Phang Nga stekker

Phang Nga – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Phang Nga, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Phang Nga gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Phang Nga

Beste foto's & tips van Phang Nga

'495641' door silly '495641' door silly

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Longtailboot

silly

Bij deze man huurden wij een longtailboot. Voor ongeveer 35 eu kun je een hele middag rondvaren, dit vind ik persoonlijk prettiger dan met een hele boot vol mensen. Hij bracht ons overal heen , het bekende "James Bond " eiland en het vissersdorp op palen , waar wij van een heerlijke lunch hebben genoten (groter bekijken is mooier).

'495545' door JMoerkens '495545' door JMoerkens

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Eiland-hoppen vanaf K

JMoerkens

Ko Yao Yaï is een relatief groot eiland in de prachtige Phang Nga baai. Het eiland heeft nauwelijks toerisme en is heel rustig en authentiek. Het is fantastisch om hier een paar dagen bij te komen van alle indrukken. Vanuit het eiland is het mogelijk om een dagje te eiland-hoppen. Met een privébootje kun je varen langs de prachtige kalkstenen rotswanden en onbewoonde eilandjes. Je kunt voor anker gaan bij hagelwitte poederstranden en met een snorkel het prachtige onderwaterleven ontdekken. Vraag ook naar de lagune, een prachtig ingekapseld turquoise binnenmeertje met mangrovebomen. Verder meerden we aan bij Ko Hong (geweldig!) en enkele andere piepkleine eilandjes. Eiland-hoppen hoeft dus niet per se een hele reis te betreffen, het kan ook gewoon voor één dag je lifestyle zijn! En ik garandeer je een onvergetelijke dag! Ik boekte het via Riksja Travel (thailandonline.nl en dan de bouwsteen 'Varen langs lagunes en snorkelbaaien'. Overigens zie je daar op de site ook een foto van mij, op dezelfde plaats genomen als deze foto). Op de foto zie je hoe we de lagune weer uitvaren, terug de prachtige Phang Nga baai in. Wil je overigens meer lezen over het eiland Ko Yao Yaï, ik heb er een tijd terug een uitgebreide tip over geschreven.

'509454' door RVerbeek131 '509454' door RVerbeek131

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Ko Tapu

RVerbeek131

Ko Tapu (spijker-eiland) is ook tijdens de rondreis voorbij gekomen, vooral bekend van de James-Bond film ''The man with the golden gun''. Vanaf het eiland ''Khao Phing Kan'' kan deze rotsformatie gezien worden. Het was erg leuk om een keer te zien, het is niet bijster groot en in ons geval was het eiland niet druk bezocht op het moment daar hadden we geluk mee.

Laat kaart zien