Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Sri Lanka image

Spicegarden 99

Zuid Sri Lanka
Sri Lanka
Corriedewinter

Spicegarden 99

In Sri lanka kun je niet om de Ayurveda heen. Deze hindoeïstische levensopvatting is afkomstig uit India. Zij probeert de onevenwichtigheid in lichaam en geest te herstellen of te voorkómen dat lichaam en geest uit balans raken. Wij bezochten Spicegarden 99 voor een uitgebreide rondleiding en massage op Ayurvedische wijze.

Een kruidendokter die in zijn vrije tijd de spicegarden runt, geeft uitleg over wat er groeit en bloeit, van vanille tot cocaplant, waar enkelen van ons veel belangstelling voor hebben...
Ik krijg een pakketje betelblad met inhoud om op te kauwen. Je zou er rustig van worden, maar ik merk er niets van. Als de dokter in het vuur van zijn betoog is, spuug ik mijn pruim stiekem uit.

Er groeien ingrediënten voor zalf in de tuin. Aloë Vera is goed voor massage, helpt tegen zonnebrand en wintertenen. Te koop bij de uitgang!

Vervolgens worden we vakkundig gemasseerd door dokter Vogel en zijn assistenten.
Bij de mannen wordt de schouderpartij opgepept en de vrouwen krijgen een kuitmassage met Ayurvedische oliën. We ruiken als een kruidentuin, maar eerlijk is eerlijk het is een ontspannen gevoel.

Tenslotte krijgen we kruidenthee te drinken die je weer helemaal in balans brengt.
Het recept:
- 30 ml citroensap
- 15 ml wilde bijenhoning (in Sri Lanka kopen, anders werkt het niet)
- 2 draadjes saffraan
- currykruidenmengsel van 50% koriander, 20% komijn, 25% anijs, 5% kardamom,kaneel, kruidnagel.

Ik voel me...mmmmm

Foto's

75038.jpg
75038.jpg
Corriedewinter