Sri Lanka reviews

4
Sri Lanka
Land van backpackers. Uitermate geschikt voor mensen die houden van het 'proeven van cultuur', het opgaan in de locals en het eten van zeer onhygiënisch eten. Voor de fatsoenlijke vakantieganger, is Sri Lanka geen aanrader. Werkelijk overal word je overspoeld door overreligieuze figuren, veel te hoge (lees: tot wel 50(!) keer hoger) prijzen voor toeristen en tuktuk-chauffeurs die de afgesproken prijzen verdubbelen en spontaan glazig kijken en geen Engels meer spreken wanneer je hen erop attendeerd. Geen enkele taximeter werkt overigens. Pas ook op bij Adam's Peak, waar vaak reclame wordt gemaakt. Dit zou een plek zijn waar je geweldige foto's zou kunnen nemen van de opkomende zon, echter is het een, bijna misselijkmakende, gebedsplaats waar buddha geëerd wordt. Hier kom je natuurlijk pas achter wanneer je eenmaal boven bent na een klim van om en nabij drie uur. Owja, of je ook nog even je schoenen uit wil doen en op blote voeten/sokken verder wil op de verdovend koude vloer. Kortom: backpackers, cultuursnuivers, extreem sociaal ingestelde mensen DOEN. Op zoek een fatsoenlijke vakantie, waar je niet overal veel en veel teveel betaald voor toegangsprijzen etc. dan dien je hier vooral niet te zijn. Dit gezegd hebbende, kun je niet ontkennen dat de natuur geweldig met een hoofletter G is. Prachtige stranden, bebossing en verschillende soorten beesten. Jammer dat het volk er zo een zooitje van maakt.
Land
  • Natuur
  • Weer
  • Wildlife
  • Prijzen
  • Hygiëne
  • Zwerfhonden
  • Overreligieuze fanatici
  • Zeer belabberd voedsel
  • Indringende stank
Review geplaatst op 2018-03-09
4
Sri Lanka
Land van backpackers. Uitermate geschikt voor mensen die houden van het 'proeven van cultuur', het opgaan in de locals en het eten van zeer onhygiënisch eten. Voor de fatsoenlijke vakantieganger, is Sri Lanka geen aanrader. Werkelijk overal word je overspoeld door overreligieuze figuren, veel te hoge (lees: tot wel 50(!) keer hoger) prijzen voor toeristen en tuktuk-chauffeurs die de afgesproken prijzen verdubbelen en spontaan glazig kijken en geen Engels meer spreken wanneer je hen erop attendeerd. Geen enkele taximeter werkt overigens. Pas ook op bij Adam's Peak, waar vaak reclame wordt gemaakt. Dit zou een plek zijn waar je geweldige foto's zou kunnen nemen van de opkomende zon, echter is het een, bijna misselijkmakende, gebedsplaats waar buddha geëerd wordt. Hier kom je natuurlijk pas achter wanneer je eenmaal boven bent na een klim van om en nabij drie uur. Owja, of je ook nog even je schoenen uit wil doen en op blote voeten/sokken verder wil op de verdovend koude vloer. Kortom: backpackers, cultuursnuivers, extreem sociaal ingestelde mensen DOEN. Op zoek een fatsoenlijke vakantie, waar je niet overal veel en veel teveel betaald voor toegangsprijzen etc. dan dien je hier vooral niet te zijn. Dit gezegd hebbende, kun je niet ontkennen dat de natuur geweldig met een hoofletter G is. Prachtige stranden, bebossing en verschillende soorten beesten. Jammer dat het volk er zo een zooitje van maakt.
Land
  • Natuur
  • Weer
  • Wildlife
  • Prijzen
  • Hygiëne
  • Zwerfhonden
  • Overreligieuze fanatici
  • Zeer belabberd voedsel
  • Indringende stank
Review geplaatst op 2018-03-09
9
Sri Lanka
bertus.veldhuis@gmail.com was hier 01 jan 2018
De resiorganisattie Shinga Travel stelde een mooie rondreis samen voor ons om 2 weken door het land te reizen en ook nog wat rust te ervaren. Tamarind Garden (bij Kandi in de buurt) was een waarlijke oase van rust! De zuidkust wat heerlijk om te verblijven in een beach bungalow, Simpel maar verrassend rustig!
