Istanbul

The Cat Whisperers

PaulHoo was hier op 2011-06-26 Gepost op: 2011-07-04 10 reacties.
The Cat Whisperers Waarom deze titel? Mijn vriendin en ik hebben geen kinderen, onze katten Kiara en Pumba zijn onze troetelkindjes. Zoals volwassenen soms tegen hun kinderen praten met verhoogd stemgeluid, zo fluisteren wij tegen onze katjes. Het is maar goed dat dit meestal binnenshuis plaatsvindt want anders riskeren we te worden opgesloten in een inrichting, zo debiel als (niet-katten)mensen ons gedrag vinden (alsof de kat je begrijpt, laat staan wat voor mensen begrijpelijks terug zegt). Ons vertrek voor een stedentrip of een langere vakantie gaat dan ook gepaard met het tijdelijk afscheid van prinsesje Kiara en prins Pumba en dus de noodzaak een verzorger te vinden die net zo gek op katten is, bereid is kopjes terug te geven als deze in ontvangst genomen worden. Ook de culinaire hoogstandjes op gezette tijden zijn een must. Gelukkig is mijn moeder die in hetzelfde dorp woont minstens even gek en dus zijn onze schepseltjes bij terugkomst nog verwaander dan bij vertrek…ze kregen ineens toch veel meer en vaker? Het jojo-effect wordt dan ook goed in de gaten gehouden: ze ‘mogen’ voor en na de vakantie op de weegschaal… waarna standaard een dieet volgt…zie hier waarom ze mijn moeder bij bezoek hartelijk groeten. Doorgaans kijken we op vakantie ook hoe het met de zwerfkatjes is gesteld, zo ook 2 weken geleden in Istanbul. Dit is me hier reuze meegevallen, je ziet ze zeker wel maar meestal zijn ze goed doorvoedt, hebben weinig klitten of schurft. Bij zwangere poezen met jonkies zie je soms een doos neergezet met een deken, brokjes en water. Ik heb nergens katten mishandeld zien worden wat natuurlijk niet betekent dat dit niet gebeurt. Omdat we het leuk vinden om voor dieren te zorgen (mijn vriendin is op haar part time vrije dag eens per 2 weken ook katteknuffelaar en hondenuitlater in een asiel), kochten we op de kruidenbazaar kattesnoepjes (de luxe die onze katten hier ook krijgen). De katten leken dit niet gewend en werden er wild van geluk van. Dit ging zelf zo ver (mijn eigen schuld) dat een kat bij een restaurant die de snoepjes in mijn fototas rook, tot 3 keer mijn schoot op sprong, grappig maar gaat wel wat te ver. Laten we hopen dat dieren in andere landen ook beter behandeld gaan worden, met name in Aziatische landen heb ik slechte voorbeelden gezien maar ook de Donateursdagen van Stichting Aap vorig weekend was weer een confrontatie met leed. Bij deze daarom een oproep voor het kleine beetje wat je hier zelf kunt doen. Een knuffel of een paar brokjes kost weinig maar wordt je in dank afgenomen.
0
10

Foto's bij dit blog

Kat onder hoogtezon - Haga Sofia
In afwachtig van snoepje - Zweedse ambassade
Alle blogs van PaulHoo
 

10 reactie(s) bij "The Cat Whisperers"

 • profile image comment

  Ja, wij gaan er altijd van uit dat dieren niet agressief geboren worden, maar door mensen agressief gemaakt. En bij zwerf dieren wordt dat eigenlijk altijd weer bevestigd. Wij hebben in kroatie een inbreker gehad. Doordat we de rits van de binnentent niet goed dicht hadden gedaan werden we s'ochtends wakker met poezen gespin om ons heen. Een kleine kitten had zich toegang verschaft en lag prinsheerlijk tussen ons in te knorren. Het is dat je niet alles kan redden ( we hebben al 2 asielkatten en een aanloper) maar in je hart is altijd plaats voor meer.

  Door deHaspelBurght • geplaatst op 2012-06-23 16:47:53
 • profile image comment

  Mooi! En je weet ook hoe Eef en ik met onze `kinderen' omgaan. Als je kiest voor kinderen weet je wat je te wachten staat, maar dit geldt minstens net zo voor dieren. Eigenlijk nog meer want kinderen kunnen laten weten wanneer er iets aan de hand is... dieren kunnen dat veel minder laten blijken!

  Door Cobinho • geplaatst op 2011-07-23 00:54:30
 • profile image comment

  voor mij ook zeker heel herkenbaar, ik heb ook geen kinderen, mijn katten zijn mijn alles. Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die dit wel begrijpen. Ik vind het een gemis als je de liefde voor een huisdier niet kent. Ook in Marokko werd er goed voor de zwerfkatten gezorgd, is mij opgevallen. Bij navraag bleek dat de Moslim bevolking een hekel heeft aan honden, maar veel sympathie hebben voor katten. Hoe dit is ontstaan weet ik niet. In andere landen (zoals Azie) is het inderdaad een ander verhaal. Maar hier is men ook niet bekend met de manier waarop wij met onze huisdieren omgaan. Je kan het de mensen niet kwalijk nemen, het zit niet in hun cultuur gebruik. In India is een koe heilig. Dat vinden wij weer raar, die eten wij dagelijks toch? Dat is het "mooie" en bijzondere van cultuurverschillen. Maar wellicht dat we iets van elkaar kunnen en mogen leren. ! Leuke blog, lief geschreven. Knuffel voor de katten!

