Sri Lanka reviews

8
Sri Lanka Kataragama
ThijsVDenBurg was hier 01 mei 2016
Sri Lanka is een topbestemming, cultuur, natuurparken op land en water en religie. In Kandy staat de belangrijkste tempel en wordt elkedag druk bezocht. In de buurt van Yala National Park is het kleine plaatsje Kataragama te vinden. HIer vinden elke dag ook bijzondere rituelen plaats die je op niet veel andere plekken in Sri Lanka zult zien. Het is een pelgrimsoord voor Boeddhisten, Hindoeisten en Moslims. En vanuit heel Sri Lanka komen mensen hierheen om bij de tempel en de eeuwenoude stoepa hun eerbetoon te laten gelden. Een langeschoongeveegde weg leidt naarde tempel. Onderweg staan stalletjes vol met bloemen en fruitpakketten om te offeren. Pas op voor de apen aan het begin want ze deinsen nergens voor terug als je wat eetbaars meedraagt. Eenmaal binnen is het een waar spektakel. Mensen die in groepjes zitten te bidden (luidruchtig en ingetogen). Dansende mensen en vooral de drank vloeit rijkelijk om in een soort extase te komen. Een soort demonische dans wordt uitgevoerd door een vrouw die al krijsend ter aarde stort. Men moet een brandende kokosnoot tegen een rots kapotgooien voor voorspoed. En bijna iedereen is in het wit gekleed (als toerist steek je wat af in een gekleurd T-shirt. Een bijzondere en soms wat bizarre ervaring. Maar zeker een echte aanrader. En wij waren op 1 andere vrouw de enige andere Westersse toeristen.
Stad
  • Prachtige omgeving en goed startpunt voor Yala NP
  • Gemoedelijke sfeer
  • weinig toeristen (behalve uit Sri Lanka zelf)
  • Bijzondere rituelen
  • Wat lastiger om te komen met openbaar vervoer
Review geplaatst op 2018-07-23
8
Sri Lanka Galle
hansdewildt was hier 01 sep 2017
De nederlandse vesting in Galle is in 1640 door Willem Jacobsz Coster veroverd op de Portugezen. In 1663 is de vesting behoorlijk versterkt tot een onneembare VOC-vesting. Ruim 100 jaar later, in 1795 vond de overgave plaats aan de Engelsen. Deze overgave is zonder strijd verlopen en in 1802 is Galle tijdens de Vrede van Amiens overgedragen. Veel herinnert er nog aan de nederlandse tijd, zoals straatnamen; Leynbaanstraat, Utrecht Bastion, Akersloot Bastion en Zeebergstraat. Ook het wapen van het VOC uit 1669 hangt nog steeds boven de poort. Sinds 1988 is de vesting van Galle bijgeschreven op de wereld erfgoedlijst van Unesco. De vuurtoren is overigens niet van nederlandse hand, maar is door de Engelsen gebouwd nadat het fort aan hen was overgedragen.
Stad
  • weinig toeristen
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • interessant
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-12
8
Sri Lanka Centraal hoogland
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Theeplukken is nog niet zo gemakkelijk. Het is een vak apart. De theeplukster plukt de bovenste blaadjes van de theeplanten. De plantages liggen meestal op een berghelling. Hierbij geldt dat hoe hoger de plantage ligt, des te beter de kwaliteit van de thee zal zijn. Als de theeplant twee of vier jaar oud is, kan er voor het eerst worden geoogst. Gewoonlijk worden alleen de top en de eerste twee of drie bladeren van de plant met de hand geoogst voor de verwerking tot thee. Handmatig plukken geeft het beste resultaat, maar tegenwoordig gebeurt het ook machinaal. Het oogsten wordt elke een tot twee weken herhaald. De oogst kan gedurende het gehele jaar plaatsvinden. De beste kwaliteit wordt echter geplukt in de droge moessontijd. Laat je niet misleiden, want het is echt zwaar werk. Wij mochten het zelf proberen en dat viel zwaar tegen !