Land
Review geplaatst op 2018-11-11
7
Sri Lanka
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Neem de trein in Nuwara Eliya (Nanu Oya) en stap uit in Bandarawela (Haputale) Zeker een aanrader want het is een schitterende treinreis. Onze rit had de eerste 3 stops het mindere uitzicht en de laatste 3 het overweldigende landschap waar je prachtige foto’s van kunt maken. Dus links of rechts zitten maakt niet uit, als je maar een plaatsje bij het raam hebt. Ook de stationnetjes zijn geweldig leuk om te zien. Wat een drukte als al die mensen daar in- of uitstappen. Koop kaartjes voor de 2e of 3e klas want je zit dan tussen de locals In de trein. Wat een heerlijke drukte tussen al die aardige mensen en leuke kinderen.
Land
  • Geweldige ervaring
  • mooie natuur
  • tussen de bevolking
  • kan druk zijn
Review geplaatst op 2018-01-29
9
Sri Lanka
GerinaHitzert was hier 01 sep 2017
Sri Lanka wordt wat meer ontdekt door toeristen, maar het is een prachtig mooi land. De mensen zijn onwijs vriendelijk en gastvrij en zelf reizen, buiten de gebaande paden is goed mogelijk. Natuur & cultuur.. dat hebben ze hier allebei Beklim de pidurangala rock met prachtig uitzicht op de beroemde sigiriya rock, huur een scooter en verken de omgeving bij Galle, hike om 04:30 naar Ella Rock en neem de adembenemende treinreis door de theeplantages (Kandy - Nuware Eliya - Ella)
Land
  • Niet toeristisch
  • Goedkoop
  • Vriendelijke mensen
  • Entree geld voor foreigners uit balans
Review geplaatst op 2018-01-25
8
Sri Lanka Centraal hoogland
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Theeplukken is nog niet zo gemakkelijk. Het is een vak apart. De theeplukster plukt de bovenste blaadjes van de theeplanten. De plantages liggen meestal op een berghelling. Hierbij geldt dat hoe hoger de plantage ligt, des te beter de kwaliteit van de thee zal zijn. Als de theeplant twee of vier jaar oud is, kan er voor het eerst worden geoogst. Gewoonlijk worden alleen de top en de eerste twee of drie bladeren van de plant met de hand geoogst voor de verwerking tot thee. Handmatig plukken geeft het beste resultaat, maar tegenwoordig gebeurt het ook machinaal. Het oogsten wordt elke een tot twee weken herhaald. De oogst kan gedurende het gehele jaar plaatsvinden. De beste kwaliteit wordt echter geplukt in de droge moessontijd. Laat je niet misleiden, want het is echt zwaar werk. Wij mochten het zelf proberen en dat viel zwaar tegen !
Regio
  • mooi uitzicht vanaf deze hoogte
  • weinig toeristen
  • mooi om te zien
  • leuk om te proberen
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-12
8
Sri Lanka Galle
hansdewildt was hier 01 sep 2017
De nederlandse vesting in Galle is in 1640 door Willem Jacobsz Coster veroverd op de Portugezen. In 1663 is de vesting behoorlijk versterkt tot een onneembare VOC-vesting. Ruim 100 jaar later, in 1795 vond de overgave plaats aan de Engelsen. Deze overgave is zonder strijd verlopen en in 1802 is Galle tijdens de Vrede van Amiens overgedragen. Veel herinnert er nog aan de nederlandse tijd, zoals straatnamen; Leynbaanstraat, Utrecht Bastion, Akersloot Bastion en Zeebergstraat. Ook het wapen van het VOC uit 1669 hangt nog steeds boven de poort. Sinds 1988 is de vesting van Galle bijgeschreven op de wereld erfgoedlijst van Unesco. De vuurtoren is overigens niet van nederlandse hand, maar is door de Engelsen gebouwd nadat het fort aan hen was overgedragen.
Stad
  • weinig toeristen
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • interessant
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-12
9
Sri Lanka Kandy
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Bahiravokanda Vihara Buddha Statue is de naam van het grootste Boeddha monument van Kandy. Al vanaf het meer van Kandy zie je dit boeddha beeld. Het is een enorm beeld en een belangrijk religieus monument in Sri Lanka. Vanaf het centrum van Kandy is het ongeveer 30 minuten lopen naar het beeld. Het beeld staat op een berg, dus het is even klimmen, maar vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de stad. De entree voor het complex bedraagt 200 rupees per persoon.
