Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Sri Lanka image

Maartthema: toerist WalRus

Zuid Sri Lanka
Sri Lanka
Rhodaxx

Maartthema: toerist WalRus

De toerist

Schijnheilig als ik ben, weiger ik overal waar ik ben een toerist op de foto te zetten, zodat ik net kan doen alsof ik de enige ben die de mooiste plekjes op aarde bezoekt.
Na een prachtige rondreis door Sri Lanka lag ik nog een paar dagen na te genieten bij het zwembad van een ressort. Tussen het lezen en het zwemmen door dwaalden mijn gedachten af naar Columbus en free Wifi leidde me snel en efficiënt naar de site, waar ik de oproep van Doppie zag om de toerist te fotograferen. Wat een leuk idee en wat zie ik hier veel toeristen, afschuwelijk gewoon, zoveel toeristen…. Ik heb er niet zoveel over te vertellen, maar de foto's zijn wel fijn walgelijk, dus ik plaats het toch maar op de valreep.

Het bandje (foto's 1 en 2)
Na een halve dag in dit ressort begint het me te dagen, ik zie toeristen met een bandje, brrrrrrrrr: een all included formule, ik haat het. Nu begrijp ik waarom ik ze om 10.00 uur 's morgens zie lopen met pullen bier.

De WalRus (foto's 3 en 4)
Dit ressort is geliefd bij zeer dikke Russen. Als de WalRussen aan wal liggen of even een boekje lezen tussen het zuipen en schreeuwen door, hebben wij weer even de ruimte en ik moet zeggen: is het lekker zwemmen hier.

U hoeft zich niet te vermaken, daar zorgen wij voor!
Aerobic in het water, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ,9 ,10 …. onder deskundige begeleiding vinden er verantwoorde oefeningen plaats in het zwembad, ik verbaas me er elke keer weer over dat ze er mensen voor kunnen strikken. " Schat maak eens een foto van me, ik ben zo lekker sportief bezig". Hier heb ik ook wel een foute foto van, maar ik kan er maar vier plaatsen.

De paddentrek
's Avonds zit ik op mijn terrasje tegenover het restaurant met een Sri Lankaanse curry en een glas wijn. Opeens zie ik vanuit mijn ooghoek een paddentrek langs het buffet. Dikke, door de zon verbrandde lijven doen zich te goed aan spaghetti Bolognese, frites, kippenbillen, spareribs, tweede ronde, nog een keer opscheppen "it's all included" en dan: ijs, chocolade mousse, pannenkoeken, ik had geen zin meer om mijn camera te pakken.

Wat heb ik genoten van die paar dagen aan het strand en wie weet wat die Russen op mij aan te merken hadden, maar daar hebben ze gelukkig geen RR site en Doppies, hoop ik ....



Foto's

b1846.jpg
b1846.jpg
Rhodaxx
7e033.jpg
7e033.jpg
Rhodaxx
7e033.jpg
7e033.jpg
Rhodaxx
dfdfa.jpg
dfdfa.jpg
Rhodaxx
dfdfa.jpg
dfdfa.jpg
Rhodaxx
76730.jpg
76730.jpg
Rhodaxx
76730.jpg
76730.jpg
Rhodaxx