Thailand feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Thailand, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Thailand, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

2e zaterdag van januari - Kinderdag
Dit feest wordt door heel Thailand gevierd. Kinderen onder de veertien kunnen deelnemen aan de feestelijkheden. Er zijn dan allerlei dingen open waar kinderen voor niets of voor de halve prijs naar binnen mogen.

4 maart – Makha Bucha Dag
Tijdens deze dag wordt ook gevierd dat Boeddha zijn laatste leringen gaf en bereikte het laatste ‘Nirvana’ of ‘Parinibbhana’, waar zijn geest werd gescheiden van het fysieke lichaam.

6 april – Chakri-dag
Op 6 april 1782 kwam de huidige dynastie (de Chakri-dynastie) in Thailand aan de macht. Op deze dag wordt wordt er officiëel gevlagd en vinden er traditionele ceremonies plaats, zoals het leggen van bloemen en kransen bij de vele standbeelden van de koningen in het Huis van Chakri. Het is ook een vrije dag.

13 t/m dinsdag 15 april – Songkran (Thais Nieuwjaar)
Songkran is het traditionele Thaise Nieuwjaar. In de grote steden duurt het vaak drie dagen tot een week. Songkran wordt ook wel "het feest van het water" genoemd omdat gedurende de drie dagen iedereen elkaar nat mag gooien met water. Veel mensen vooral uit Bangkok gaan terug naar hun dorp om daar samen met familie Songkran te vieren.

15 t/m 17 april – Boeddhistisch Nieuwjaar
Drie daagse viering van het boeddhistishe nieuwjaar beginnend op de laatste dag (de volle maan) van de hindoe-maand Chaitra.

1 mei – Dag van de Arbeid
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

5 mei  - Herdenkingsdag
Op 5 mei 1950 wordt Rama IX tot koning van Thailand gekroond. Hij is momenteel de langst zittende monarch ter wereld.

1 juni – Visakha Bucha Dag
Herdenking van drie belangrijke gebeurtenissen: de geboorte, verlichting en overlijden van Boeddha

11 juli – Asalha Puja
Asalha Puja herdenkt de eerste preek van Gautama Boeddha, de Dhammacakkapavattanasutta, die hij gaf aan de (eerste) groep van (vijf) discipelen in Sarnath, India.

30 juli  – Asanha Bucha Dag
De dag dat Boeddha zijn eerste preek aan zijn vijf volgelingen gaf. Op deze dag start ook de vastentijd in het  Boeddhisme.

12 augustus 2014 – Verjaardag van Koningin Sirikit
Koningin Sirikit’s verjaardag is net als in Nederland (bij de koning) een nationale feestdag. Op die dag wordt dan niet alleen haar verjaardag gevierd maar dat wordt gecombineerd en met dat feest wordt dan ook nog eens Moederdag gevierd. Haar verjaardag op 12 augustus is dus een bijzondere dag waarop alle overheidsdiensten en banken gesloten zijn.

8 oktober – Pavarana
(Kathina-dag) Pavarana is een belangrijke feestdag in het boeddhisme, en markeert het einde van de vassa, de traditionele observatie van het regenseizoen door boeddhistische monniken. Het valt gewoonlijk op de volle maan van oktober.

23 oktober – Chulalongkorn Dag
Op deze nationale feestdag wordt het overlijden van Koning Chulalongkorn (Rama V) herdacht. Koning Chulalongkorn wordt beschouwd als een van de grootste koningen van Thailand. Zijn regeerperiode van 1868 tot 1910 werd gekenmerkt door uitgebreide sociale en economische ontwikkeling, waaronder de afschaffing van de slavernij.

5 december – Verjaardag Koning Bhumibol Adulyadej
De verjaardag van Bhumibol is tegelijkertijd ook vaderdag in Thailand. De dag waarop veel mensen hun vader mee uiteten of naar een film nemen. Ouders staan in Thailand op een voetstuk. Normaal spreekt de langstzittende vorst op zijn verjaardag zijn volk toe.

10 december Dag van de Grondwet
In 1974 is Thailand een constitutionele monarchie geworden.

Informatie over Thailand

Meer Thailand inspiratie

'309812' door hansdewildt '309812' door hansdewildt

Thailand

Thailand

Tijgerbalsem !

hansdewildt

Een waar gebeurd verhaal !! Op de drijvende markt in Thailand kocht een medereiziger een potje tijgerbalsem bij deze dame met die mooie lampenkap op haar hoofd. Van afdingen was geen sprake en hij moest 10 euro betalen. Als je maar veel last hebt van je spieren, heb je dat er wel voor over. Op een afstandje stond de politie te kijken. Toen wij verder liepen kwam de agent naar ons toe en vroeg wat hij betaald had voor dit potje. Hij moest mee en de vrouw aanwijzen waar hij dit potje, dat nog geen euro waard was, gekocht had. Nou die had hij snel gevonden, vanwege die mooie lampenkap natuurlijk. De agent zorgde er voor dat hij de 10 euro terug kreeg, dat hij de tijgerbalsem mocht houden en dat de vrouw een officiele waarschuwing kreeg ! Kijk zo kan het ook !! Ze willen niet dat dit soort praktijken de drijvende markt kapot maakt. Na 3 waarschuwingen is zij haar plaats op die markt kwijt !!!

'471909' door Annettoz '471909' door Annettoz

Thailand

Thailand

RABIES-INENTING: Ja o

Annettoz

Dit is meer een vraag dan een tip. Ik ga straks 3 maanden op stage in Thailand en kreeg het advies van de GGD om me in te enten tegen rabies. Ik heb dit meteen opgezocht op internet, maar de meningen zijn erg verdeeld. Veel reizigers vinden de 3x 90 euro pure geldklopperij, met name omdat je na de inentingen, mocht je gebeten worden, alsnog binnen 48 uur twee injecties nodig hebt. Je koopt dus tijd om bij het ziekenhuis te komen als het ware. Daar tegenover staat dat zonder inentingen je na een beet vijf injecties moet halen + een duur serum, die in het buitenland "vaak van minder goede kwaliteit is". Daarnaast zijn sinds 1988 twee Nederlanders overleden aan hondsdolheid, beiden na een beet in Afrika en is de kans dat een dier besmet is ook weer erg klein. Ik vraag mij nu sterk vertwijfeld af of ik in een toeristisch land als Thailand, waar ik niet intensief met dieren ga werken, echt een rabies-inenting nodig heb. Wil iemand die ervaring heeft met rondtrekken door dit land hier wat over zeggen? Ik begrijp dat het een persoonlijke mening is en beschouw reacties dus niet als een advies, maar ik wil graag weten wat ik kan verwachten in Thailand. (Aangezien de huisarts erg dramatisch mededeelde dat hondsdolheid ALTIJD dodelijk afloopt).

'225752' door fraju '225752' door fraju

Thailand

Thailand

Thaise Makaak

fraju

Dit makaak mannetje liet ons even weten niet te dicht bij te komen, en nam een dreigende houding aan. Hij beschermde zijn groep makaken welke aan het genieten waren van de ondergaande zon, op de door diezelfde zon voorverwarmde asfaltweg. Khao Yai National Parc is erg mooi en naast deze makaken kun je hier diverse dier- en vogelsoorten spotten. Mocht je meer op zoek zijn naar slangen of schorpioenen, deze kom je hier op veel plekken tegen.

Bekijk alle foto's en tips