Stad
  • mooi wandelgebied
  • weinig toeristen
  • prachtig uitzicht
  • flinke klim
Review geplaatst op 2019-02-05
9
Sri Lanka
baatjes was hier 01 aug 2017
Sinharaja mag niet ontbreken in je Sri Lanka-reis als je vogelliefhebber bent. Wij hebben het regenwoud aan het einde van onze reis bezocht. Allereerst was het er heerlijk koel in vergelijking met de droge en hete Culturele Driehoek. En aanzienlijk natter. Maar dat is te verwachten van een regenwoud. Je kan het woud niet in zonder gids. Je blijft in het woud gewoon op een pad, maar zonder gids zie echt helemaal niets. De eerste middag zagen we niet heel veel en de moed was ons in de schoenen gezakt om bijvoorbeeld de Sri Lanka Hanging Parrot of Sri Lanka Blue Magpie nog te zien. De volgende ochtend stonden we echter al voor 07.00 uur op de parkeerplaats en binnen no time hadden we, met hulp van onze geweldige gids, de Sri Lanka Blue Magpie gezien. Niet veel later ook de Hanging Parrot. En als toetje de Red-faced Malkoha. We konden met een gerust hart naar huis.
Land
  • Vogelrijk
  • Schitterend groen
  • Je moet met gids naar binnen
  • Bloedzuigers
Review geplaatst op 2018-01-03
9
Sri Lanka
baatjes was hier 01 aug 2017
Mihintale was voor ons absoluut één van de hoogtepunten van Sri Lanka. Deze kloosterstad wordt gezien als de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka. Om te beginnen is daar een prachtige trap die je naar de kloosterstad leidt. Het is een klim (in totaal 1840 treden, je kunt een beetje smokkelen en met de auto naar het terras met de refter rijden), maar die klim draagt bij aan het unieke gevoel dat deze plaats je geeft. De trap naar het eerste terras is breed en hier vind je dus de refter (= eetzaal in een klooster). Hier vind je ook gigantische rijstkano’s. De monikken konden hier hun eten halen. De daarop volgende trappen zijn een stuk smaller en steiler. Wij hebben onderweg geholpen zandzakken naar boven te sjouwen. Bovenop kunnen geen vrachtwagens komen, maar er moet natuurlijk wel onderhoud gepleegd worden en daarom sjouwen vrijwilligers zakken met zand naar boven. Bovenop de heuvel vind je een stoepa met een schitterend zicht op Anuradhapura. Er staat ook een gigantisch Boeddhabeeld en je kunt de Aradhana Gala (Rots van de bijeenkomst) beklimmen. Ik heb overgeslagen omdat het een erg steile klim is die op sokken niet gemakkelijk te maken is. Mijn man is bovenop geweest en de foto’s lieten een prachtig uitzicht zien. De meeste mensen die Mihintale bezoeken zijn locals. Althans toen wij er waren.
Land
  • Weinig toeristen
  • Prachtige trap
  • Mooi uitzicht
  • Flinke klim
Review geplaatst op 2018-01-03
8
Sri Lanka honganji-vihara
baatjes was hier 01 aug 2017
In 2004 werd Sri Lanka zwaar getroffen door de tsunami die ook in andere delen van Azie veel slachtoffers maakt. Bij het plaatjes Telwatta vind je het Tsunami Museum. Eerlijk is eerlijk: we hadden ons er iets anders bij voorgesteld. Grootser misschien. In de keet, wat het museum voorstelt, hangen foto’s genomen net na de ramp. Je ziet indringende beelden. Twee jonge kinderen die bij een grafheuvel staan. Een meisje dat met haar pop tussen de puinhopen zit. Maar ook gewoon beelden van de totale verwoesting. De man die daar als vrijwilliger staat, is zijn vrouw verloren bij de tsunami en zijn broer wordt nog steeds vermist. De man wilde perse zijn zegen over ons uitspreken. Onder de begeleiding van een gebed kregen wij een een wit armbandje omgeknoopt. Met tranen in mijn ogen heb ik zijn gebed aangehoord. Het museum staat bij Telwatta. Hier kwam een trein tot stilstand als gevolg van de eerste golf. Mensen klommen massaal op de wagons in de veronderstelling veilig te zijn. Helaas kwam er een tweede golf. In een klap zijn daar ongeveer 1700 levens verloren gegaan. Er staat nu een 18 meter hoog Boeddha beeld, zo hoog als de golf zou zijn geweest. Het beeld is geschonken door Japan. Sommige plekken laten een enorme indruk achter. Dit is er zo eentje.
