Phang Nga foto's & tips

'495641' door silly '495641' door silly

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Longtailboot

silly

Bij deze man huurden wij een longtailboot. Voor ongeveer 35 eu kun je een hele middag rondvaren, dit vind ik persoonlijk prettiger dan met een hele boot vol mensen. Hij bracht ons overal heen , het bekende "James Bond " eiland en het vissersdorp op palen , waar wij van een heerlijke lunch hebben genoten (groter bekijken is mooier).

'495545' door JMoerkens '495545' door JMoerkens

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Eiland-hoppen vanaf K

JMoerkens

Ko Yao Yaï is een relatief groot eiland in de prachtige Phang Nga baai. Het eiland heeft nauwelijks toerisme en is heel rustig en authentiek. Het is fantastisch om hier een paar dagen bij te komen van alle indrukken. Vanuit het eiland is het mogelijk om een dagje te eiland-hoppen. Met een privébootje kun je varen langs de prachtige kalkstenen rotswanden en onbewoonde eilandjes. Je kunt voor anker gaan bij hagelwitte poederstranden en met een snorkel het prachtige onderwaterleven ontdekken. Vraag ook naar de lagune, een prachtig ingekapseld turquoise binnenmeertje met mangrovebomen. Verder meerden we aan bij Ko Hong (geweldig!) en enkele andere piepkleine eilandjes. Eiland-hoppen hoeft dus niet per se een hele reis te betreffen, het kan ook gewoon voor één dag je lifestyle zijn! En ik garandeer je een onvergetelijke dag! Ik boekte het via Riksja Travel (thailandonline.nl en dan de bouwsteen 'Varen langs lagunes en snorkelbaaien'. Overigens zie je daar op de site ook een foto van mij, op dezelfde plaats genomen als deze foto). Op de foto zie je hoe we de lagune weer uitvaren, terug de prachtige Phang Nga baai in. Wil je overigens meer lezen over het eiland Ko Yao Yaï, ik heb er een tijd terug een uitgebreide tip over geschreven.

'509454' door RVerbeek131 '509454' door RVerbeek131

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Ko Tapu

RVerbeek131

Ko Tapu (spijker-eiland) is ook tijdens de rondreis voorbij gekomen, vooral bekend van de James-Bond film ''The man with the golden gun''. Vanaf het eiland ''Khao Phing Kan'' kan deze rotsformatie gezien worden. Het was erg leuk om een keer te zien, het is niet bijster groot en in ons geval was het eiland niet druk bezocht op het moment daar hadden we geluk mee.

'494638' door LRison '494638' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Vissersdorp op palen

LRison

Midden in de Phangnga baai ligt tegen een grote krijtrots het vissersdorp op palen Panyi,in het dorp leven 120 moslim gezinnen die leven van de visvangst en de verkoop van visprodukten en tegenwoordig ook souvinirs.

'503010' door LRison '503010' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Krijtrotsen

LRison

In de Phang Nga baai zie je overal puntige krijtrotsen uit het water oprijzen,het is een schitterende trip om daar met een snelle Thaise longtailboot tussen door te varen en op één van de kleine strandjes die tussen de rotsen liggen aan te leggen en te zwemmen.

'495626' door silly '495626' door silly

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Kalkstenen eilandjes

silly

Je zou haast denken dat dit Halong Bay is maar het is Phang Nga-baai (of Phang Nga Bay) . De kalksteenrotsen in de zee vormen een ideale plek om uit te rusten aan de goudgele stranden. Of juist op allerlei manieren actief te zijn, je kunt er ook kano's huren en door alle kalksteen grotten varen. (groter bekijken is mooier)

'554381' door antwan '554381' door antwan

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Varen door Phang Nga.

antwan

De Phang Nga baai in het zuiden van Thailand is een 400 vierkante km grote baai tussen Phuket en Krabi. In de baai komen veel kalksteenrotsen voor. Al varend door dit gebied kun je genieten van deze prachtige rotsen. Regelmatig kun je aan land om een mangrovewoud te bezoeken of in een van de vele grotten te kijken. Tijdens sommige tochtjes gaan er ook kano's mee waardoor je ook door kleine openingen kunt varen waardoor je op plekjes kunt komen waar de gewone boten niet kunnen komen. Ben je tijdens je vakantie in het zuiden van thailand bezoek dan zeker deze baai die wel wat weg heeft van de beroemde Halong Baai in Vietnam.