Regio
  • mooi uitzicht vanaf deze hoogte
  • weinig toeristen
  • mooi om te zien
  • leuk om te proberen
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-12
8
Sri Lanka Sigirya
baatjes was hier 01 aug 2017
Ik zag best een beetje op tegen de weg naar boven. Van veel mensen had ik gehoord dat het een enge trap is die je op moet en met hoogtevrees is dat geen pretje. Maar de beklimming van Sigiriya is mij 100% meegevallen. Oké, het is een flinke klim, ontzettend warm, maar lang niet zo eng als ik had verwacht. Omdat het zo warm kan worden is het wel echt noodzaak dat je deze klim vroeg in de ochtend doet. Het is dan nog rustig en kun je redelijk doorlopen. Als het echt druk is en je gaat later op de dag dan sta je vaak in de rij en schuifel je voetje voor voetje verder in de brandende zon. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht en vang je lekker wind zodat je wat kunt afkoelen. Let wel op een eventueel petje, deze waait gemakkelijk af!
Highlight
  • Mooie belevenis
  • Fantastisch uitzicht
  • Veel toeristen
  • Kan enorm warm zijn
Review geplaatst op 2018-04-23
8
Sri Lanka gal-oya-national-park
baatjes was hier 01 jul 2017
In/bij Gal Oya National Park is maar één lodge waar je kunt overnachten. De lodge bestaat uit verschillende (luxe) huisjes, de meeste voor twee personen maar een aantal voor gezinnen. Via de lodge kun je allerlei verschillende excursies doen, bijvoorbeeld een bootsafari of jeepsafari. Vooral de jeespsafari levert in de ochtend een fantastisch aantal vogels op. Het eten dat bij Gal Oya lodge wordt bereid is heerlijk. In de ochtend geef je aan wat je 's avonds wilt eten en in de avond geef je aan wat je in de ochtend wil eten. Dit is om voedselverspilling tegen te gaan. Ze maken alleen dat waar om gevraagd wordt. Wij vonden de bootsafari wat tegenvallen en voor groot wild zijn er betere plaatsen in Sri Lanka. Maar voor het ongebaande gevoel is Gal Oya zeker een aanrader.
Accommodatie Activiteit Natuurgebied Highlight
  • Mooi gebied voor vogels
  • Milieubewuste lodge
  • Heerlijke huisjes
  • Van het gebaande pad gevoel
  • Prijzig
  • Weinig groot wild
Review geplaatst op 2018-04-06
7
Sri Lanka Colombo
aticketto was hier 01 dec 2010
De meeste reizigers slaan de hoofdstad Colombo over. Zodra ze geland zijn reizen ze vaak door naar en toch is dat jammer. We hebben de stad een dag verkend per tuktuk in de stromende regen maar zelfs dat had ik niet willen missen. Start de dag bij het Viharamahadevi park wat voor de deur ligt van de Town Hall die veel lijkt op het Capitool in Washington. Naast prachtige lotusbloemen zie je ook hier ook wilde mango’s, enorme jackfruits en vliegende honden hangen. De volgende stop is Sri Kailawasanathan Swami Devasthanam Kovil en is de oudste en grootste Hindoetempel van Colombo is werkelijk een lust voor het oog. Daarna ga je door naar de Pettah Market en is de enige bekende ‘attractie’ van Colombo. Waar het ook druk kan zijn is de Gangaramaya tempel vooral op zondag. Volgens de legende liggen hier de haren van Boeddha. Onder een kitscherige stolp ligt een minuscuul plukje haar dat van de heilige geweest zou zijn en men komt van ver om deze te mogen aanschouwen. Vlakbij ligt de zustertempel die veel kleiner is maar ook een stuk rustiger. De hele sfeer is rustgevend en er is een prachtig contrast tussen het oude en het nieuwe zichtbaar vanwege de nieuwbouw aan de rand van het meer. En als dan het einde van de dag nadert ga je naar Galle Face Green. Het is heerlijk om na een dag in de stad een flinke wandeling langs zee te maken. Helaas was het maar een korte wandeling voor ons vanwege de regen. En voor de liefhebbers is de Borella General Cemetery zeker de moeite waard.
