Halong Bay en noordkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Halong Bay en noordkust image

Halong Bay en noordkust

Halong Bay en noordkust
Vietnam
Joycebrugman

Van Hanoi voor 3 dagen naar Cat-Ba, Halong Bay

Ons hotel in Hanoi, Splendid Jupiter Hotel, was prima. De eerste avond zijn we lekker de kroeg in gegaan om Kevin z'n 22e verjaardag te vieren, eerst in Bubble Bar tot middernacht en daarna door naar Funkey Monkey om het hele feestje compleet te maken. Wat was het een mooie avond, veel gezelligheid, muziek, drankjes, buckets, biertjes en stiekem ook een waterpijpje! In de vroege uurtjes van de volgende dag zijn we weer veilig in ons bedje beland.
De volgende dag hebben we rustig aan gedaan. Bus geboekt naar Halong Bay voor de volgende dag, beetje de stad rond gelopen, winkeltjes gekeken. Na het avondeten hebben we flink wat potjes gekaart in het hotel van de andere Nederlanders, daarna een broodje kebab gehaald om vervolgens alweer in Funkey Monkey te belanden en een gezellige avond te hebben.
Kevin heeft een onvergetelijke verjaardag gehad, maar het kreeg uiteindelijk toch een vervelende draai omdat zijn mobiel 's nachts is gestolen.. Gelukkig konden we vrij snel een nieuwe regelen en kon hij al z'n verjaardagsberichtjes toch nog lezen!
Volgende ochtend vroeg op, en een busreisje van 4 uurtjes richting Halong City, een stad aan Halong Bay. Een prachtige baai met vele rotsen en mooie uitzichten. We namen de boot naar het eiland Cat Ba. Op de boot hadden we een lekker zonnetje en een fantastisch uitzicht en het was dus 4 uur lang puur genieten. In de avond arriveerde we op Cat Ba. We hadden een hostel gevonden met een kamer voor 6 personen, erg gezellig dus! 's Avonds hebben we eerst met z'n alle lekker gegeten en daarna zijn we naar een gezellig bar geweest, Rose Bar! Daar werden vele potjes op de voetbaltafel gespeeld wat uiteindelijk tot een geweldige avond leidde.
De volgende ochtend hebben we lekker uitgeslapen en een ontbijtje op het balkon van onze kamer genuttigd. Het leek ons allemaal wel wat om mountainbikes te gaan huren om dit prachtige eiland op ons eigen tempo te kunnen bezoeken en dat hebben we dan ook gedaan! 1 van onze groep koos voor een scootertje in plaats van een mountainbike. Achteraf gezien was dit ideaal. De mountainbiketocht bestond namelijk uit pittige bergen waar ik niet altijd zonder hulp bovenop kwam, en af en toe even een rustmomentje op de scooter was dus eventjes lekker. Tijdens de tocht zijn we ook nog in een grot geweest. De grot was op dat moment niet toegankelijk voor mensen maar met wat klimwerk hebben we de grot toch kunnen bereiken. Hij was duidelijk al een langere tijd gesloten, het was pikkedonker, het lichtnet was afgesloten, gelukkig hadden we 1 mobiel bij ons voor het nodige licht. Toch wel een beetje bang om enge beesten tegen te komen kropen en klauterden we door deze mysterieuze grot, het werd een geweldige ervaring om niet te vergeten.
Na de tocht was iedereen aardig vermoeid. We hebben met z'n allen even een broodje gegeten en daarna ging de helft zich opfrissen in het hostel en de andere helft ging nog even poolen. 's Avonds zijn we weer lekker uiteten geweest en hebben we wederom de avond afgesloten in de Rose Bar. Ook dit werd weer een gezellige avond.
De volgende ochtend werden we om 8 uur opgehaald voor de terugreis naar Hanoi, waar we om 6 uur 's avonds weer aankwamen.