  Door mama-afrika • geplaatst op 2011-07-07 11:01:08
 • profile image comment

  Floris is een poes van bijna 9 jaar en is bruingrijs gestreept (cypers). Geboren hier in Draaibrug uit de helaas 3 jaar overleden Juul en Jimmy. Joris is een poes van 3 jaar en is zwartwit (beetje Felix typje). Kobus is een poes van 3 jaar en is zwart met een heeeeel klein wit befje (zusje van Joris en beide zwerfkatjes gevonden in België en bij een opvangezin in Goes opgehaald). Morris is een poes van 8 weken en is wit met wat zwarte vlekken. Gevonden in België en opgehaald bij een zwerfkattenopvang in Hulst. Rinus is een kater van 10 weken en is rood. Sjors is een poes van 10 weken en is rood (zusje van Rinus en nagenoeg identiek op een kleine onderbreking in een streepje op haar koppie na, beide gevonden in Wernhout en opgehaald via het asiel bij een pleeggezin in Breda). Baasje is geboren in Montfoort maar weet daar niet veel meer van. Jaaaren in Breda gewoond en sinds 3 jaar in Draaibrug met bovenstaand kattenspul... Ik ben een liefhebber ja.... en ik praat ertegen met verhoogde stem..... en ik laat ze met verhoogde stem zogenaamd dingen tegen elkaar en tegen anderen zeggen.... en ik denk dat ze meer mogen dan de gemiddelde kat bij een ander.... en op vakantie in Griekenland of vorige maand nog in Rome zoek ik ze ook op... en .... eh.... beetje duidelijk dat ik je blogverhaaltje leuk vind? groeten, ook namens Floris, Joris, Kobus, Morris, Sjors en Rinus.... ®on

  Door Gerrit-Gaspedaal • geplaatst op 2011-07-05 22:35:15
 • profile image comment

  Dat praten met katten is heus zo gek nog niet! Ik praat ook altijd met zwerfkatten in den vreemde en krijg vaak nog antwoord ook, hoewel een enkele kat mijn kattentaal niet verstaat. Zal we doof zijn, denk ik dan....Leuk idee van die kattensnoepjes!

  Door pkoelewijn • geplaatst op 2011-07-05 22:13:45
 • profile image comment

  haha, heel herkenbaar! Ik heb ook twee van die 'kindjes' oftewel 'Hare Majesteit 1 + 2 ' (erg verwend). Mijn moeder zorgt voor de katten als ik weg ben en gelukkig zijn ze niet boos als ik terug ben wat je wel vaak hoort bij katten. Ik heb ook hele gesprekken met mijn katten wat velen niet begrijpen. Ik ben ook zo'n portret dat zwerfkatten te eten geef op vakantie. Erg leuk idee van die kattensnoepjes.

  Door kellybaetsen • geplaatst op 2011-07-05 20:36:57
 • profile image comment

  Leuk, Paul, ik ben zelf opgegroeid met katten en herken het onbegrip van niet-kattenliefhebbers. Het was altijd een feest om thuis te komen en de kat met z'n pootjes tegen de deur te zien staan, een blije verwachtingsvolle uitdrukking op het koppie. Om vervolgens zodra wij blij naar binnen kwamen, zich hooghartig om te draaien en dagenlang quasi boos rond te lopen, omdat we weg waren gegaan zonder hem :-)

  Door papillonreizen • geplaatst op 2011-07-05 14:40:20
 • profile image comment

  Heel herkenbaar.Wij hebben ook zo,n heerlijke maar helaas al oude poes.Is al 18 jaar onze buurvrouw is helemaal wild als wij op vakantie gaan want zij verzorgt de kat(Pino) Zou het liefst daar slapen maar dat vind de buurman niet zo,n goed idee.Dat van die kattensnoepjes onthoud ik voor een volgende keer.Erg leuk idee!

  Door schenkel • geplaatst op 2011-07-05 14:26:01
 • profile image comment

  Wat herken ik mezelf hierin,, ook wij hebben hele gesprekken met onze "kindjes". En ze weten hier handig gebruik van te maken. Snoepjes meenemen een leuk idee. Op reis verdwijnt er vanaf ons bord tijdens het eten ook het een en ander en zitten we in no-time met een hele schare aan dierlijke zwervertjes rondom en onder ons tafeltje. Wel zo gezellig. Een leuk origineel beschreven verhaal

  Door nita92 • geplaatst op 2011-07-05 12:18:23
 • profile image comment

  Wat een origineel stukje reisbeleving licht je hier uit, leuk!

  Door Yves • geplaatst op 2011-07-04 21:28:55

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.