledig verzorgde Alpenrondreis in de wacht. Zij werden tijdens dit avontuur bijgestaan door Columbusprofessional Wies Kerkhof. Het drietal is inmiddels teruggekeerd, en deelt hun favoriete Alpenmomenten, weg van de massa.

Transporteer jezelf naar de middeleeuwen

Als de muren van Burgenwelt Ehrenberg konden praten zouden ze niet uitgepraat raken. De kasteelruïne stamt uit 1296 en werd bewoond door vele historische figuren, van keizers tot koninginnen en van prinsessen tot tsaren. De entree tot het Ehrenberg-museum kost € 8. Wil jij jezelf voor even naar de middeleeuwen transporteren? Bezoek de ruïne dan tijdens de jaarlijkse Römer & Ritterspiele. Acteurs bootsen de Slag om Ehrenberg na, en je geniet er van steekspelen, muziek en een middeleeuwse markt, vanaf € 24.

Wandel over Europa’s langste hangbrug

‘History meets innovation’, zo luidt de treffende slogan van Highline 179, een 406 meter lange en 110 meter hoge hangbrug die Burgenwelt Ehrenberg met Fort Claudia verbindt. Als je de oversteek aandurft geniet je op het midden van de brug van een 360-gradenuitzicht, vanaf € 8.

Durf jij de oversteek te maken? (Foto: Wies Kerkhof)

Ontdek een andere kant van Slot Neuschwanstein

Voor het mooiste uitzicht op Slot Neuschwanstein stel je jezelf op op de Marienbrücke. Doe dit zo vroeg mogelijk, zodat je de massa mijdt. Wat de meeste mensen niet weten is dat het pad doorloopt, en dat je iets verderop in alle rust van nagenoeg hetzelfde uitzicht kunt genieten. Ook als je van het bovenste kabelbaanstation van de Tegelbergbahn zigzaggend omlaag wandelt, kom je mooie doorkijkjes richting het kasteel tegen. Een ritje kost € 14,50 p.p.

Ga wandelen of e-mountainbiken rond de Königssee

De felblauwe Königssee behoort tot de mooiste meertjes van de Alpen. Het meer ligt buiten de standaard tourist trail, en wordt daarom vooral bezocht door Duitsers en Oostenrijkers. Bijzonder handig zijn de watertaxi’s, die jou op diverse plekken aan het meer kunnen afzetten. Zorg ervoor dat je een half uur vóór het vertrek van de eerste boot op de kade staat en een kaartje hebt gekocht. Een van de aanmeerhaltes ligt bij de St. Bartholomäkerk, vanwaar je diverse mooie wandelingen kunt starten. Ook leuk: als je voorbij de boothuizen in Schönau, én voorbij het uitzichtpunt loopt, kom je in het Malerwinkelbos terecht. Vanaf de oever kun je prachtige foto’s nemen van het meer. Je kunt ook een e-mountainbike huren, vanaf € 35 voor een halve dag.

Huur een e-mountainbike en verken het gebied rond de Königssee. (Foto: Wies Kerkhof)

Over Deuter

Deuter werkt al sinds 1898 nauw samen met alpinisten, atleten, avonturiers en berggidsen. Door goed te luisteren naar hun feedback wist Deuter zijn producten te perfectioneren. Ook aan het vrouwelijke figuur werd gedacht. Sinds 2006 zijn er rugzakken verkrijgbaar die volledig zijn aangepast op de vrouwelijke vormen. Comfort is uiteraard essentieel, maar het thema eerlijke productie staat voor Deuter net zo hoog in het vaandel. Deuter is lid van de Fair Wear Foundation, een stichting die zich inzet voor goede werkomstandigheden. Buitenlandse werknemers kunnen o.a. rekenen op een eerlijk inkomen, contract, zorgverzekering, warme maaltijd en vervoer van en naar werk. Lees meer hierover onder het kopje ‘Responsibility’ op deuter.com

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Vellah Bogle
In dit land kun je in 2024 het beste wonen (en nee, het is níét Nederland!)

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een gebrek aan medische voorzieningen kan er al snel voor zorgen dat een land geen goede plek is om naartoe te emigreren. Datavergelijkingssite Numbeo zo...

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een...

Test je kennis van Scandinavië en win 2 vliegtickets naar Fins Lapland!

Hoeveel weet jij van Noorwegen, Fins Lapland en Zweeds Lapland? Test je kennis met deze quiz in samenwerking met Buro Scanbrit, behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou met twee vliegtickets naar Fins Lapland voor een geweldig Scandinavisch avontuur!

Hoeveel weet jij van Noorwegen, Fins Lapland en Zweeds Lapland? Test je kennis met deze quiz in samenwerking met Buro Scanbrit, behaal de hoogste scor...