Sri Lanka

Malaria?

Insecten in Sri Lanka ? Genoeg... Maar geen muggen! In Nederland zien we op één avond in juli meer muggen, dan we hier de héle rondreis gezien hebben. En dan wordt er zo gewaarschuwd dat we toch zéker malariapillen moeten slikken. Niks malaria!! Alleen in het noorden en noordoosten schijnt het nog voor te komen en daar komen dus geen toeristen in verband met de Tamil Tijgers. De landelijke krant "Daily News" van 13 maart 2008 meldt het volgende: "Sri Lanka tops South East Asia in Malaria control". Sri Lanka behoorde in het jaar 2000 nog bij de top 10 landen wat betreft malaria. Dankzij een grote financiële bijdrage van de WHO (World Health Organisation) en het GFATM (Global Fund for Anti Tuberculosis and Malaria), is er daarna een goed beleid gevoerd en is Sri Lanka nagenoeg malariavrij gemaakt. Jaarlijks sterven in heel ZO Azie ongeveer 4000 mensen. In Sri Lanka zijn de afgelopen 7 jaar géén doden en in 2007 maar 196 malaria patiënten geregistreerd.
Wil je op safe spelen, dan is een goede Deet en lichtgekleurde aangepaste kledij (vanaf zonsondergang) aan te raden. Van de denque-mug, die overdag actief is en die knokkelkoorts kan veroorzaken, hebben we ook helemaal niets gemerkt.
1
3

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
64
Geplaatst op
18 nov 2008
Land
Categorie
Overig
Laat kaart zien
 

3 reactie(s) bij "Malaria?"

 • profile image comment

  tja de LCR zal niet voor niets bepaalde adviezen geven lijkt mij. Op dit moment is het ook niet meer nodig om tabletten te nemen, alleen in het noorden. Ook de adviezen hierin worden nog wel eens aangepast. En de Denque mug is een mug die elk jaar meer voorkomt en wel degelijk een gevaarlijke plaag gaat worden, die overigens nog steeds niet te behandelen is. Misschien toch niet altijd even goed zulke tips, maar ik begrijp je idee er achter wel degelijk.

  Door TicoTica • geplaatst op 2011-09-16 21:02:39
 • profile image comment

  Wij nemen in principe al helemaal geen malariapillen meer in, al jaren niet en nog nooit iets gebeurd. Meestal is het loos alarm van de GGD hier. Inderdaaad, goed insmeren en lange mouwen en broekspijpen, of binnen blijven 's avonds, dan kom je een heel eind. Malariapillen kunnen ook heel vervelende bijwerkingen hebben...

  Door sidonius • geplaatst op 2008-11-22 21:01:33
 • profile image comment

  Mee eens goede tip!

  Door gorke • geplaatst op 2008-11-21 12:59:14

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.