Reizigers gestrand in Bangkok image
PatrickF

Reizigers gestrand in Bangkok

Sinds gisterenochtend zitten minstens drieduizend toeristen vast in Bangkok. Alle vluchten naar en uit de Thaise hoofdstad werden geschrapt nadat demonstranten van de Volksalliantie voor Democratie (PAD) de internationale luchthaven hadden bezet.

Rellen
Gisteren braken de demonstranten door de politiebewaking heen en bestormden ze de vertrekterminals. Er braken rellen uit tussen voor- en tegenstanders van de Thaise regering. Vanmorgen raakten vijf mensen gewond door een onbekend aantal bommen. Wat precies voorviel, is nog onduidelijk. De beheerder van de luchthaven heeft besloten alle vluchten van en naar het vliegveld te schrappen.

Maandenlang protest
Al maandenlang voert de PAD actie tegen de regering van Thailand. Volgens de demonstranten zijn de kabinetsleden aanhangers van oud-premier Thaksin Shinawatra, die is beschuldigd van corruptie.

Vijftig Nederlanders gestrand
Schiphol schrapte al twee vluchten naar Bangkok. Over de KLM-vlucht van vanavond is nog geen besluit genomen, maar het is waarschijnlijk dat ook deze geannuleerd wordt en er nog meer Nederlanders in Bangkok zullen stranden.
Ongeveer vijftig Nederlanders zijn opgevangen door de Nederlandse ambassade en ondergebracht in hotels.

Reisreporter Els Tijssen zit op dit moment in Thailand. Bekijk hier haar blogs!

Foto: Tuktuk, Bangkok door petereningrid.reisreporter.nl