Lhasa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lhasa image

TASHI DELEK vervolg.

Lhasa
Tibet
Schenkel

TASHI DELEK vervolg.

We gaan weer vertrekken we hebben heerlijk weer en de hemel is zo blauw ,zo blauw heb ik hem nog nooit gezien.We worden gebracht naar het Drepung en Sera Klooster.Vooral het laatste is heel bijzonder omtezien.We mogen de hoofdtempel in waar de Monniken met hun dagelijkse gebed bezig zijn.
Mooi omtezien ze zitten allemaal op kussens tegenover elkaar en ja,zo zijn ze klaar met bidden en zo begint het weer,diepe respect heb ik ervoor.


We wandelen weer verder langs prachtige kamers met Boedha,s,klein en groot en overal word er gebeden,de gebedsmolens gedraaid en de mantra gepreveld.
Dan komen we in het park van het Sera klooster het is hier een drukte van belang,heel veel Monniken maar ook heel veel toeristen(helaas).
Zeer indrukwekkend om hier bij temogen zijn,
De monniken gaan hier een debat aan met andere monniken over het geen ze die dag geleerd hebben.Het gaat er soms heftig aan toe.Ze hebben bijna aleemaal een rozenkrans in hun handen en dat die niet kapot gaat tijdens zo,n debat daar snappen wij niks van.Ze gooien er nog net niet mee maar ze slingeren hem van hot naar her.
Dit hele gebeuren zullen we niet snel vergeten,gelukkig mogen we hier wel foto,s maken en we schieten er wel heeeel erg veel.


Na een weer onrustige nacht met paracetamol word het tijd om naar het Yamdrokmeer tegaan.En wel over een zeer slingerende maar mooie weg met prachtige uitzichten.
Ik heb nog nooit zovaak ,wow of gaaf,vet gehoord als daar het is ook zo mooi!!!!.
Op grote hoogte een prachtig blauw gekleurd meer tezien liggen ja dat is inderdaad GAAF!!!!!.Boven aangekomen kan je een foto maken alzittend op een Yak tegen betaling natuurlijk je krijgt een vies mutsje op je hoofd en een schaapje in je arm gedrukt en knippen maar,voor de liefhebber.Persoonlijk houd ik hier niet zo van en ben heerlijk op een bankje gaan zitten kijken en genieten zoveel als mogelijk is.Prachtig!.
We gaan picknicken aan het meer ,een prachtige plek,een minder lekkere picknick maar vooruit dat hoort er ook bij.

De meren zijn in Tibet heilig er mag niet gezwommen,gevaren en gevist worden in deze meren en gelukkig word dat nog heel goed nageleefd.

Op de terugweg gaan we langs bij een boerenfamilie waar ik al diverse foto,s van geplaatst hebt.Veel kinderen komen aangerend helemaal enthousiast om die rare hollanders tezien.Wat een piepkleine kamertjes hebben deze mensen en in het keukentje staat zelfs nog een klein altaar.Dat dit nog bestaat,geweldig hoor!.
De boerin heeft aardappeltjes gekookt en we moeten allemaal een aardappeltje opeten of je wilt of niet en ze hebben al zo weinig en dat geven ze dan ook nog weg.

Helaas aan deze dagen komt ook weer een eind maar gelukkig komen er og een paar,vanavond hebben we een Tibetaanse dansavond inclusief diner.Prachtig versierde mensen laten het Tibetaanse leven al dansend voorbij komen.En wij genieten van....Yakthee,yakvlees,rijst en andere heerlijkheden.!

Foto's

fb8b5.jpg
fb8b5.jpg
Schenkel
a0850.jpg
a0850.jpg
Schenkel
a0850.jpg
a0850.jpg
Schenkel
25242.jpg
25242.jpg
Schenkel
25242.jpg
25242.jpg
Schenkel