'554932' door antwan '554932' door antwan

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Phang Nga baai

antwan

De Phang Nga baai in het zuiden van Thailand is een 400 vierkante km grote baai tussen Phuket en Krabi. In de baai komen veel kalksteenrotsen voor. Al varend door dit gebied kun je genieten van deze prachtige rotsen. Regelmatig kun je aan land om een mangrovewoud te bezoeken of in een van de vele grotten te kijken. Tijdens sommige tochtjes gaan er ook kano's mee waardoor je ook door kleine openingen kunt varen waardoor je op plekjes kunt komen waar de gewone boten niet kunnen komen. Ben je tijdens je vakantie in het zuiden van Thailand bezoek dan zeker deze baai die wel wat weg heeft van de beroemde Halong Baai in Vietnam.

'499991' door martinhectors '499991' door martinhectors

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Koh Panyee

martinhectors

Koh Panyee is een eilandje in de baai van Phang Nga. Het wordt bewoond door moslims, afkomstig uit Indonesië. Het dorpje is volledig op palen gebouwd. Vroeger leefden ze voornamelijk van de visvangst, maar tegenwoordig hebben ze talrijke restaurants die de toeristen voorzien van een seafood-lunch. Het dorp heeft een eigen school, een moskee en vele souvenirwinkeltjes.

'511116' door LRison '511116' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Phang Nga baai

LRison

De Phang Nga baai is een prachtig gebied om te recreeren ,honderden krijtrotsen rijzen op uit het water en overal zijn kleine strandjes er worden kano's verhuurd en je kunt je rond laten varen in een longtailboot.

'510118' door LRison '510118' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Begroeide krijtrotsen

LRison

In de streek rond Phang Nga zijn heel veel krijtrotsen ook in de baai steken er veel uit het water de meeste zijn begroeid met struikgewas maar op sommige staan grote bomen.

'537023' door LRison '537023' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Dorp op palen tegen..

LRison

In de Phang Nga baai ligt tegen een grote kalkrotsberg een dorp op palen Koh Panyee, er wonen 120 moslim gezinnen die leven van de visvangst en verkoop daarvan, tegenwoordig leeft een deel ook van het toerisme door verkoop van souvinirs etc. ook zijn er 3 restaurants speciaal voor de bezoekende toeristen.

'510113' door LRison '510113' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Waterval

LRison

Bij Phang Nga ligt het Namtok Raman Forest Park een berggebied met een aantal watervallen,dit is de Ton Tai waterval die tussen de bossen in een aantal trappen naar beneden komt.

'538706' door whelder '538706' door whelder

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Wat een setting

whelder

Dit tempeltje troffen we tijdens onze fietsreis door Thailand aan de weg naar Phang Nga. Het tempeltje zelf is tamelijk standaard maar de geweldige setting maakt het mooier. De dramatische lucht (het was het staartje van de regentijd) versterkte het effect nog. De karstbergen zetten zich hier overigens door in de zee. De baa van Phang Nga zit er vol mee.

'541010' door whelder '541010' door whelder

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Baai van Phang Nga

whelder

De baai van Phang Nga is niet bepaald onontdekt. Toch durf ik die zonder reserve een bountyparadijs te noemen. Natuurlijk is het druk tegenover het James Bond eiland (hier op de foto) maar als je de schipper van je Long Tail boor vraag om een stukje verder te varen vind die zou een plekje voor je waar geen boot in de buurt is en waar je een heerlijke duik in het water kunt nemen. De bungalowtjes van het Nationaal Park zijn ook aan te bevelen. Daar overnacht je aan de rand van de mangrove en is er een restaurant van bamboe waar je de tropische vissen zo langs kunt zien zwemmen in het heldere water.

'497403' door martinhectors '497403' door martinhectors

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Phang Nga

martinhectors

Als je een uitstap maakt naar het "James Bond" eiland, vaar je door de baai van Phang Nga. Per longtailboot scheer je voorbij een prachtig landschap van kalkstenen rotsen in het water. Je kan er ook langs de steile kalksteenrotsen peddelen, door extreem smalle ruimtes kajakken, in rustieke binnenbaaitjes met mangroves uit komen en genieten van de rust. Hier zat het vol met slijkspringers.