Cultuur Activiteit Highlight
  • Serene plek
  • Geeft een indrukwekkend beeld van de situatie na tsunami
  • We hadden iets meer achtergrond informatie verwacht
Review geplaatst op 2019-01-29
8
Sri Lanka gal-oya-national-park
baatjes was hier 01 jul 2017
In/bij Gal Oya National Park is maar één lodge waar je kunt overnachten. De lodge bestaat uit verschillende (luxe) huisjes, de meeste voor twee personen maar een aantal voor gezinnen. Via de lodge kun je allerlei verschillende excursies doen, bijvoorbeeld een bootsafari of jeepsafari. Vooral de jeespsafari levert in de ochtend een fantastisch aantal vogels op. Het eten dat bij Gal Oya lodge wordt bereid is heerlijk. In de ochtend geef je aan wat je 's avonds wilt eten en in de avond geef je aan wat je in de ochtend wil eten. Dit is om voedselverspilling tegen te gaan. Ze maken alleen dat waar om gevraagd wordt. Wij vonden de bootsafari wat tegenvallen en voor groot wild zijn er betere plaatsen in Sri Lanka. Maar voor het ongebaande gevoel is Gal Oya zeker een aanrader.
Accommodatie Activiteit Natuurgebied Highlight
  • Mooi gebied voor vogels
  • Milieubewuste lodge
  • Heerlijke huisjes
  • Van het gebaande pad gevoel
  • Prijzig
  • Weinig groot wild
Review geplaatst op 2018-04-06
8
Sri Lanka Sigirya
baatjes was hier 01 jul 2017
Ik zag best een beetje op tegen de weg naar boven. Van veel mensen had ik gehoord dat het een enge trap is die je op moet en met hoogtevrees is dat geen pretje. Maar de beklimming van Sigiriya is mij 100% meegevallen. Oké, het is een flinke klim, ontzettend warm, maar lang niet zo eng als ik had verwacht. Omdat het zo warm kan worden is het wel echt noodzaak dat je deze klim vroeg in de ochtend doet. Het is dan nog rustig en kun je redelijk doorlopen. Als het echt druk is en je gaat later op de dag dan sta je vaak in de rij en schuifel je voetje voor voetje verder in de brandende zon. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht en vang je lekker wind zodat je wat kunt afkoelen. Let wel op een eventueel petje, deze waait gemakkelijk af!
Highlight
  • Mooie belevenis
  • Fantastisch uitzicht
  • Veel toeristen
  • Kan enorm warm zijn
Review geplaatst op 2018-02-14
9
Sri Lanka Zuid Sri Lanka
Dragonfly was hier 01 jun 2017
Het gehele zuiden van Sri Lanka is nog redelijk ongerept en minder bezocht dan de stranden rondom Colombo. Aan de zuidkust van Sri Lanka vindt je stranden en diverse authentieke vissersdorpjes als Kogalla, Unawatuna en Hikkaduwa. Ook het historische stadje Galle is zeer de moeite waard. Hier vindt je nog vele oude gebouwen uit de koloniale tijd en zelfs een christelijke kerk, speciaal voor de Nederlanders die hier woonden. Tot slot ligt ook het Yala National Park in het zuiden en Nationaal erfgoed Singaradjha. Het Singharaja Regenwoud is door de UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet. Het is een ongerept regenwoud van de laaglanden van Sri Lanka. In dit schitterende nationale park vindtje diverse soorten vogels, reptielen, insekten en zoogdieren die enkel op Sri Lanka voorkomen. Zeker de moeite van een bezoek waard dus als je van fotografie houdt. Helaas waren wij precies tjdens de moesson. Dat is zeker in deze regio niet aan te raden. De hoeveelheid regen die er valt is vanwege de klimaatveranderingen erger geworden en aardverschuivingen komen hier dan ook voor. Ook de zee is in deze periode ontoegankelijk vanwege de toestroom van de rivieren. Het water is troebel dus niet geschikt om in te duiken en de is zee te gevaarlijk om in te zwemmen. Er zijn net als in de Noordzee gevaarlijke stromingen.
