Vietnam Artikelen & Blogs

Reportage

Mis deze boot niet: 3 bijzondere boottochten

Gepubliceerd: 20 sep 2015 0
Niets is heerlijker dan een boottocht, maar dan wel helemaal op jouw manier. Dus kleinschalig, zo duurzaam mogelijk en flexibel, zodat jij altijd in (cruise) controle bent. We zetten drie favoriete tochten voor je op een rijtje.
Ontdek de waterwegen van de zuidelijke Indiase deelstaat Kerala vanuit je eigen huisboot. Foto: Louise ten Have.
Ontdek de waterwegen van de zuidelijke Indiase deelstaat Kerala vanuit je eigen huisboot. Foto: Louise ten Have. (© Columbus Travel 2015)


Geheime waterwegen van IndiaAchter de kust van de zuidelijke Indiase deelstaat Kerala ligt een 900 kilometer lang netwerk van rivieren, kanalen en meren. Huur je eigen huisboot met bemanning en laat je rondvaren door deze idyllische waterwegen die worden omzoomd door palmbomen, dorpjes, moskeeën, kerken en rijstvelden. Het leven speelt zich af rondom je boot: op het water en direct aan de waterkant. Je eigen kok kookt de heerlijkste gerechten en voordat je overnacht op de boot, neem je je laatste drankje loungend onder de sterren. Vanaf € 200 voor 24 uur, inclusief eten, tarief sterk afhankelijk van het seizoen. Een huisboot te duur? Pak net als de locals de bus, oftewel de ferry, die vaart tussen Alleppey en Kottayam in ongeveer 2,5 uur. Minder comfortabel en romantisch maar wel spotgoedkoop en bijzonder boeiend!Het echte Halong Bay in VietnamEen boottocht door de Vietnamese Halong Bay, met zijn spectaculaire, uit het water rijzende kalksteenrotsen, is een must. Maar hoe laat je de toeristen achter je? Het antwoord is simpel: ga verder de zee in. Vaar bijvoorbeeld naar Cua Van (gps: noord 47° 49’, oost 6° 44’). Dit is het enige dorp op het water dat werkelijk volledig drijvend is. Na een uur varen vanaf Halong Bay City zijn er geen toeristen meer en word je omgeven door drieduizend imposante kalksteenformaties die recht uit het water oprijzen, waarvan sommige compleet met strand.Egypte vanaf het waterVanuit je felucca, de traditionele Egyptische zeilboot, zie je de drukke kade van de stad Aswan langzaam verdwijnen in de verte. De honderden riviercruiseboten, sluwe handelaars en toeristen in te korte broek laat je opgelucht achter je. Stroomopwaarts, aan de Nijloevers, krijg je nog een glimp van het onbedorven Egypte te zien, bijgestaan door je kapitein en een kok. Dat Egypte is verrassend stil. Genesteld op de grote matrassen in de boot, hoor je vaak alleen het kabbelende water, de zacht ruisende palmbomen en de tjirpende krekels. Je kunt aanleggen op een verlaten strandje, eilanden in de Nijl verkennen en een bezoek brengen aan Daraw, een marktplaatsje tussen Aswan en Kom Ombo. Hoewel de meeste kapiteins voor een boottocht op de Nijl betrouwbaar zijn, moet je de tijd nemen voor het uitzoeken van de bemanning en voor het onderhandelen. Maak duidelijke afspraken over geld en de reisplannen.


Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Vietnam artikelen

5x inspirerende reisvideo’s van Zuidoost-Azië

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties in Zuidoost-Azië?

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties...

5 lichtpuntjes in de strijd tegen dierenleed in 2017

Let’s face it: wilde dieren hebben het zwaar te verduren. Zo las je in ons magazine het afgelopen jaar al over de stroperij op de Afrikaanse olifant en de pangolin. Gelukkig boekten dierenactivisten in 2017 óók een aantal belangrijke ‘overwinningen’. Dit waren de vijf lichtpuntjes.

Let’s face it: wilde dieren hebben het zwaar te verduren. Zo las je in ons magazine het afgelopen jaar al over de stroperij op de Afrikaanse olifant e...