Vietnam

Vietnam is gelegen in zuidoost-Azië en met meer dan negentig miljoen inwoners is het een van ’s werelds meest bevolkte landen. Het land grenst aan China, Laos en Cambodja en de wateren van de Zuid-Chinese zee, Golf van Thailand en Golf van Tonkin. Het land zelf is zowel een ruwe diamant als een vat vol tegenstellingen: dichtbevolkte steden, chaotisch verkeer afgewisseld door platteland met schilderachtige rijstvelden, rode rivieren, bamboebossen, waar de tijd stil lijkt te staan.

Het klimaat in Vietnam verschilt per regio. Zo is er in het zuiden een tropisch klimaat, in het noorden een subtropisch klimaat en in de bergen een gematigd klimaat. Qua landschap bestaat het land voor het grootste deel uit bergen en heuvels. Sapa gelegen in de bergen in het noorden van Vietnam is ideaal om een wandeltocht te beginnen. Je leert meteen de cultuur, geschiedenis en de ongerepte natuur van het land kennen.  

Wegens de Franse overheersing hangt er in de hoofdstad Hanoi nog een Franse sfeer. Je vindt er gezellige straatjes en koloniale gebouwen, pagoden en musea. Bezoek de oude wijk bij het Hoan Kiem Lake , waar je even kunt ontsnappen aan de hectiek van de stad. Hanoi staat namelijk ook bekend vanwege het drukke verkeer en de grote hoeveelheid brommers die er rijden.

Van keizersstad Hué wordt vaak gezegd dat het de mooiste stad van Vietnam is. Ondanks dat de stad veel inwoners heeft, straalt het toch een intieme sfeer uit. Begin je tour door de stad met een bezoek aan het Citadel waar het keizerlijk bestuur woonde.

Wandel door het pittoreske stadje Hoi An met de smalle straatjes die een Franse uitstraling hebben, de vele winkeltjes, restaurants en terrassen. Je kunt ook  naar het strand Cua Dai.

De stad Ho Chi Minh stad (Saigon) wordt ook wel het Parijs van de Oriënt genoemd, met bezienswaardigheden, zoals het Presidentiele Paleis, Notre Dame kathedraal, Chinatown en de boulevards.

Het natuurgebied Ha Long Bay wordt één van de hoogtepunten van Vietnam genoemd. Deze baai heeft meer dan 1900 eilanden, die voor een groot deel vooral uit rotspartijen en tropische stranden bestaan. Andere interessante gebieden die niet vergeten mogen worden zijn bijvoorbeeld de rijstvelden in de vallei van Mai Chau en het waterrijke gebied rondom Ninh Binh . Hoewel Vietnam voornamelijk een bestemming voor rondreizen is, kent het toch een aantal tropische stranden. De bekendste badplaats is Nha Trang . Je kunt er zwemmen, zonnen, snorkelen, duiken en fietsen. Ontsnappen aan de drukte en ontspannen doe je in de strandplaats Mui Ne . Smaragdeiland Phu Quoc heeft ook nog een aantal mooie stranden, onder andere Sao Beach.

Al met al is Vietnam een veelzijdig land, variërend van berggebieden en rijstvelden tot historische steden en mooie stranden.

Informatie over Vietnam

Alle highlights van Vietnam

Beste foto's & tips van Vietnam

'453582' door silly '453582' door silly

Vietnam

Vietnam

Parfum rivier

silly

Hué ligt aan de Parfum-rivier, oftewel de Song Huong rivier, die de stad in tweeën deelt. In de herfst vallen er bloemen uit boomgaarden stroomopwaarts in het water, waardoor de rivier een parfum-achtige geur krijgt, vandaar de bijnaam. De stad heeft van alle steden de meeste Vietnamese identiteit weten te behouden. Het is tevens de stad van dichters, filosofen en musici.Dit bootje kwam voorbij dobberen...

'541267' door hestermaasdam '541267' door hestermaasdam

Vietnam

Vietnam

Visvangst

hestermaasdam

Onderweg van Nha Thrang naar Qui Nhon stoppen we bij een vissershaven, er wordt volop gewerkt. De kratten met vis worden uit de boot gegooid en glijden over de kade naar de volgende persoon die ze dan een plekje geeft.Het zijn hoofdzakelijk vrouwen die hier aan het werk zijn.

'567971' door martinm '567971' door martinm

Vietnam

Vietnam

Bootje varen

martinm

Vanuit Huè naar Hoi An bezochten we een traditioneel vissersdorpje. Ze lagen keurig in het rustige zeewater, klaar om weer uit te varen. Niet alleen het dorpje was geweldig, de weg er naar toe ook. Dit plaatje in alle rust genomen, kon ook niet anders met de temperatuur op dat moment.

Praktische informatie over Vietnam

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  december t/m februari
 • Internet extentie
  vn
 • Hoofdstad
  Hanoi
 • Aantal inwoners
  82 miljoen
 • Oppervlakte
  50% van Frankrijk
 • Reistijd
  13:30
 • Talen
  Vietnamees
 • Religie
  boeddhisme
 • Tijdsverschil
  6 uur later
 • Tijdverschil
  6 uur later
 • Telefooncode
  84
 • Voltage
  110/220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  visum regelen voor vertrek
 • Douane
  visum regelen voor vertrek
 • Aanvlieghaven
  Hanoi (HAN) Ho chi min stad (SGN)
 • Nationale feestdagen
  2 september Nationale dag

Kaart van Vietnam en omgeving

Een unieke trip door ’s werelds grootste grot

De Hang Son Doong Cave in Vietnam wordt gezien als ’s werelds grootste grot. Een ondergrondse jungle, unieke dierensoorten en miljoenen jaren oude fossielen maken deze mistige grot een wereld op zichzelf.

De Hang Son Doong Cave in Vietnam wordt gezien als ’s werelds grootste grot. Een ondergrondse jungle, unieke dierensoorten en miljoenen jaren oude fos...

De geheime plekjes van de Mekongdelta

Een Mekongdelta met smalle weggetjes, droomachtige riviertjes en prachtige tempelcomplexen, maar geen toeristen. Bestaat die nog?

Een Mekongdelta met smalle weggetjes, droomachtige riviertjes en prachtige tempelcomplexen, maar geen toeristen. Bestaat die nog?

Mis deze boot niet: 3 bijzondere boottochten

Niets is heerlijker dan een boottocht, maar dan wel helemaal op jouw manier. Dus kleinschalig, zo duurzaam mogelijk en flexibel, zodat jij altijd in (cruise) controle bent. We zetten drie favoriete tochten voor je op een rijtje.

Niets is heerlijker dan een boottocht, maar dan wel helemaal op jouw manier. Dus kleinschalig, zo duurzaam mogelijk en flexibel, zodat jij altijd in (...