Stad
  • Weinig groepen toeristen
  • Veel bezienswaardigheden
  • Diverse tempels en kerken
  • Goed te doen per tuktuk
  • De stad heeft veel "lelijke" stukken
  • het verkeer is een hel
Review geplaatst op 2017-03-13
9
Sri Lanka पाटन
hansdewildt was hier 15 mrt 2018
Een van de hoogtepunten van onze reis naar Sri lanka was Yala Ruhunu NP. In september is het gedeeltelijk gesloten en daarom was er minder druk en hadden wij geluk. Het was geweldig om met de jeep door de prachtige natuur te rijden en zoveel mooie dieren bij elkaar te zien. Met een beetje geluk zie je Axis herten. Dit prachtige dier heeft een mooie bruinrode vacht, met rijen witte vlekjes. Het mannetje heeft een gewei met één paar naar voren wijzende ”tak” en een eenmaal gevorkte lange naar achter wijzende tak. Axisherten leven in kuddes van soms wel 100 dieren. Ze verblijven in de buurt van andere dieren zoals apen die in de bomen voedsel zoeken en bij gevaar alarm slaan. Wij hebben het park bezocht vanuit Kataragama. Vanuit deze ingang heb je een grotere kans op het zien van veel wild, zoals luipaarden, olifanten, waterbuffels en veel vogels. Het aantal jeeps is in dit deel van het park beperkt. De beste tijd om dieren te spotten is aan het eind van de dag, want dan wordt het minder warm en gaat het wild op zoek naar water om te drinken en verkoeling te zoeken. Vind je dit park te druk ga dan naar de veel minder bezochte nationale parken zoals het Udawalawa N.P. en het Bundala N.P., hier zie je hetzelfde wild, maar heb je alle tijd om op je gemak de dieren te bewonderen.
Stad
  • geweldige wilderniservaring
  • buiten het seizoen goed te doen
  • heel veel wildlife
  • indrukwekkende tocht
  • parken zijn niet goedkoop
  • in hoogseizoen kan het erg druk zijn
Review geplaatst op 2018-03-15
6
Sri Lanka Rambukkana
JBussers was hier 15 mrt 2018
het olifantenweeshuis is een toeristische trekpleister in Sri Lanka. Maar zou het dat eigenlijk nog wel moeten zijn?! Ik vraag me dit hardop af. Ik ben het dan ook niet eens met de huidige gang van zaken in het weeshuis. Begrijp mij niet verkeerd de eerste gedachte en het ontstaan van dit weeshuis was/is prachtig. Gewonde olifanten, verstoten kleintjes en vroeger gevangen olifanten worden hier opgevangen en kunnen hier in vrede verder leven. Waarom twijfel je dan zou je je afvragen? Nou er worden in dit weeshuis ook olifanten gefokt. Het belang van de olifant staat niet meer voorop. Het belang van de toerist is namelijk belangrijker. Een voorbeeld om dit aan te duiden. 2x per dag worden ze in de rivier gewassen. Heerlijk voor de beestjes en zeker een goed punt. Een keerpunt is dat sommige olifanten aan de kant worden vastgemaakt voor foto's met toeristen. Ze worden geprikt met stokken om maar op de juiste plaats te staan. Geld is voor de verzorgers dan net iets belangrijker dan het bad dat de olifanten mogen nemen. Mijn advies is dan ook om dit te skippen en lekker naar de olifanten in het wild te gaan kijken.
