Halong Bay en noordkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Halong Bay en noordkust image

Cruising Halong Bay; legendes, prachtige plaatjes en goed gezelschap

Halong Bay en noordkust
Vietnam
TresContent

Cruising Halong Bay; legendes, prachtige plaatjes en goed gezelschap

In vroegere tijden, toen het land opnieuw gevormd werd, moest de Vietnamese bevolking vechten tegen indringers die via zee vanuit het noorden kwamen. De Jadekeizer stuurde de moederdraak en haar kinderen naar de aarde om het Vietnamese volk te helpen haar land te verdedigen. De reusachtige smaragden die de draken spuwden vormden een onzichtbare muur die het land tegen indringers verdedigde. Deze muur van smaragd vormde uiteindelijk grote en kleinere eilanden.

Geboeid luisteren we naar dit verhaal van onze gids aan boord van de boot die ons de komende twee dagen door de prachtige Halong Bay zal varen. De eeuwenoude Vietnamese legende verklaart de naam van deze indrukwekkende baai. Ha Long betekent namelijk ‘Descending Dragon’. Hoe deze baai ooit ook is ontstaan, de conclusie is simpel: het is een plaatje!

We bevinden ons in goed en jong gezelschap tijdens deze mooie 2-daagse tocht. De Amerikaanse (vriendelijke) blaaskaak werpt zich direct op als DJ en vormt het bovendek om tot een waar loungedek. De Denen zorgen voor een gezellige babbel, terwijl de Engelse mannen hun bescheiden en ietwat stijve houding nog even los moeten laten. De maffe Israëlische ex-militair zorgt regelmatig voor verbaasde gezichten met zijn uitspraken en bijbehorende gekke acties. Onze tourguide Hung vindt het allemaal wel mooi en laat de gekkigheid gewoon over zich heen komen.

De twee dagen in de baai zijn geweldig en gaan veel te snel. We kajakken tussen de indrukwekkende rotsen door, langs een verlaten ‘floating village’ en naar verschillende grotten. We zwemmen terwijl de zon ondergaat en een van de mooiste plaatjes veroorzaakt die we ooit hebben gezien. We genieten van verse krab en een lekker biertje terwijl we de indrukken van de dag verwerken en meer leren over elkaars thuisland en cultuur.

Na een vroeg ontbijt op onze tweede dag zitten we om 7:00 uur al weer in onze kajak. Terwijl de zon langzaam aan sterkte wint kajakken we voor de laatste keer door de sprookjesachtige baai. Niemand zegt het hardop, maar het kan niet anders dan dat we allemaal nog wel een dagje extra hadden willen doorbrengen op deze prachtige plek. Maar aan alles komt een einde en de boot zet koers naar de haven.

En hoe meert men aan in Vietnam? Men kiest twee boten die strak tegen elkaar aan zijn gelegd en kiest ervoor de eigen, enorme, boot er met gepast geweld tussen te duwen. Hoe verbazingwekkend het ook is dat ze het doen, het is nog verbazingwekkender dat het ze uiteindelijk lukt!

Meer dan tevreden stappen we allemaal van boord. We zeggen elkaar gedag en gaan allen onze eigen weg. Het was een mooie ervaring, maar er liggen nog meer nieuwe ervaringen voor ons. We kunnen niet wachten.

Foto's

a3715.jpg
a3715.jpg
TresContent
158af.jpg
158af.jpg
TresContent
4cba0.jpg
4cba0.jpg
TresContent