Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Johnny with no Cash

Bangkok
Thailand
Angelaa

Johnny with no Cash

Januari 2010:
Eerste keer in Bangkok. En zoals velen gingen ook wij (mijn moeder en ik) naar Khao San Road. Daarachter ligt een leuk straatje met allemaal barretjes. Rambuttri Road. Veel van die barretjes waren heel druk, vol en luidruchtig. Totdat we een klein barretje zagen wat tevens een guesthouse is. En daar zat hij. Een Thaise man met gitaar. Hij noemt zichzelf Johnny with no Cash. Hij zong van alles: Bob Marley, The Eagles, John Denver en (natuurlijk) liedjes van Johnny Cash. Dit allemaal met een Thaise tongval: 'Countly Lose, take me home....' Heel grappig. We hebben een supergezellige avond gehad! Je kon ook een verzoeknummer aanvragen. Dit deed ik dan ook een aantal keer. Alleen 'Angie' van The Rolling Stones, wat ik heel erg graag wilde horen, dat kon hij niet zingen. Hij vond het een te moeilijk nummer. Jammer!

Januari 2011:
We vonden Thailand zo leuk dat we dit jaar weer heen gingen. En natuurlijk moesten we weer een paar keer naar Johnny. Deze keer hadden we Thaise vrienden meegenomen. Ik vroeg weer of hij 'Angie' kon zingen, maar hij had er nog niet op geoefend, maar zal er mee bezig gaan. Hm.. we zullen zien...

Mei 2011:
I'm back! ... Deze keer met m'n vriend, omdat ik hem 'Thailand wilde laten zien!' En omdat ik mijn reis door Thailand 'altijd' begin en eindig in Bangkok, heb ik mijn vriend deze keer meegenomen naar Johnny. We hebben weer een paar leuke avonden gehad! En Johnny herkende mij! Tja, ook niet zo gek natuurlijk als je bedenkt hoe vaak ik er inmiddels was geweest... Maar 'Angie' kon hij nog steeds niet spelen.

Januari 2012:
Deze keer gingen we naar Thailand en Laos. En net zoals de vorige keren gingen we natuurlijk weer naar Johnny. Toen hij ons zag begon hij al te zwaaien. Toch leuk als je herkend wordt in een wereldstad als Bangkok!
Hij zong een aantal nummers en de biertjes gingen er lekker in. Toen hoorde ik opeens iets bekends. Nee! Het zal toch niet?!
En toen keek Johnny mij aan en begon 'Angie' te zingen. Geweldig toch! Mijn avond kon niet meer stuk!