Sri Lanka stekker

Sri Lanka – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Sri Lanka, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Sri Lanka gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Sri Lanka gebruikt kunnen worden zijn : Type D
Stekker D

Informatie over Sri Lanka

'522565' door DorienSouman '522565' door DorienSouman

Sri Lanka

Sri Lanka

Gedroogde vis

Op het strand van Negombo is het ´s ochtends vroeg een drukte van jewelste. Vissersbootjes varen af en aan, visnetten worden leeggehaald, vis wordt gesorteerd op het strand en direct op de nabijgelegen vismarkt verkocht. Een deel van de vis ligt op meterslange doeken iets verder op het strand te drogen.

'538831' door walterstoffers '538831' door walterstoffers

Sri Lanka

Sri Lanka

Tempel olifant

De tempel bij Trinconmalee is kennelijk nog niet zo bekend, vandaar dat ik nog graag daar foto van deel, om te zeggen dat hij erg de moeite waard is, zeer puur, met een tempel olifant wat bij hun geloof hoort en erg indrukwekkend uitziet. Het goud en het blauw van de tempel doen bijna pijn aan je ogen met de felle zon, ik had dit nooit willen missen !

'524786' door DorienSouman '524786' door DorienSouman

Sri Lanka

Sri Lanka

Visvrouw Negombo

Sri Lanka wordt gerekend tot de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. Volgens de VN leeft 22,7% van de bevolking in Sri Lanka onder de armoedegrens. De landbouw en visserij geeft werk aan bijna de helft van de bevolking.

Bekijk alle Sri Lanka foto's en tips