Nan foto's & tips

'518348' door LRison '518348' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Centjes voor de...Mon

LRison

In de stad Nan in het noorden van Thailand staan heel veel prachtige Tempels,in de Wat Phra Ya Phu staat mooi Boeddhabeeld met ernaast een wassenbeeld van een vereerde bekende Monnik,de moeder gaf het meisje 20 bath om dat te doneren in de kist voor de Monnik maar het meisje dacht dat de Monnik echt was en wilde het hem geven.

'518331' door LRison '518331' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Rijstvelden in de...b

LRison

De provincie Nan in het noorden tegen de grens van Laos is een groot berggebied,op de plateau's tussen de bergen wordt zoals hier bij de plaats To Pua volop rijst verbouwd het water voor de akkers wordt vanuit de rivieren naar het veld geleid,na de oogst wordt het stro meestal op het land verbrand de as dient als mest voor de planten.

'522780' door LRison '522780' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Wat Ming Muang.

LRison

Wat Ming Muang in de stad Nan in het noorden is één van Tempels die je gezien moet hebben, in 1857 gebouwd en van binnen en buiten gebeeldhout in wit stukwerk met figuren en situaties uit het verleden ervoor staat een Ubosot (soort tempeltje) met daarin de City pillar (het middelpunt van de stad met daarin de oprichtings documenten van de stad.

'536618' door LRison '536618' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Nan stad met 40...Te

LRison

De stad Nan ligt in noord Thailand tussen 2 berggebieden in de stad staan een aantal schitterende Tempels, in de stad staan er zelfs 40, op een berg ligt de Wat Phra Thad Khao Noi met ervoor een mooie staande Boeddha die uit kijkt over de stad.

'525322' door LRison '525322' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Sri Nan nationaal par

LRison

Het Sri Nan Nationaal Park in de provincie Nan is een groot berg gebied op de grens tussen Thailand en Laos, de bergen zijn begroeid met bomen en struiken waardoor je een prachtig groen gebied hebt waar het schitterend wandelen is.

'526780' door LRison '526780' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Mediteren.

LRison

In de stad Nan in noord Thailand staat het Tempel complex van de Wat Phra That Chae Hang met in het midden een gouden Chedi waarin heilige reliqien zitten in 1333 uit Sukothai geschonken door de Koning, deze monnik zat met zijn gezicht naar de Chedi te mediteren.

'524958' door LRison '524958' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Muurschildering rond.

LRison

In de stad Nan in Noord Thailand staat de Wat Ming Muang de buiten kant is versierd met veel ornamenten in wit stukwerk in de Tempel zijn alle wanden en het plafond versierd met muurschilderingen.

'527544' door LRison '527544' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Ondergaande zon.

LRison

In het Doi Phu Kha Nationaal Park in noord Thailand is er de mogelijkheid in een tent te overnachten en daar de zonsondergang en opkomst mee te maken, het is werkelijk een schitterende ervaring.

'521229' door LRison '521229' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Lachend in een pickup

LRison

In de stad Nan was een groot festival, alle restaurants en eettentjes waren vol nergens plaats om te zitten,deze 2 dames hadden wat te eten gekocht bij één van de vele eet kraampjes en zaten dat in een geparkeerde in de bak van een pickup truck op te eten,ze gingen met een brede lach op de foto en vroegen of ik ook een saté wilde.

'518356' door LRison '518356' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Hoog in de bergen

LRison

De provincie Nan is een groot berggebied in het noorden tegen de grens met Laos,het heeft prachtige bossen,en krijtrotsen en watervallen,de ochtendzon schijnt hier juist over de bergtop. Tip. overnachten in een tent hoog in de bergen om de zonsondergang en zonsopkomst te zien het is op verschillende plaatsen mogelijk dit is in het Sri Nan Nationaal park waar je op een bergtop een tent kunt huren voor 1 nacht je kunt ook zelf een tent meebrengen dan huur je de plaats,een tent kost 8 euro per nacht, een schitterende ervaring.

'528628' door ciske '528628' door ciske

ThailandNan

ThailandNan

Mlabri, Spirit of the

ciske

Vanuit Nan gaan we met een jeep de bergen in en komen terecht bij het Mlabri volk waarvan de oorspronkelijke bewoners er niet meer zoveel zijn . Ze worden ook wel het volk van de spirit of the yellow leaves " genoemd omdat het eigenlijk nomaden zijn die hutjes bouwden van bamboe en bananenbladeren en als de bladeren geel gaan kleuren weer verder trokken om zich ergens anders te vestigen. Deze een van de weinige originelen mannen leeft nog zo , hij jaagt nog in de bergen met alleen een lendendoek om en wij mochten in zijn piepkleine hutje kijken hoe hij een stuk vlees met rijst in een bamboestok roostert op een vuurtje voor zijn maaltijd. Omdat het er zo klein was had ik weinig ruimte om redelijke foto's te maken.

