Ohridmeer

Het Ohridmeer ligt voor het grootste gedeelte in Macedonië, maar doordat de grens door het meer loopt, ligt het voor een deel ook in Ohridmeer. Het klooster St. Naum ligt aan de zuid-oostkant van het meer van Ohrid, dicht bij de Albanese grens in het nationale park Galicica. Het klooster is gebouwd op een rotsachtige heuvel boven het kristal heldere meer.
 

Informatie over Ohridmeer

Beste foto's & tips van Ohridmeer

'486416' door photofreak '486416' door photofreak

AlbaniëOhridmeer

AlbaniëOhridmeer

Klooster St. Naum

photofreak

Het klooster St. Naum ligt aan de zuid-oostkant van het meer van Ohrid, dicht bij de Albanese grens in het nationale park Galicica. Het klooster is gebouwd op een rotsachtige heuvel boven het kristal heldere meer. Een boottocht van ongeveer 1,5 - 2 uur brengt je vanuit de haven van Ohrid naar het klooster. De boottocht gaat langs de mooie kustlijn van het meer waardoor je een goed beeld krijgt van het prachtige natuurschoon. Het oud orthodoxe klooster is in 905 opgericht door St. Naum. De heilige ligt begraven in een klein kerkje naast het klooster. Dit kerkje is opgedragen aan de heilige aartsengelen Michael en Gabriel. Volgens de legende kun je, wanneer je een goede gelovige bent, het hart van St. Naum nog horen kloppen. In het kerkje zijn een aantal zeer authentieke iconen en fresco's te bewonderen. Het klooster is deels nog in gebruik als klooster en deels doet het dienst als hotel. Jammer genoeg regende het toen ook maar de excursie was er niet minder om.

'457167' door MaJaTa '457167' door MaJaTa

AlbaniëOhridmeer

AlbaniëOhridmeer

Het kerkje van St Joh

MaJaTa

Wat ligt dit kleine kerkje hier mooi zo boven op de heuvel van het oude stadscentrum van Ohrid in Macedonië. Volg de bordjes vanuit het oude centrum en een kleine wandeling brengt je hoog op de heuvel waar je het kerkje van St. John Kaneo vindt.

'486017' door photofreak '486017' door photofreak

AlbaniëOhridmeer

AlbaniëOhridmeer

Detail klooster van..

photofreak

Hier een detailfoto van het klooster. Ik vind deze bouwstijl echt prachtig. Hier is goed te zien hoe ze crea-bea zijn geweest tijdens het bouwen van dit geweldige pand.

Laat kaart zien