Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Belangrijke mededeling omtrent pinnen in het buitenland

Bangkok,
Thailand


Bij een reis naar Jordanië ( een paar jaar geleden) hebben wij bij aankomst op het vliegveld gepind, maar omdat we w.s. te hoge bedragen pinden, kwam er steeds geen geld. We probeerden het met Rabopas,Postbank en Visa creditcard.Wel diverse keren en voor hoge bedragen, maar helemaal niets. ( vaak de mogelijkheid om na het laatst aangegeven bedrag, zelf een bedrag in te vullen.
De volgende dag in de eerste de beste plaats weer geprobeerd, maar weer geen geld. Naar een andere bank en eindelijk hadden we geld.
Toen ik enkele dagen later in een internetcafé, mijn Visa rekening bekeek, stonden wel al deze pogingen vermeld, met als gevolg, dat er wel voor rond de 2 DUIZEND euro afgeschreven stond, maar geen enkel bewijs, dat we geen geld hadden gekregen, ook geen enkel bonnetje. Toen bij de Rabo ook zo'n 350 euro eraf en de Postbank idemdito. Totale schade rond 2700 euro. Dus toch wel paniek.
Bij thuiskomst naar Visa gebeld, dit gebeurd wel vaker, en zal als het goed bij het volgende overzicht, (dus een maand wachten ) weer rechtgetrokken zijn. Ze konden mij precies alle pogingen vertellen. Daarna naar de Rabo en Postbank gegaan. Deze vullen formulieren in, om de desbetreffende bank uit te laten zoeken, of hun een positief "kasverschil" hebben. Dat duurde ongeveer ook een maand.Gelukkig is zodoende al ons geld weer boven water gekomen.
De les; Pin nooit boven het laatst vermelde bedrag en komt er niets uit de muur, meld dit dan bij thuiskomst bij je bank, hun zijn van dit soort dingen op de hoogte en kunnen het verhalen. Dus altijd alles noteren, want je hebt er geen enkel bonnetje van.