Stad
  • Gewonden olifanten worden hier opgevangen
  • Toeristisch
  • Niet de juiste drijfveer
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Sri Lanka
baatjes was hier 09 mrt 2018
Mihintale was voor ons absoluut één van de hoogtepunten van Sri Lanka. Deze kloosterstad wordt gezien als de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka. Om te beginnen is daar een prachtige trap die je naar de kloosterstad leidt. Het is een klim (in totaal 1840 treden, je kunt een beetje smokkelen en met de auto naar het terras met de refter rijden), maar die klim draagt bij aan het unieke gevoel dat deze plaats je geeft. De trap naar het eerste terras is breed en hier vind je dus de refter (= eetzaal in een klooster). Hier vind je ook gigantische rijstkano’s. De monikken konden hier hun eten halen. De daarop volgende trappen zijn een stuk smaller en steiler. Wij hebben onderweg geholpen zandzakken naar boven te sjouwen. Bovenop kunnen geen vrachtwagens komen, maar er moet natuurlijk wel onderhoud gepleegd worden en daarom sjouwen vrijwilligers zakken met zand naar boven. Bovenop de heuvel vind je een stoepa met een schitterend zicht op Anuradhapura. Er staat ook een gigantisch Boeddhabeeld en je kunt de Aradhana Gala (Rots van de bijeenkomst) beklimmen. Ik heb overgeslagen omdat het een erg steile klim is die op sokken niet gemakkelijk te maken is. Mijn man is bovenop geweest en de foto’s lieten een prachtig uitzicht zien. De meeste mensen die Mihintale bezoeken zijn locals. Althans toen wij er waren.
Land
  • Weinig toeristen
  • Prachtige trap
  • Mooi uitzicht
  • Flinke klim
Review geplaatst op 2018-03-09
9
Sri Lanka
GerinaHitzert was hier 01 sep 2017
Sri Lanka wordt wat meer ontdekt door toeristen, maar het is een prachtig mooi land. De mensen zijn onwijs vriendelijk en gastvrij en zelf reizen, buiten de gebaande paden is goed mogelijk. Natuur & cultuur.. dat hebben ze hier allebei Beklim de pidurangala rock met prachtig uitzicht op de beroemde sigiriya rock, huur een scooter en verken de omgeving bij Galle, hike om 04:30 naar Ella Rock en neem de adembenemende treinreis door de theeplantages (Kandy - Nuware Eliya - Ella)
Land
  • Niet toeristisch
  • Goedkoop
  • Vriendelijke mensen
  • Entree geld voor foreigners uit balans
Review geplaatst op 2018-01-25
9
Sri Lanka North Central Province
marjolijn was hier 09 mrt 2018
Voor de liefhebbers van cultuur is een bezoek aan Anuradhapura een must. Het is één van de punten van de “Culturele Driehoek”, gevormd door de voormalige hoofdsteden Kandy, Polonnaruwa en Anuradhapura. Door grote waterbouwkundige prestaties en goed watermanagement, waarbij de moessonregens in grote bassins werden opgevangen voor irrigatie van de rijstvelden, konden in het oude Sri Lanka grote steden tot bloei komen. Anuradhapura is de oudste, in de hoogtijdagen woonden hier 2 miljoen mensen, onder wie tienduizenden monniken in vele kloosters. In de 11e eeuw werd de stad verlaten en raakte overwoekerd door de jungle, tot de Britten de stad in de 19e eeuw herontdekten. Wij verkenden de stad een middag per fiets, veel te kort voor deze uitgestrekte stad!
Regio
  • gevariëerd
  • ruïnes van paleizen
  • waterpartijen
  • geen dode stad, veel pelgrims
  • veel tempels/stoepa's
  • uitgestrekt, plan voldoende tijd!