'524580' door LRison '524580' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Mediterende Monniken.

LRison

Bij de stad Nan in noord Thailand is het Tempel terrein van de Wat Phra That Chae Hang met midden op het terrein een gouden Pagoda omringt door een galerij, in deze galerij zaten deze Monniken te mediteren met het gezicht naar de Pagoda .

'539179' door LRison '539179' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Zingende Monniken.

LRison

In de stad Nan in noord Thailand staat het Tempelcomplex van de Wat Phra That Chae Hang een ommuurd complex met in het midden de Wat en een Chedi, in één van de nissen met het gezicht naar de Chedi zaten deze Monniken te mediteren en zingen.

'524688' door LRison '524688' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Boeddha pakt de maan.

LRison

op een rots niet ver van de stad Nan staat de Phra That Khao Noi op het plein ervoor staat een staand Boeddha beeld uitkijkend over de omgeving, bij deze foto lijkt het of de Boeddha de maan wil pakken.

'525290' door LRison '525290' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Tempel met Chedi.

LRison

Bij de stad Nan ligt het Tempel complex van de Wat Phra That Chae Hang,te midden van een vierkante Boeddha galerij staat de Wat en een hele mooie 55 meter hoge chedi het geheel is gebouwd in 1353, in de Wat zijn nog heilige relikwiën van de koning van Sukhothai.

'522244' door LRison '522244' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Uitkijkend over het..

LRison

Hoog op een berg bij de stad Nan in noord Thailand staat de Wat Phra That Khao Noi met er voor op een terras een mooie staande Boeddha die uitkijkt over de stad en de omgeving,door de ondergaande zon kleurde de lucht rose.

'542997' door LRison '542997' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Sri Nan nationaal par

LRison

Het Sri Nan nationaal park is een groot berg gebied op de grens tussen Thailand en Laos met behoorlijk hoge bergtoppen, de bergen zijn begroeid met bossen en er lopen honderden bergstroompjes die in de rivier de Nan uitkomen.

'525783' door LRison '525783' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Tempel detail.

LRison

In de stad Nan in Noord Thailand staan 20 zeer mooie en unieke Tempels één ervan is de Wat Sri Pun Ton deze is geheel in goudkleur en heeft heel veel bijzondere ornamenten zoals deze pilaar die bewerkt is met allerlei figuren

'525932' door LRison '525932' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Zonsopkomst op bergto

LRison

Wanneer je in een tent slaapt in het berggebied van Sri Nan nationaal park en je staat om 5.30 op dan kun je om 6 uur de zonsopkomst beleven op de bergtop, langzaam komt de zon te voorschijn en onder je in de dalen zie je een wolkendek.

'522634' door LRison '522634' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Wolken formatie.

LRison

Op een berg bij de stad Nan in het noorden staat de Tempel Wat Phra That Kao Noi je hebt daar een schitterend uitzicht op de stad en het berglandschap zeker als je er juist voor zonsondergang bent en je de machtige wolkenformaties rood ziet kleuren.

'522262' door LRison '522262' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Rijstvelden

LRison

In de bergen van de provincie Nan wordt op de plateau's veel rijst verbouwd hier is men volop aan het oogsten wat nog met de hand wordt gedaan waarna de bossen rijst op hopen wordt gelegd om te drogen,het stro wat blijft liggen wordt daarna meestal verbrand de as dient dan als mest voor de volgende oogst.

'535016' door LRison '535016' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Mediteren bij de...

LRison

In Nan staat het Tempelcomplex van de Wat Phra That Chae Hang. Het hele complex is ommuurd met een hoge galerij met in het midden de Wat en een Chedi. In de galerij nissen zaten deze Monniken te mediteren met gezicht naar de Chedi.

'542817' door LRison '542817' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Uitkijkend over de...

LRison

De stad Nan ligt tussen 2 berg gebieden op de grens met Laos, de stad heeft wel 40 Tempels de één nog mooier dan de ander, op een berg naast de stad staat de Wat Phra That Khao Noi met ervoor een staande Boeddha die de stad Nan overziet.

'538481' door LRison '538481' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Rijk gedecoreerde...T

LRison

In noord Thailand ligt de provincie Nan met als grootste plaats de stad Nan, in Nan zijn 33 schitterende Tempels dit is de Wat Sri Pun Ton hij is rijk gedecoreerd met allerlei beelden en goud gekleurd ook het interieur is mooi met verschillende wand schilderingen.