Thailand

Thailand is een koninkrijk gelegen in zuid-oost Azië met ruim 67 miljoen inwoners. Het land grenst in het oosten aan Laos en Cambodja, in het westen aan Myanmar en de Andamanse Zee, in het zuiden aan Maleisië en in het zuidoosten aan de Golf van Thailand. De overheersende godsdienst is boeddhisme, er zijn dan ook zo’n 200.000 monniken in Thailand. Dat er veel boeddhistische monumenten te zien zijn, is dan ook geen verrassing.

Het klimaat verschilt per regio met in het zuiden een tropisch klimaat met veel regen en een korte droge periode, in het centrale gebied en het noorden heerst een moessonklimaat met een droogtetijd.

De hoofdstad is Bangkok , een drukbezochte stad met moderne winkelgebieden en hoge gebouwen. De tempel Wat Arun staat aan de overkant van Chao Praya rivier en is via een stijle trap te beklimmen. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. Een boottocht langs de kanalen is een aanrader, samen met een bezoekje aan de wijk Chinatown.  

Voor de maandelijkse Full Moon Party’s moet je op het eiland Kho Pha Ngan zijn. Wil je het wilde westen van Thailand leren kennen, reis dan af naar levendige provinciestad Kanchanaburi . Daar kun je onder andere de welbekende Bridge on the River Kwai bezichtigen. In het noorden vind je de grote stad Chiang Mai met schilderachtig landschap, met hoog in de bergen de Doi Suthep tempel. Één van de mooiste bezienswaardigheden van is de Wat Phra Pathom Cedi in centraal Thailand . Dit is de grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld (ook wel stoepa genoemd). Het gebouw staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat ook interessant is om te zien is het drielandenpunt, ook bekend als de Gouden Driehoek. Op dit punt komt Thailand samen met Laos en Myanmar.

Voor een strandvakantie op de hagelwitte zandstranden moet je naar het zuiden van Thailand . Vaar met een longtailboot over de Andamanse Zee in Phuket , geniet van de rustige en tropische stranden van Khao Lak , de vele stranden van Ko Samui of van de oudste badplaats Hua Hin . Een bezoek aan de Khlong Phlu waterval in Koh Chang is een must-see.

Naast culturele bezienswaardigheden en mooie zandstranden is er ook wat te beleven voor de natuurliefhebbers. Er zijn vele tropische tuinen, moerasjungles en nationale parken, zoals Khao Sam Roi Yot NP en Khao Sok Nationaal Park .  Khao Yai Nationaal Park is het oudste nationale park van Thailand en je kunt op eigen gelegenheid langs de uitgestippelde wandelroutes lopen, maar ook met een gids.  

Thailand is ideaal om rond te reizen, toeristische plaatsen bezoeken, maar je kunt ook je eigen weg vinden in de minder bekende plaatsen.

Informatie over Thailand

Alle highlights van Thailand

Beste foto's & tips van Thailand

'309812' door hansdewildt '309812' door hansdewildt

Thailand

Thailand

Tijgerbalsem !

hansdewildt

Een waar gebeurd verhaal !! Op de drijvende markt in Thailand kocht een medereiziger een potje tijgerbalsem bij deze dame met die mooie lampenkap op haar hoofd. Van afdingen was geen sprake en hij moest 10 euro betalen. Als je maar veel last hebt van je spieren, heb je dat er wel voor over. Op een afstandje stond de politie te kijken. Toen wij verder liepen kwam de agent naar ons toe en vroeg wat hij betaald had voor dit potje. Hij moest mee en de vrouw aanwijzen waar hij dit potje, dat nog geen euro waard was, gekocht had. Nou die had hij snel gevonden, vanwege die mooie lampenkap natuurlijk. De agent zorgde er voor dat hij de 10 euro terug kreeg, dat hij de tijgerbalsem mocht houden en dat de vrouw een officiele waarschuwing kreeg ! Kijk zo kan het ook !! Ze willen niet dat dit soort praktijken de drijvende markt kapot maakt. Na 3 waarschuwingen is zij haar plaats op die markt kwijt !!!

'225752' door fraju '225752' door fraju

Thailand

Thailand

Thaise Makaak

fraju

Dit makaak mannetje liet ons even weten niet te dicht bij te komen, en nam een dreigende houding aan. Hij beschermde zijn groep makaken welke aan het genieten waren van de ondergaande zon, op de door diezelfde zon voorverwarmde asfaltweg. Khao Yai National Parc is erg mooi en naast deze makaken kun je hier diverse dier- en vogelsoorten spotten. Mocht je meer op zoek zijn naar slangen of schorpioenen, deze kom je hier op veel plekken tegen.

'297219' door Babette Rens '297219' door Babette Rens

Thailand

Thailand

'Zwerf'-kind op de...

Babette Rens

Op de grensovergang tussen Cambodja en Thailand trof ik verschillende kinderen aan die er niet heel verzorgd uit zagen. Ze waren vies, hadden snotterbellen en waren erg gefocusd op rangorde. Ze vermaakten zich prima. Ze waren niet vervelend, maar probeerden natuurlijk wel wat geld los te peuteren. Ik heb met ze touwtje gesprongen en dat vonden ze erg leuk.

Praktische informatie over Thailand

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  november t/m februari
 • Internet extentie
  th
 • Hoofdstad
  Bangkok
 • Aantal inwoners
  64 miljoen
 • Oppervlakte
  80% van Frankrijk
 • Reistijd
  11:15
 • Talen
  Thai
 • Religie
  boeddhist (95%)
 • Tijdsverschil
  6 uur later
 • Tijdverschil
  6 uur later
 • Telefooncode
  66
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief, Bangkok negatief
 • Visum
  visum regelen bij aankomst
 • Douane
  visum regelen bij aankomst
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, anti-malaria in bepaalde gebieden, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Bangkok (BKK)
 • Nationale feestdagen
  5 december Verjaardag van de Koning, 23 oktober Chulalonkorn Dag

Kaart van Thailand en omgeving

E-sigaret mee op reis? In dit land riskeer je gevangenisstraf!

De e-sigaret is bijna niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Toch wordt deze nieuwe manier van roken niet door iedereen omarmt. In dit land betekent gezien worden met een e-sigaret mogelijk een flinke boete, of zelfs een enkeltje naar de plaatselijke bajes!

De e-sigaret is bijna niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Toch wordt deze nieuwe manier van roken niet door iedereen omarmt. In d...

Waarschuwing: vermijd dit dodelijke voedsel in Thailand

Op reis in Thailand? Eet dan vooral het lokale gerecht koi pla niet. Het gerecht is erg goedkoop en makkelijk te bereiden, maar bevat vaak ook een parasiet die je liever niet binnenkrijgt. Het beestje kan in alle stilte een dodelijke vorm van leverkanker veroorzaken.

Op reis in Thailand? Eet dan vooral het lokale gerecht koi pla niet. Het gerecht is erg goedkoop en makkelijk te bereiden, maar bevat vaak ook een par...

Awh, is dit het schattigste olifantenfilmpje ooit?

Nieuw zijn in een groep is altijd even spannend. Zo ook voor het vier maanden oude en verweesde olifantje Dok Geaw. Gelukkig wordt hij met open armen, uhh, flaporen ontvangen.

Nieuw zijn in een groep is altijd even spannend. Zo ook voor het vier maanden oude en verweesde olifantje Dok Geaw. Gelukkig wordt hij met open armen,...