Regio
  • Prachtig groen
  • Mooie parken veel bezienswaar
  • weinig toerisme
  • overstromingen
  • veel regen
  • woeste zee
Review geplaatst op 2017-09-16
9
Sri Lanka West Sri Lanka
Amoebes was hier 01 apr 2017
wat een aardige, hoffelijke mensen in deze streek. Er heeft hier nog maar 7 jaar geleden een hele heftige burgeroorlog gewoed, maar ik heb er niets van gemerkt. Leuke gesprekken gehad met visser, tuk tuk drivers, juwelen handelaars kappers, taxichauffeurs. De volgende trip heb ik alweer geboekt met mijn vrouw. Maar tegelijkertijd schokkend om te zien wat de plastic ocean hier al doet.
Regio
  • aardige mensen
  • pas op voor natte seizoen met mud avelanches
Review geplaatst op 2017-06-02
9
Sri Lanka Central Province
Kilometers spoor schoten onder ons door, op weg naar Habarana ons eindstation voor de bestemming Sigiriya. Landschappen veranderen van drukke muffe steden naar wuivende palmbomen en rijstvelden om gapend te blijven kijken naar de heuvels die opdoemen. 6 uur later komen we in een gebied dat niet beter te omschrijven valt als de steppe in Afrika. Yellow fever bomen, wegen van rood zand en apen die door hun klimparadijsen slingeren. Felle bloemen en kabbelende beekjes en kindjes die op straat je aanstaren omdat je wel heel wit bent. Je word gewaarschuwd voor olifanten s ávonds deze kunnen het dorp inlopen. De koningsrots beklimmen dat sloeg ik over, want ik hoorde dat de Pidurangula rock veel mooier zou zijn. Via een klooster begin je aan je pad scherp naar boven tussen de vele apen in. Je bent in hun territorium en dat voel je. Onderweg ontmoette in een kleine hond die vrolijk voor me uit rende. De apen wegjoeg en mij continue in de gaten hield of ik wel meekwam. Het was 0600 en al zinderend heet. Het pad was gedeeltelijk uitgehakt maar door de vele grote rotsen leek het of ik door een boulderparadijs liep. Halverwege is er enorme Bhudda uitgehakt , prachtig! vanaf dat punt is het echt klimmen, over en onder de rotsen door hopend dat je het goede pad hebt. Even schiet het door me heen...'als hier iets met me gebeurd dat dan weet niemand dit' maar mn trouwe viervoeter wijst de weg. Eenmaal boven geheel alleen kijk je uit over heel Sigiriya en verder. Magisch! Dat is Sigiriya!!!
Regio
  • Wildlife
  • Back to basic
  • natural swimming in beekjes en rivier
  • Lieve bevolking
  • s avonds door olifanten niet over straat
Review geplaatst op 2016-10-27
9
Sri Lanka Central Province
MaryelleTolboom was hier 01 sep 2016
Kilometers spoor schoten onder ons door, op weg naar Habarana ons eindstation voor de bestemming Sigiriya. Landschappen veranderen van drukke muffe steden naar wuivende palmbomen en rijstvelden om gapend te blijven kijken naar de heuvels die opdoemen. 6 uur later komen we in een gebied dat niet beter te omschrijven valt als de steppe in Afrika. Yellow fever bomen, wegen van rood zand en apen die door hun klimparadijsen slingeren. Felle bloemen en kabbelende beekjes en kindjes die op straat je aanstaren omdat je wel heel wit bent. Je word gewaarschuwd voor olifanten s ávonds deze kunnen het dorp inlopen. De koningsrots beklimmen dat sloeg ik over, want ik hoorde dat de Pidurangula rock veel mooier zou zijn. Via een klooster begin je aan je pad scherp naar boven tussen de vele apen in. Je bent in hun territorium en dat voel je. Onderweg ontmoette in een kleine hond die vrolijk voor me uit rende. De apen wegjoeg en mij continue in de gaten hield of ik wel meekwam. Het was 0600 en al zinderend heet. Het pad was gedeeltelijk uitgehakt maar door de vele grote rotsen leek het of ik door een boulderparadijs liep. Halverwege is er enorme Bhudda uitgehakt , prachtig! vanaf dat punt is het echt klimmen, over en onder de rotsen door hopend dat je het goede pad hebt. Even schiet het door me heen...'als hier iets met me gebeurd dat dan weet niemand dit' maar mn trouwe viervoeter wijst de weg. Eenmaal boven geheel alleen kijk je uit over heel Sigiriya en verder. Magisch! Dat is Sigiriya!!!