'534190' door JMoerkens '534190' door JMoerkens

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Koh Yao Yaï: Voor...R

JMoerkens

Koh Yao Yai is een eiland voor rustzoekers. Dit grootste eiland in de Phang Nga baai is het thuis van 8.000 eilandbewoners, voornamelijk moslim. Vaak wordt Koh Yao Yai niet genoemd in de reisgidsen, omdat omliggende eilanden betere stranden zouden hebben. Ik stel voor dat we dat zo houden, maar dat ik jullie stiekem tóch als insider adviseer om dit eiland te overwegen. Dit omdat het absoluut onzin is dat er geen mooie stranden zouden zijn. Maar bovenal omdat het eiland zo heerlijk rustig en authentiek is. Druk wordt het hier nooit, het is ongerept en kleinschalig, het leven van weleer bestaat hier nog. De huisjes zijn van hout en de locals leven voornamelijk van de visserij en palm- en rubberplantages. Je treft af en toe wat spelende kinderen of wat vissers, maar toeristen zie je zelden. Echt een aanrader! Huur een leuk strandhuisje direct aan zee. Die zijn er niet veel, maar je kunt ze op internet vinden. En als je dan vanuit je hangmat de zon ziet ondergaan, boven de baai vol onbewoonde rotsformaties, zul je geen seconde spijt hebben.

'535125' door LRison '535125' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Filmlokatie.

LRison

In de Phang Nga baai ligt het rotseilandje waar een deel van de James Bond film the man with the Golden Gun werd opgenomen, het is dan ook overal bekend als James Bond eiland maar voor de Thai is het Koh Tapu oftewel spijkereiland naar de rots die ervoor staat.

'549816' door SanderSpaan '549816' door SanderSpaan

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Fantastisch! Koh Lao.

SanderSpaan

Als je naar het zuiden van Thailand gaat kun je beter het toeristische Phuket overslaan. Echter is de aangelegen Phang Nga Bay zeker de moeite waard. Kies dan voor een kleiner onbekend eiland als Koh Yoa Yai om van daaruit boot tochtjes te maken naar nog kleinere eilandjes, zoals Koh Lao Lading of Koh Hong. Ook hier ben je niet alleen maar het is er een stuk rustiger als Koh Phi Phi e.d. En het uitzicht is er zeker niet minder om!

'559288' door LRison '559288' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Dorp op palen.

LRison

In de Phangnga baai is tegen één van de rotsbergen een dorp op palen er leven 120 moslim gezinnen die leven van de visvangst en verkoop daarvan, tegenwoordig worden er ook souvenirs verkocht aan de vele toeristen die het dorp bezoeken.

'1091280' door LRison '1091280' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Koh Tapu of James Bon

LRison

In de Phangnga baai zijn veel recht uit het water oprijzende krijtrotsen een aantal vormen leuke eilandjes, één van de bekendste is Koh Tapu ( spijkerrots ) hij stijgt als een spijker uit het water. Koh Tapu is ook bekend als James Bond eiland er werd namelijk een deel van de James Bond film The Man with the Golden Gun opgenomen.

'851322' door LRison '851322' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

James Bond eiland.

LRison

In de Phang Nga baai staan in zee veel krijtrotsen één ervan staat voor een eilandje, op de rots is een deel van een James Bond film opgenomen daarom wordt het algemeen James Bond eiland genoemd, voor de Thai heet het Koh Tapu oftewel spijker eiland naar de rots die als een spijker uit het water steekt.

'894022' door LRison '894022' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Kanoën onder door de.

LRison

De Phangnga baai staan heel veel prachtige krijtrotsen die rechtop uit het water steken bij een aantal is een opening waar je als je daar in de buurt een kano of roeiboot huurt onderdoor peddelen een heel leuke ervaring om de krijtrotsen van dichtbij te bekijken.

'854924' door LRison '854924' door LRison

ThailandPhang Nga

ThailandPhang Nga

Dorp op palen.

LRison

In de Phangnga baai is tegen één van de rotsen in de baai een dorp op palen het dorp Panyi, er leven 120 moslim gezinnen die er ook een grote moskee hebben ze leven vooral van de visvangst, maar tegenwoordig door de vele toeristen hebben ze een aantal restaurants en verkopen ze allerlei handel aan de toeristen.