Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Vietnam image

Nam Cat Tien - National Park

Zuid Vietnam
Vietnam
Ronderegt

Nam Cat Tien - National Park

Woensdag 02 april 2014:
Alles maar weer eens ingepakt en afgerekend, naar het busstation gelopen, vandaag hoeven we maar zo'n 65km, voor de zit/lig-bus vragen ze belachelijk veel (210.000 Dong voor 40km p.p.) maar een taxi vraagt het dubbele en de locale bus is niet te vinden zo snel, dus toch maar de zit/lig versie dan. We hebben bepaald waar we eruit willen, alleen hebben busmensen ook zo hun eigen willetje, systeem en mannetjes zodat we er later uit gaan dan eerst gepland, wel staan er 2 XE taxi's klaar, wat betekend dat je met de bagage op de brommer verder gaat, dit was niet de planning, even nadenken. Korte aarzeling zorgde in iedergeval dat de prijs van 400.000 naar 300.000 Dong zakte, meerijden met vreemden op een brommer of motor is ook al niet ons sterkste punt, maar ja we moesten verder en ons erover gezet en daar ging het op de brommer naar Nam Cat Tien, gelukkig zijn we heel aangekomen en checken we in bij de Green Bamboo Lodge en na een drankje en het invullen van een formulier namen we intrek in onze bamboe bungalow met zicht op de rivier.
Na ons te hebben geinstalleerd, lunchen we en daarna kregen we uitleg over de routes en mogelijkheden in de jungle van het Cat Tien National Park.
Als het heetst van de dag voorbij is, huren we 2 fietsen, kopen een kaartje voor de veerboot en gaan de jungle van het park in, eerst over betonplaten en vervolgens over gravel en rode harde modder bereiken we na 5km de grootste zogenaamde waterval, echter het is meer een stroomversnelling, maar wel mooi, tijdens de 5km terug stoppen we regelmatig om naar geluiden uit de jungle te luisteren en kijken we nogmaals bij de rivier vervolgens steken we met de veerboot voor het donker wordt weer de rivier over naar de lodge. Na een welverdiende douche, eten we op het terras aan de rivier in gezelschap van 2 medelanders, 1 zweed en een aantal engelsen, drinken een biertje en na de gesprekken trekken we ons terug in de bungalow waar we met de jungle geluiden in slaap vallen.

Foto's

16dac.jpg
16dac.jpg
Ronderegt
83240.jpg
83240.jpg
Ronderegt
fb56f.jpg
fb56f.jpg
Ronderegt