Zuid Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Vietnam image

Nha Trang - stad, strand en Long Son Pagode

Zuid Vietnam
Vietnam
Ronderegt

Nha Trang - stad, strand en Long Son Pagode

Woensdag 26 maart 2014:
08.30 uur, het is al 26 graden Celsius als we naar het strand lopen voor een ochtendwandeling, lopen een uur langs de zee en gaan dan, na een verse ananas te heben gekocht in de studio ontbijten en kijken wat voor ons interessant is om te gaan doen. De Long Son Pagode gaan we bezoeken, bekend om onder andere de grote witte Boeddha die op de heuvel uitkijkt over de stad. Om bij deze in 1963 gebouwde Boeddha te komen, welke symbool staat voor de strijd van de boeddhisten tegen het Diemregime, dienen 152 treden te worden beklommen.
Na het bezoek en de lunch in het aanwezige restaurant laten we ons door een taxi terugbrengen naar de studio en nemen een middagpauze. Eind van de dag als de zon onder gaat en de temperatuur aangenaam is lopen we via de oude avondmarkt richting zee om vervolgens over de boulevard naarhet Louisiane Brewhouse te gaan, een restaurant en bar die hun eigen bier brouwen. We nemen een proeverij van de beschikbare bieren (pils, witbier, red ale en donker) en bepalen wat we de rest van de avond zullen drinken, in dit geval komt de red ale als beste uit de test.
We eten er onder de klanken van de live muziek en observeren wat er zoal om ons heen gebeurt.
3 liter bier, hoofdgerecht en nagerecht verder rekenen we 1 miljoen Dong af en gaan terug naar de studio. Als je in het Brewhouse 3 of 5 liter bier besteld, krijgt je dit in een zelftap op tafel, 5 liter kost 500.000 Dong, ofwel 50.000 Dong per halve liter.

Dinsdag 25 maart 2014:
Net na 03.00 uur gaat de wekker ... das vroeg ... staan op, pakken in en gaan naar de uitgang van het hotel, bellen en daar komt een slaperig meisje in pyama de deur voor ons opendoen en belt terloops ook nog een taxi. De taxi brengt ons met wat hinder (slagbomen terrein vliegveld nog niet open) naar de vertrekhal, we wachten tot de balies opengaan en checken in, security check, kopje thee, winkeltje kijken, boarden en om 06.00 uur stijgt het toestel op voor een anderhalf uur durende vlucht naar Nha Trang. Na een korte maar goede vlucht, landen we op het vliegveld van Nha Trang dat 35km van het centrum verwijderd is, we delen een taxi naar het centrum met 2 reizigsters en laten ons afzetten bij een hotel, VOL, dat is jammer, taxi naar onze volgende keus, aaah gelukkig, nog 1 studio over, even kijken en ja leuk voor een aantal nachten. Slaap/leefkamer met douche/toilet en ingerichte keuken met hoge bartafel, weer eens wat anders en we hoeven 's morgens niet direct weg om te ontbijten, kunnen we zelf regelen als we wat inkopen en dat voor 35 USdollar per nacht.
Voor wie interesse heeft: Le Simo Le boutique appartments in Nha Trang.
Terwijl de studio wordt schoongemaakt ontbijten wij, hierna de studio betrekken, omkleden en de stad in, uiteraard ook op het strand en bij de zee gekeken, veel wind en hoge golven nu. Lopen langs een Air Force opleidingscentrum voor officieren, dit centrum en het bijbehorende vliegveld liggen direct tegen de stad aan. We kijken terloops nog even in een ijsfabriek, klonten voor in bier en frisdrank worden hier gemaakt en in grote zakken verder verspreid.
's Avonds bij Why Not? steak gegeten en een (of twee) bia's gedronken.
Wat erg opvalt hier in de stad is het hoge gehalte Russische tekstborden, bijna meer als Engelse.

Foto's

f32c2.jpg
f32c2.jpg
Ronderegt
1e8e6.jpg
1e8e6.jpg
Ronderegt
5f98a.jpg
5f98a.jpg
Ronderegt