Regio
  • Wildlife
  • lieve bevolking
  • Zwemmen in beekjes
  • lekkerste eten
  • s avonds niet over straat door olifanten
Review geplaatst op 2016-10-27
9
Sri Lanka Nallur Kandaswamy tempel
AndredeVaal was hier 01 sep 2016
In september hebben wij een groepsrondreis gemaakt door Sri Lanka. We hebben o.a noord Sri Lanka aangedaan waar het toerisme nog duidelijk in ontwikkiling is. Het Noorden heeft veel te lijden gehad door de burgeroorlog en je ziet dan ook dat ze druk bezig zijn met het verbeteren van de infrastructuur, zoals wegen en electra. Het Noorden is duidelijk minder groen dan de rest van Sri Lanka en bestaat uit o.a grote grasvlaktes. De trekpleisters zijn o.a Jaffna en het eiland Delft. Jaffna is het levendige centrum van de Tamil-cultuur. Een van de hoogtepunten is de Nallur Kandaswamy tempel, zeker de moeite waard om te bezichtigen en leuk om een van de vele processies bij te wonen. Het is een Hindoe tempel,dus mannen met een ontbloot boven lichaam ! In de stad Jaffna tref je een uiterst vriendelijke en nieuwschierige bevolking en bijna geen toeristen ! Het Noorden heeft een positieve indruk achtergelaten.
Regio
  • Vriendelijke bevolking
  • Mooie Hindoe tempels
  • Mooie natuur
  • Wat mindere hotels
Review geplaatst op 2016-11-05
9
Sri Lanka
hansdewildt was hier 01 sep 2016
De leeuwenrots in Sigirya zie je van veraf liggen. Hij steekt eenzaam boven het landschap uit. Om van het prachtige uitzicht te kunnen genieten moet je eerst ca 1250 treden beklimmen, maar het is zeer zeker de moeite waard. Boven op de rots heeft de Koning Kasyapa een paleis gebouwd. Hij heeft elf jaar kunnen genieten van het uitzicht tot dat zijn broer de rots innam. Daarna pleegde Koning Kasyapa zelfmoord. Een triest verhaal maar een geweldige plek. Wij dachten dat we vroeg waren, maar ’s Morgens om 7 uur zaten de eerste mensen al te genieten van dit schitterende uitzicht. Tip: ga vroeg, want het is daar erg warm en zo vroeg is het er nog niet zo druk. Je hebt dan ook nog geen “tegenliggers” op de smalle ijzeren trap als je naar boven gaat !
Land
  • Geweldig uitzicht
  • Prachtige kleuren in de rots
  • Unieke locatie
  • moet goede conditie hebben
Review geplaatst op 2016-12-08
10
Sri Lanka
hansdewildt was hier 01 sep 2016
De Tempel van de Tand is de belangrijkste tempel van Sri Lanka en één van de belangrijkste tempels voor het Boeddhisme. In deze tempel ligt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha. De andere liggen in India en nabij Bangkok in Thailand. De tand van Boeddha is eén van de heiligste voorwerpen van het boeddhisme die na veel omzwervingen uiteindelijk in Kandy terecht kwam. De relikwie trekt pelgrims uit heel Azië. Drie maal daags wordt de ruimte waar de tandrelikwie staat geopend. Als je heel vroeg gaat (5:30 uur) zijn er nauwelijks toeristen. Ook driemaal daags worden door de monniken rituelen uitgevoerd. De tand heeft niet alleen een religieuze betekenis, maar ook een politieke lading: van oudsher had degene die de tand in handen had het recht te regeren over Sri Lanka. De Tempel van de Tand is dan ook onderdeel van het paleiscomplex van de koningen van Kandy. Een gouden dak markeert de plaats van de schrijn met de relikwie. Het paleiscomplex ligt aan het meer van Kandy. Het gehele tempelcomplex is geweldig om te zien. Erg druk maar ook indrukwekkend !!
Land
  • indrukwekkend om te zien
  • een van de hoogtepunten van het land
  • stukje geschiedenis
  • hoort bij het boeddhisme
  • goedkoop
  • kan erg druk zijn met locals
  • ga niet op feestdagen
Review geplaatst op 2016-12-16