San Kamphaeng vaccinatie

Ga je op reis naar San Kamphaeng, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties San Kamphaeng. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in San Kamphaeng en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies San Kamphaeng kan namelijk van gebied tot gebied in San Kamphaeng verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties San Kamphaeng nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties San Kamphaeng.  

Informatie over San Kamphaeng

Beste foto's & tips van San Kamphaeng

'510130' door nathaliebeersma '510130' door nathaliebeersma

ThailandSan Kamphaeng

ThailandSan Kamphaeng

Het creatieproces van

nathaliebeersma

Deze foto is genomen in het Bo Sang Umbrella Making Centre in San Kamphaeng net buiten Chiang Mai in Thailand, op vrijdag 25 april 2014 rond 14.30 uur. `Al wandelend rond de binnenplaats, waar onder afdakjes verschillende podia staan, doorloop ik het creatieproces van begin tot eind. Direct na de ingang, die wordt gevormd door een boog van vrolijk gekleurde paraplu’s met daarop de naam van het centrum, staan de twee bomen die de materialen leveren voor de welbekende papieren souvenirs uit dit gebied. De stelen worden gemaakt van sandelhout en de hoedjes van het hout van de moerbeiboom. In de grote bak water naast mij wordt de schors nat gemaakt, de boombast die na een flink pak slaag met een hamer eindigt als een hoopje pulp. Daarna mag de brij op speciale rekken drogen in de zon. Terwijl het papier voor de hoedjes van de parasols in de maak is, zitten een tafel verder een aantal vrouwen op een rieten matje te werken aan het geraamte van de plu. Dit beeld bevestigt hoe anders de werkomstandigheden zijn vergeleken met fabrieken in Nederland. Alles in de werkplaats is primitief, traditioneel als je het zo wilt noemen. Halverwege de patio smeren twee andere dames het frame in met lijm. Hierna wordt het hoedje op het frame geplakt en vindt de afwerking van het hoedje plaats. De paraplu’s worden versierd met de mooiste, fluorescerende figuren, waaronder bloemen, vogels, olifanten en draken. Echt waanzinnig knap hoe gedetailleerd deze tekeningen zijn. Het gave is dat je ook je mobielhoesje, T-shirt of tas kunt laten beschilderen! Ik beoordeel het bezoeken van het paraplufabriekje in de creatieve buitenwijk van Chiang Mai als een interessante excursie, waarbij je wordt ondergedompeld in de ouderwetse manier waarop met de hand zo’n luxe product wordt vervaardigd.’ Tip: vergeet naast de paraplucentra ook de zijdefabrieken niet!

Laat kaart zien