Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Chiang Mai

Chiang Mai
Thailand
Berthy

Van Sukhothai naar Chiang Mai

In de tuin hangt een oude, niet meer in gebruik zijnde, vogel kooi. De vogel die er in woonde heeft jaren lang prachtig gefloten, maar is op een dag uitgebroken. Een paar weken geleden heeft een duifje de vogelkooi in bezit genomen, er 2 eitjes ingelegd en na een week of 3 kwamen er 2 jonge duifjes.
Na nog eens een week of 3 waren de jonge duifjes groot genoeg om voor het eerst uit het nest te vliegen, maar vandaag vlogen beiden, achter elkaar aan, weg. De moeder zat de kinderen verderop in de tuin na te kijken. De moeder bleef wachten tot het donker werd, maar de jonge duifjes kwamen niet meer terug.

In Sukhothai staat een oud bouwvallig huis. Er woont een gezin, pa, ma en 2 kinderen. De kinderen speelden lange tijd op het land rond het huis, maar ze zijn groter geworden.
Een paar maanden geleden maakte ik kennis met de oudste dochter. Een paar keer gingen we samen Sukhothai verkennen, totdat zij op een dag in de bus stapte, op weg naar Chiang Mai, waar ik woon. De moeder stond haar in de tuin na te kijken en toen het donker werd ging ze slapen, want de oudste dochter komt voorlopig niet meer terug.