Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Sri Lanka image

Zuid Sri Lanka

Zuid Sri Lanka
Sri Lanka
Jolienr

Walvis spotten in Mirissa

Meine Liebe... ik zie er niet uit! (Vertel ons wat nieuws, denken jullie nu natuurlijk, want dit is zo 1983!) Maar het is echt ongelooflijk!!

Ik ben van oren tot kin zo verbrand dat ik overal kleine en grotere blaasjes/blaren heb. Mijn hemel! Mijn lippen zijn 2x zo groot als normaal, mn oren zijn zo groot als die van de Aziatische olifant en zelfs mn nichtje van nog geen half jaar heeft meer gezichtsuitdrukkingen dan ik nu heb. Want lachen, vriendelijk kijken, zelfs boos kijken, alles doet pijn.

Maar wat heb je dan gedaan, lieve Jolien dat je er zo aan toe bent? Ik heb de grootste zoogdieren ter wereld gezien! En dat was gaaf, enorm gaaf! Zo gaaf zelfs dat je er geen erg in hebt, dat je patient aan het worden bent voor het brandwondencentrum in Beverwijk.

Om half 8 's ochtends de haven van Mirissa verlaten en tot half 1 op het water gezeten. Op de oceaan varend terwijl je nog geen 6 graden verwijderd bent van de evenaar. Dat is natuurlijk vragen om problemen. Ondanks de getroffen veiligehidsmaatregelen (zonnebrand, schaduw, pet etc.) heb ik toch het uiterlijk van een rode ballon gekregen.

Maar, ik heb wel 5 verschillende blauwe vinvissen gezien! Dolfijnen, een Brydevinvis en 5 verschillende blauwe vinvissen!!! Blauwe vinvissen, ze zijn ong. 25 meter lang en volgens wikipedia: Om een idee van de grootte te hebben: de tong van de blauwe vinvis is net zo groot als een olifant en weegt ongeveer 5 ton en is van 4 meter hoogte en van 4-7 meter lengte een van de grootste landdieren van de wereld. Een blauwe vinvis heeft een longcapaciteit van 5000 liter en een hart dat 500 kilo weegt.

Dat was toch wel het verbranden van m'n hoofd waard. Wilde eigenlijk vandaag lekker aan het strand liggen om bij te kleuren, maar dat leek me geen goed idee, bij nader inzien, hahaha.

Morgen dus naar Kandy, dat hemelsbreed zo'n 250 km hier vandaan ligt, maar waar ik waarschijnlijk zo'n 7 uur over ga doen. Ben benieuwd.

Om nog ff een voorbeeld aan te dragen over hoe leuk en lief de mensen hier zijn: Ik was gister bij een kleermaakster en haar moeder vroeg of ik al had geluncht. Toen ik hierop nee antwoordde, werd ik accuut meegesleurd naar de keuken, waar ik Rice & Curry kreeg. Bij rice & Curry moet je denken aan een bord rijst met daarnaast verschillende gerechtjes, de curry's. Normaal krijg je er zo'n 3 bij, maar gisteren bij die mensen kreeg ik 6 schaaltjes naast mijn rijst en ook nog chocoladeijs toe!!!
(Dit alles natuurlijk wel nadat ik had besloten om een jurk door de kleermaakster te laten maken, voor welgeteld 4 euro!) Zometeen ga ik de jurk ophalen, ben benieuwd wat mij dan te wachten staat, hahaha.

Anyway, tijd om ff m'n kop onder de kraan te steken, 'tstaat onwijs in de fik!