  • Geschikt voor kinderen
  • bij weinig tijd keuzes maken
  • huurfietsen Sri Lanka slecht
  • mensen soms moeilijk te peilen
Review geplaatst op 2018-03-09
7
Sri Lanka
hansdewildt was hier 09 mrt 2018
Neem de trein in Nuwara Eliya (Nanu Oya) en stap uit in Bandarawela (Haputale) Zeker een aanrader want het is een schitterende treinreis. Onze rit had de eerste 3 stops het mindere uitzicht en de laatste 3 het overweldigende landschap waar je prachtige foto’s van kunt maken. Dus links of rechts zitten maakt niet uit, als je maar een plaatsje bij het raam hebt. Ook de stationnetjes zijn geweldig leuk om te zien. Wat een drukte als al die mensen daar in- of uitstappen. Koop kaartjes voor de 2e of 3e klas want je zit dan tussen de locals In de trein. Wat een heerlijke drukte tussen al die aardige mensen en leuke kinderen.
Land
  • Geweldige ervaring
  • mooie natuur
  • tussen de bevolking
  • kan druk zijn
Review geplaatst op 2018-03-09
9
Sri Lanka
hansdewildt was hier 09 mrt 2018
Anaradhapura is de voormalige hoofdstad van de Ceylonese koningen en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad is heilig voor het boeddhisme. Hier vind je een loot van de Boom der Verlichting, waar Boeddha zijn verlichting vond. Men zegt dat de boom de oudste ter wereld is. Anaradhapura is een belangrijk pelgrimsoord en de oude stad staat vol met stoepa's en andere historische bouwwerken. De rotstempel Isurimuniya in de oude koningsstad Anuradhapura maakte oorspronkelijk deel uit van een kloostercomplex uit de 3de eeuw v.Chr. Rond de tempel kun je diverse mooie reliëfs bekijken. De tempel is ook bekend van de enorme liggende boeddha, die er ook te bewonderen is. Blijkbaar is deze plek in trek onder de lokale bevolking, die de tempel druk bezoekt. De toegang is gratis.
Land
  • indrukwekkend
  • niet toeristisch
  • ontmoet de plaatselijke bevolking
  • sfeervol
  • ligt buiten de route
Review geplaatst op 2018-03-09
9
Sri Lanka
baatjes was hier 09 mrt 2018
Sinharaja mag niet ontbreken in je Sri Lanka-reis als je vogelliefhebber bent. Wij hebben het regenwoud aan het einde van onze reis bezocht. Allereerst was het er heerlijk koel in vergelijking met de droge en hete Culturele Driehoek. En aanzienlijk natter. Maar dat is te verwachten van een regenwoud. Je kan het woud niet in zonder gids. Je blijft in het woud gewoon op een pad, maar zonder gids zie echt helemaal niets. De eerste middag zagen we niet heel veel en de moed was ons in de schoenen gezakt om bijvoorbeeld de Sri Lanka Hanging Parrot of Sri Lanka Blue Magpie nog te zien. De volgende ochtend stonden we echter al voor 07.00 uur op de parkeerplaats en binnen no time hadden we, met hulp van onze geweldige gids, de Sri Lanka Blue Magpie gezien. Niet veel later ook de Hanging Parrot. En als toetje de Red-faced Malkoha. We konden met een gerust hart naar huis.
Land
  • Vogelrijk
  • Schitterend groen
  • Je moet met gids naar binnen
  • Bloedzuigers
Review geplaatst op 2018-03-09
4
Sri Lanka
Land van backpackers. Uitermate geschikt voor mensen die houden van het 'proeven van cultuur', het opgaan in de locals en het eten van zeer onhygiënisch eten. Voor de fatsoenlijke vakantieganger, is Sri Lanka geen aanrader. Werkelijk overal word je overspoeld door overreligieuze figuren, veel te hoge (lees: tot wel 50(!) keer hoger) prijzen voor toeristen en tuktuk-chauffeurs die de afgesproken prijzen verdubbelen en spontaan glazig kijken en geen Engels meer spreken wanneer je hen erop attendeerd. Geen enkele taximeter werkt overigens. Pas ook op bij Adam's Peak, waar vaak reclame wordt gemaakt. Dit zou een plek zijn waar je geweldige foto's zou kunnen nemen van de opkomende zon, echter is het een, bijna misselijkmakende, gebedsplaats waar buddha geëerd wordt. Hier kom je natuurlijk pas achter wanneer je eenmaal boven bent na een klim van om en nabij drie uur. Owja, of je ook nog even je schoenen uit wil doen en op blote voeten/sokken verder wil op de verdovend koude vloer. Kortom: backpackers, cultuursnuivers, extreem sociaal ingestelde mensen DOEN. Op zoek een fatsoenlijke vakantie, waar je niet overal veel en veel teveel betaald voor toegangsprijzen etc. dan dien je hier vooral niet te zijn. Dit gezegd hebbende, kun je niet ontkennen dat de natuur geweldig met een hoofletter G is. Prachtige stranden, bebossing en verschillende soorten beesten. Jammer dat het volk er zo een zooitje van maakt.
