Noord Syrië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Syrië image

Noord Syrië

Noord Syrië
Syrië
Renie

Syrie 3 Aleppo

Op weg naar Aleppo rijden we door de groene, vruchtbare Orontes-vallei. Onderweg brengen we een bezoek aan Apameia, een voormalige Griekse stad. De Cardo Maximus, de hoofdstraat afgebakend met zuilen, is net geen 2 km. Hier werden ook spiraalvormige zuilen gebruikt, wat leidde tot optisch bedrog. De spiralen gaven de indruk dat er een muur in plaats van een zuilenrij was, om eventuele aanvallers af te schrikken.
Ook stoppen we bij Serjilla, één van de best bewaarde Dode steden; meer dan 2000 steden en kerken tussen Aleppo en Hama, die eeuwen geleden na een aardbeving werden verlaten. Het ziet er echt spookachtig uit.
In Ma'arat An-Numan stoppen we om een bezoek te brengen aan een bijzonder museum waar in een oude khan een enorme collectie mozaïeken verzameld ligt. Het leven in de straat lokt me uit om veel foto’s te maken.
In de loop van de middag rijden we door naar Aleppo waar we twee nachten slapen. Ons hotel is een schitterend omgebouwd traditioneel koopmanshuis. Buitenlandse handelaars waren verplicht hier de nacht door te brengen. Voor het eigen volk was de toegang verboden. Beneden werd handel gedreven en op de bovenverdieping bevonden zich de slaapplaatsen.
Onze kamer bevindt zich in het gewelf. Prachtig, maar wel een beetje bedompt.