San Kamphaeng malaria

Is er malaria in San Kamphaeng en wat zijn de malaria gebieden San Kamphaeng? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar San Kamphaeng, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria San Kamphaeng. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in San Kamphaeng verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten San Kamphaeng om te zien of jouw San Kamphaeng reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies San Kamphaeng is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies San Kamphaeng

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in San Kamphaeng.  

Informatie over San Kamphaeng

Beste foto's & tips van San Kamphaeng

'510130' door nathaliebeersma '510130' door nathaliebeersma

ThailandSan Kamphaeng

ThailandSan Kamphaeng

Het creatieproces van

nathaliebeersma

Deze foto is genomen in het Bo Sang Umbrella Making Centre in San Kamphaeng net buiten Chiang Mai in Thailand, op vrijdag 25 april 2014 rond 14.30 uur. `Al wandelend rond de binnenplaats, waar onder afdakjes verschillende podia staan, doorloop ik het creatieproces van begin tot eind. Direct na de ingang, die wordt gevormd door een boog van vrolijk gekleurde paraplu’s met daarop de naam van het centrum, staan de twee bomen die de materialen leveren voor de welbekende papieren souvenirs uit dit gebied. De stelen worden gemaakt van sandelhout en de hoedjes van het hout van de moerbeiboom. In de grote bak water naast mij wordt de schors nat gemaakt, de boombast die na een flink pak slaag met een hamer eindigt als een hoopje pulp. Daarna mag de brij op speciale rekken drogen in de zon. Terwijl het papier voor de hoedjes van de parasols in de maak is, zitten een tafel verder een aantal vrouwen op een rieten matje te werken aan het geraamte van de plu. Dit beeld bevestigt hoe anders de werkomstandigheden zijn vergeleken met fabrieken in Nederland. Alles in de werkplaats is primitief, traditioneel als je het zo wilt noemen. Halverwege de patio smeren twee andere dames het frame in met lijm. Hierna wordt het hoedje op het frame geplakt en vindt de afwerking van het hoedje plaats. De paraplu’s worden versierd met de mooiste, fluorescerende figuren, waaronder bloemen, vogels, olifanten en draken. Echt waanzinnig knap hoe gedetailleerd deze tekeningen zijn. Het gave is dat je ook je mobielhoesje, T-shirt of tas kunt laten beschilderen! Ik beoordeel het bezoeken van het paraplufabriekje in de creatieve buitenwijk van Chiang Mai als een interessante excursie, waarbij je wordt ondergedompeld in de ouderwetse manier waarop met de hand zo’n luxe product wordt vervaardigd.’ Tip: vergeet naast de paraplucentra ook de zijdefabrieken niet!

Laat kaart zien