Land
  • Natuur
  • Weer
  • Wildlife
  • Prijzen
  • Hygiëne
  • Zwerfhonden
  • Overreligieuze fanatici
  • Zeer belabberd voedsel
  • Indringende stank
Review geplaatst op 2018-03-09
4
Sri Lanka
Land van backpackers. Uitermate geschikt voor mensen die houden van het 'proeven van cultuur', het opgaan in de locals en het eten van zeer onhygiënisch eten. Voor de fatsoenlijke vakantieganger, is Sri Lanka geen aanrader. Werkelijk overal word je overspoeld door overreligieuze figuren, veel te hoge (lees: tot wel 50(!) keer hoger) prijzen voor toeristen en tuktuk-chauffeurs die de afgesproken prijzen verdubbelen en spontaan glazig kijken en geen Engels meer spreken wanneer je hen erop attendeerd. Geen enkele taximeter werkt overigens. Pas ook op bij Adam's Peak, waar vaak reclame wordt gemaakt. Dit zou een plek zijn waar je geweldige foto's zou kunnen nemen van de opkomende zon, echter is het een, bijna misselijkmakende, gebedsplaats waar buddha geëerd wordt. Hier kom je natuurlijk pas achter wanneer je eenmaal boven bent na een klim van om en nabij drie uur. Owja, of je ook nog even je schoenen uit wil doen en op blote voeten/sokken verder wil op de verdovend koude vloer. Kortom: backpackers, cultuursnuivers, extreem sociaal ingestelde mensen DOEN. Op zoek een fatsoenlijke vakantie, waar je niet overal veel en veel teveel betaald voor toegangsprijzen etc. dan dien je hier vooral niet te zijn. Dit gezegd hebbende, kun je niet ontkennen dat de natuur geweldig met een hoofletter G is. Prachtige stranden, bebossing en verschillende soorten beesten. Jammer dat het volk er zo een zooitje van maakt.
Land
  • Natuur
  • Weer
  • Wildlife
  • Prijzen
  • Hygiëne
  • Zwerfhonden
  • Overreligieuze fanatici
  • Zeer belabberd voedsel
  • Indringende stank
Review geplaatst op 2018-03-09
9
Sri Lanka Kandy
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Kandy is de oude koningsstad van Sri Lanka. De stad ligt rondom dit meer Tot 200 jaar geleden was het woonplaats van de koningen en de grootste schat van Sri Lanka ( de tand van Boeddha) wordt er bewaard in een prachtige tempel. De tempel ligt ook aan dit meer. Kandy ligt in het midden van het land en is vrij hoog gelegen in een prachtig groen gedeelte van Sri Lanka. Op een van de vele heuvels rondom Kandy staat ook een reusachtig wit Boeddha beeld. Ook de heuvels zijn mooi begroeid en midden in dit meer ligt een eiland met een paar hoge mooie palmbomen.
