Oostkust Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oostkust Thailand image

De eerste indruk is niet altijd de beste !

Oostkust Thailand
Thailand
Ciske

De eerste indruk is niet altijd de beste !

Als we twee dagen langs alle ruïnes van Ayuthaya gefietst hebben besluiten we dat we na bijna 3 weken rondreizen onze laatste 10 dagen aan het strand door willen brengen.
Met het tablet op schoot en de lonely planet op tafel zoeken we naar een plek waar niet al te veel toeristen komen we willen tenslotte relaxen. Omdat we nog 10 dagen hebben willen we ook nog wel iets zien en ondernemen en daarom valt de keuze dan op Sam Roi Yot . Zoals de tablet en de LP ons vertellen is er een prachtig NP en mooie rustige stranden . We boeken een hotel aan het strand van Sam Roi Yot voor 4 nachten dan kunnen we daarna nog naar Hua Hin .
Zo gezegd zo gedaan , het is een hele reis met de minibus van Ayuthaya via Bangkok naar Hua Hin waar we dan een taxi zullen nemen naar Sam Roi Yot . Maar zoals altijd zijn de Thai weer héél behulpzaam , als we in Hua Hin stoppen en wij buiten het busje gezet worden met onze tassen vraagt de chauffeur waar wij eigenlijk naar toe moeten . Nou voor 100 bath [ € 2,25 ] wil hij ons wel naar de plaats van bestemming brengen . Dat laten wij ons geen 2 keer zeggen want het is toch zeker 25 km. Tassen weer in het busje en op weg..... maar mijn intuïtie zegt dat we steeds verder van de kust afgaan i.p.v. naar ons strand hotel . Na ong. 40 km vraag ik het voor de zekerheid nog maar eens na , "yes yes Sam Roi Yot almost there ". Zal mijn intuïtie wel niet kloppen !! Ondertussen is het een beetje beginnen te regen en ineens ....YES we zijn in Sam Roi Yot .....of toch niet ???? We worden met onze tassen het busje uitgezet en daar staan we dan een beetje verloren in de regen op de hoek van een hele drukke weg en een markt. Al snel hebben we nieuwsgierige mensen om ons heen staan die ons vragend aankijken en als ik vraag of the beach near by is kijken ze nog vreemder. Ze vertellen vanalles maar aangezien ons thais en hun engels héél ver van elkaar liggen komen we geen stap verder . Langzaam komen er steeds meer mensen om ons heen staan maar er is niemand die engels spreekt en wij weten niet eens de naam van het hotel dat we geboekt hebben .......WAT NU ???
En daar is onze reddende engel , een meisje wordt door de mensen naar voren geschoven en vraagt in gebroken engels waar we naar toe moeten ," the beach " is ons antwoord ! " No madame , can not go very far " Nee we willen ook niet lopen we willen een taxi ..."no taxi here " is haar antwoord !! Ondertussen vertaalt ze aan de groep omstanders die steeds maar groter wordt wat wij willen en iedereen begint zich ermee te bemoeien , het begint steeds harder te regenen en wij komen geen stap verder . Dan komt er een man die kent misschien wel iemand die ons wil brengen , wij vinden alles goed als we hier maar weg komen. Dan valt me in dat ik de naam van het hotel natuurlijk op mijn tablet heb staan op de ontvangen bevestiging ,dus we hebben een adres. Een kleine pick-up truck wordt voorgereden en als dan een marktkoopman achter z'n kraam vandaan komt en onze tassen in de laadbak gooit stappen wij ook maar in . Hans [ mijn man ] moet dubbelgevouwen op het smalle achterbankje , ik moet langs de chauffeur gaan zitten mét m'n tablet . We spreken een prijs af en we gaan op weg , het wordt een helse rit zig zaggend door het verkeer hij blijft druk praten en slaat zich met regelmaat op de borst met de woorden "MADE IN THAILAND " ik doe dan maar hetzelfde en roep "MADE IN HOLLAND " , tussendoor kijkt hij op m'n tablet om zeker te zijn van het adres en ik ga bijna bidden voor een veilige afloop. Na een half uur krijgen we het strand in ons vizier wat er toch een beetje triestig en stil uitziet in de regen. Onze chauffeur parkeert z'n truck tot aan de receptiebalie van het hotel en staat dan breedlachend met z'n schort nog om op z'n geld te wachten naast ons aan de balie. Het hotel personeel kijkt een beetje vreemd dus wij leggen maar uit wat er gebeurd is.
Het hotel is prachtig met een groot zwembad en veel pivacy , we zien alleen geen andere toeristen en als we later de omgeving verkennen zijn we alleen op het strand , op straat , op het hele complex ??? Zo rustig hadden we het nou ook weer niet gewild en we hebben hier 4 nachten geboekt en stel dat het blijft regenen dan vereenzamen we hier nog. Als we 's avonds in het restaurant gaan eten zijn we .. juist ja de enigen !!!
De volgende morgen gaan we naar het ontbijt en zie daar het restaurant zit redelijk gevuld , de zon schijnt en alles ziet er héél anders uit , we horen dat je een stukje verder op wat leuke rieten hutjes hebt staan langs het strand waar je lekker kunt eten. Op het strand zijn we bijna alleen je kunt er heerlijk wandelen en relaxen , in de komende dagen huren we een fiets en een dag een motorbike waar we de streek en het national park mee verkennen . Heerlijk is het hier een paradijs en uiteindelijk boeken we nog 2 nachten bij voordat we de laatste dagen in Hua Hin afsluiten.
Als we hier ooit nog eens terug gaan weet ik zeker dat er veel meer hotels zullen staan en de rust ver te zoeken is maar wij hebben het op deze manier nog mee gemaakt en dat neemt niemand ons meer af.

Foto's

eb8e4.jpg
eb8e4.jpg
Ciske
10c08.jpg
10c08.jpg
Ciske
72a30.jpg
72a30.jpg
Ciske