Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Vietnam image

Nha Trang - op de brommer, Cham en koffie

Zuid Vietnam
Vietnam
Ronderegt

Nha Trang - op de brommer, Cham en koffie

Donderdag 27 maart 2014:
Niet overdreven vroeg opgestaan vandaag, bij de receptie 2 brommers met automatische schakeling besteld voor vandaag en ook een busticket voor morgen. Ontbeten in een nabij gelegen restaurant en na het ontbijt onze spullen gepakt en op de brommer vertrokken, eerst nog even wat brandstof laten bijvullen (kijk naar een fles langs het trottoir en grote kans dat je een verkooppunt hebt gevonden), we nemen per brommer 2 liter a 28.000 Dong per liter af en gaan op weg richting het noorden langs de kust. Na de brug over de Song Cai rivier volgen we verder de kustlijn, komen soms op een doodlopende weg en vervolgen de route weer door vissersplaatsen en langs restaurants met zeezicht. Op een gegeven moment komt er een T-kruising met keuze Hanoi of HCMC, we kiezen voor de laatste en via deze drukkere route komen we weer in de buurt van Nha Trang. We duiken het binnenland in, door straatjes, dorpjes, over de spoorlijn en een tijdelijke houten tolbrug (2.000 Dong per brommer) brengt ons in een straat in aanleg met een verkooppunt van brandstof waar we nogmaals 2 liter per brommer laten bijvullen. Je merkt hier aan de mensen dat er niet veel van die gekke reizigers komen en als we stoppen om op de kaart te kijken vraagt er altijd wel iemand of hulp gewenst is, of dient van advies.
We lunchen nabij de Po Nagar torens en bezoeken deze vervolgens, de Po Nagar torens (open van 06.00-18.00 uur en toegang p.p. 22.000 Dong) liggen circa 1,5km ten noorden van het centrum van Nha Trang, men schat dat er hier tussen de 11e en 12e eeuw tien torens (kalan) hebben gestaan, waarvan er nog 4 over zijn, door het Chamvolk gebouwd op de Cu Lao heuvel. De noordelijke toren is 25m hoog, door Harivarman I gebouwd en gewijd aan Yang Ino Po Nagar beschermheilige van het koninkrijk en een manifestatie van Uma, de gemalin van Shiva. Boven de ingang van de noordelijke toren is een afbeelding van de vierarmige Shiva te zien.
Verder is het een prachtig uitzichtpunt over de Song Cai rivier en de stad.
Na de bezichtiging halen we de brommers uit de betaalde stalling en mengen ons in het verkeer via de kustweg en nemen een kijkje bij de kabelbaan naar het Han Tre eiland, volgens zeggen met zijn overspanning van meer dan 3km, de langste horizontale kabelbaan boven zee.
Was een geslaagde dag en ter afsluiting eten we italiaans vandaag, met een biertje ... weer een biertje ... ja weer een biertje.

Bijzondere koffie
Vietnam is een van de grootste exporteurs van koffie ter wereld, ook leeft er een nogal kieskeurige liefhebber van koffiebonen: de loewak of koffierat. Het dier eet alleen de beste koffiebonen van de struiken en na het passeren van het totale spijsverteringsstelsel worden de onverteerde bonen uitgescheiden, waarna deze worden verzameld.
Omdat het leefgebied van de dieren slinkt door onder andere boskap om plaats te maken voor nieuwe plantages, worden er als gevolg hiervan ook nagemaakte bonen geproduceerd.

Foto's

ba009.jpg
ba009.jpg
Ronderegt
91c74.jpg
91c74.jpg
Ronderegt
0a32e.jpg
0a32e.jpg
Ronderegt