Stad
  • gezellige stad
  • leuke winkels
  • leuke markten
  • mooie natuur
  • soms regenachtig
Review geplaatst op 2018-01-06
9
Sri Lanka
Saskia86 was hier 01 sep 2016
Kandy is een stadje in de bergen. Je hebt er super mooi uitzicht vanaf je hotel wat over heel Kandy uitkijkt. Het is er wat frisser als op de andere plekken dus houdt daar rekening mee.
Land
  • Weinig toerisme
  • Veel brutalen apen in Sri Lanka
Review geplaatst op 2017-10-22
9
Sri Lanka Zuid Sri Lanka
Dragonfly was hier 01 jun 2017
Het gehele zuiden van Sri Lanka is nog redelijk ongerept en minder bezocht dan de stranden rondom Colombo. Aan de zuidkust van Sri Lanka vindt je stranden en diverse authentieke vissersdorpjes als Kogalla, Unawatuna en Hikkaduwa. Ook het historische stadje Galle is zeer de moeite waard. Hier vindt je nog vele oude gebouwen uit de koloniale tijd en zelfs een christelijke kerk, speciaal voor de Nederlanders die hier woonden. Tot slot ligt ook het Yala National Park in het zuiden en Nationaal erfgoed Singaradjha. Het Singharaja Regenwoud is door de UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet. Het is een ongerept regenwoud van de laaglanden van Sri Lanka. In dit schitterende nationale park vindtje diverse soorten vogels, reptielen, insekten en zoogdieren die enkel op Sri Lanka voorkomen. Zeker de moeite van een bezoek waard dus als je van fotografie houdt. Helaas waren wij precies tjdens de moesson. Dat is zeker in deze regio niet aan te raden. De hoeveelheid regen die er valt is vanwege de klimaatveranderingen erger geworden en aardverschuivingen komen hier dan ook voor. Ook de zee is in deze periode ontoegankelijk vanwege de toestroom van de rivieren. Het water is troebel dus niet geschikt om in te duiken en de is zee te gevaarlijk om in te zwemmen. Er zijn net als in de Noordzee gevaarlijke stromingen.
Regio
  • Prachtig groen
  • Mooie parken veel bezienswaar
  • weinig toerisme
  • overstromingen
  • veel regen
  • woeste zee
Review geplaatst op 2017-09-16
9
Sri Lanka Noord Sri Lanka
MiekeDeHaas was hier 01 sep 2015
Het eiland Mannar in het Noorden van Sri Lanka verdient het om ontdekt te worden. Gedurende 26 jaar was het onbereikbaar door de burgeroorlog die daar woedde. Sinds 2009 is de bevolking weer teruggekeerd en hebben zij , met al hun veerkracht, het eiland weer opgebouwd zonder de authenciteit te verliezen. Hier waan je je nog echt als een van de weinige toeristen in puur Sri Lanka. Ondanks dat men zich niet op toerisme richt, vindt je er een paar eenvoudige hotels en restaurantjes. Kiri Beach is een perfect strand om een duik te nemen in de Indische Oceaan en waar je de locals kunt ontmoeten. De stad, met de gelijknamige naam 'Mannar', bruist volop van het leven en overal zie je eenvoudige winkeltjes en lopen de wilde ezels vrij rond. In het uiterste puntje van Mannar ligt Talaimannar waar je mannen en vrouwen langs de kust, in de schaduw van palmbladeren, bezig ziet met de visvangst en het schoonmaken ervan . Overal ben je welkom. Vanaf de 'Old Pier', die eveneens in het puntje van Talaimannar ligt, zou je bij wijze van spreken India kunnen zien liggen. Het is immers maar dertig kilometer verwijderd van Sri Lanka. Er zijn serieuze plannen om in 2017 vanaf dit punt een nieuwe ferryverbinding tot stand te brengen tussen India en Sri Lanka. Dat zou toch uniek zijn.
Regio
  • authentiek
  • Genoeg te beleven
  • Zeer welkom
  • Prima slaapplaatsen
  • Eten tussen de locals
  • Geen
Review geplaatst op 2017-07-18