Phang Nga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eiland-hoppen vanaf Ko Yao Yaï

Phang Nga,
Thailand


Ko Yao Yaï is een relatief groot eiland in de prachtige Phang Nga baai. Het eiland heeft nauwelijks toerisme en is heel rustig en authentiek. Het is fantastisch om hier een paar dagen bij te komen van alle indrukken.

Vanuit het eiland is het mogelijk om een dagje te eiland-hoppen. Met een privébootje kun je varen langs de prachtige kalkstenen rotswanden en onbewoonde eilandjes. Je kunt voor anker gaan bij hagelwitte poederstranden en met een snorkel het prachtige onderwaterleven ontdekken. Vraag ook naar de lagune, een prachtig ingekapseld turquoise binnenmeertje met mangrovebomen. Verder meerden we aan bij Ko Hong (geweldig!) en enkele andere piepkleine eilandjes.

Eiland-hoppen hoeft dus niet per se een hele reis te betreffen, het kan ook gewoon voor één dag je lifestyle zijn! En ik garandeer je een onvergetelijke dag! Ik boekte het via Riksja Travel (thailandonline.nl en dan de bouwsteen 'Varen langs lagunes en snorkelbaaien'. Overigens zie je daar op de site ook een foto van mij, op dezelfde plaats genomen als deze foto).

Op de foto zie je hoe we de lagune weer uitvaren, terug de prachtige Phang Nga baai in. Wil je overigens meer lezen over het eiland Ko Yao Yaï, ik heb er een tijd terug een uitgebreide tip over geschreven.