Thailand stekker

Thailand – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Thailand, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Thailand gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Thailand gebruikt kunnen worden zijn : Type A en C
Stekker A
Stekker C

Informatie over Thailand

'225752' door fraju '225752' door fraju

Thailand

Thailand

Thaise Makaak

Dit makaak mannetje liet ons even weten niet te dicht bij te komen, en nam een dreigende houding aan. Hij beschermde zijn groep makaken welke aan het genieten waren van de ondergaande zon, op de door diezelfde zon voorverwarmde asfaltweg. Khao Yai National Parc is erg mooi en naast deze makaken kun je hier diverse dier- en vogelsoorten spotten. Mocht je meer op zoek zijn naar slangen of schorpioenen, deze kom je hier op veel plekken tegen.

'523481' door RobHoekstra '523481' door RobHoekstra

Thailand

Thailand

Brillangoer

De brillangoer van Thailand en Birma is een blauwgrijze aap met witte ringen rond de ogen en witte of vleeskleurige lippen uit de groep van de bladetende apen, de langoeren uit Zuidoost-Azië. Dan Wiki. Deze kleine aap zag ik tijdens een klim naar een uitzichtpunt over het Ang Thong national marine park aan de oostkust van Thailand. Goed te doen als dagexcursie vanuit Koh Samui of Koh Pha Ngan. Ik vond het leuk om eens een ander soort aap dan de brutale makaak in het wild te zien daar.

'413633' door EvanderHel '413633' door EvanderHel

Thailand

Thailand

Bright eyes

Een snelweg, brandstof uitbrakend verkeer, een tankstation. De meest inspirerende plek voor een plaspauze. Waar anderen heftig tegemoet komen aan hun nicotine behoefte, dwaal ik wat rond. Steeds een stukje verder. Nieuwsgierig of er hier toch ook niet iets onverwachts leuks te zien is. Ik sta stil. Papa en mama zitten te eten aan een houten tafel, dochter zit te emmeren met haar lepel, kleine restjes van de prak zitten rond haar mond. Dan is de lepel vergeten, na een goedkeurende knik mag ik het meisje op de foto zetten. Dat is eng maar na enige tijd komt er een klein lief lachje. Ik smelt.

Bekijk alle Thailand foto's en tips