Kandy foto's & tips

'513367' door ErwinenManon '513367' door ErwinenManon

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Tempel van de gouden.

ErwinenManon

Tijdens de Perahera waren wij in Kandy, een bezoek aan de tempel van de gouden tand mag dan niet ontbreken. Binnen is het een drukte van jewelste, veel Boeddhisten komen een bloemen offer brengen bij de tand van de boeddha of steken een kaarsje aan. Rondom de tempel zie je veel groepen dansers en drummers oefenen voor de parade en overal staan olifanten die voor de optocht versierd gaan worden.

'507995' door ErwinenManon '507995' door ErwinenManon

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Perahera

ErwinenManon

De Perahera in Kandy was één van de redenen waarom wij graag naar Sri Lanka wouden gaan. Dit Boeddhistische festival is één van de grootste ter wereld waar het gehele land voor uitloopt. Het festival duurt in totaal 10 dagen waarbij het steeds iets spectaculairder wordt. Ga in het begin van de middag al opzoek naar een plekje en vermaak je tussen de lokale bevolking. En met een beetje geluk krijg je nog een goede zitplek aangeboden ook.

'483892' door jacomien '483892' door jacomien

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Goede morgen!

jacomien

Goede morgen! Iedere ochtend komen de apen even bij ons langs. Ze kijken niet naar ons maar wij wel naar hen. Zij zijn meer op zoek naar de plekken waar ze voedsel kunnen vinden; of het nou uit de natuur komt of uit de afvalbakken bij huizen en hotels. Soms springt er een op de balkonrand en dat is ook leuk. Vlak na zonsopgang om 6 uur 's ochtends zijn ze er en twintig minuten laten zien we ze niet meer. Ze zijn dan op weg naar de tempel. Want ons hotel is daar op loopafstand vandaan.

'309505' door LRison '309505' door LRison

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Vliegende honden

LRison

In de Royal Botanic Gardens in de buurt van Kandy Leven duizenden vliegende honden een vleermuizen soort die een spanwijdte kunnen hebben van een meter,in tegenstelling tot de gewone vleermuis vliegen deze ook overdag en hangen ze volop in de verhittende zon.

'353991' door Rhodaxx '353991' door Rhodaxx

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Betrapt

Rhodaxx

Deze man kwam ik tegen in Kandy, hij verkocht snoepjes. Toen ik hem vroeg of ik een foto van hem mocht maken knikte hij, maar hij voelde zich toch een beetje betrapt want hij had net een snoepje in zijn mond gestoken.

'300578' door Fransvdg '300578' door Fransvdg

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

De heilige Perahera..

Fransvdg

Deze olifant met zijn enorme slagtanden is de heilige Perahera olifant in Kandy. Toen ik hem fotografeerde stond hij vast, want hij was "in the heat", dus bronstig. Het Esala Perahera festival is het belangrijkste festival in Sri Lanka. De Perahera duurt 10 dagen en vindt eind juli / begin augustus plaats en eindigt in de nacht met volle maan. Het festival draait om één van de kostbaarste boeddhistische relikwieën: de tand van Boeddha. Deze tand wordt al heel lang in de gouden tempel, Sri Dalada Maligawa bewaard. Volgens de legende is Boeddha's tand in de 3de eeuw na Christus naar Sri Lanka gekomen, verborgen in de vlechten van een prinses. Tijdens het festival vindt elke avond een processie plaats, waarbij een replica van de tand van Boeddha bovenop deze olifant, die dan prachtig is uitgedost, door de stad wordt rondgedragen.

'460231' door TicoTica '460231' door TicoTica

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Boom vol vleerhonden

TicoTica

Vlak voor Kandy heb je een grote brug waar een boom vol met vleer honden te vinden is. Ze hangen er met z'n allen de hele dag lekker in te hangen tot ze begin van de avond uitvliegen voor hun dagelijkse hapjes.

'508806' door ErwinenManon '508806' door ErwinenManon

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Treinleven

ErwinenManon

Wanneer je met de trein door Sri Lanka reist kom je geregeld stil te staan. Als je hierbij geluk hebt staat er naast je een andere trein vol met mensen. Op dit moment leeft iedereen in de trein op. Mensen gaan met elkaar praten en vragen van alle kanten je aandacht. Waar kom je vandaan? Waar ga je heen? Wat vind je van Sri Lanka? Wij zaten te kletsen met 2 jongentjes toen ons oog viel op deze vrouw die alles zat te bekijken.

'522851' door ErwinenManon '522851' door ErwinenManon

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Perahera - Kandy

ErwinenManon

De Perahera in Kandy was één van de redenen waarom wij graag naar Sri Lanka wouden gaan. Dit Boeddhistische festival is één van de grootste ter wereld waar het gehele land voor uitloopt. Het festival duurt in totaal 10 dagen waarbij het steeds iets spectaculairder wordt. Ga in het begin van de middag al opzoek naar een plekje en vermaak je tussen de lokale bevolking. En met een beetje geluk krijg je nog een goede zitplek aangeboden ook. Wij kwamen dankzij de gastvrijheid van de Sri Lankanen helemaal vooraan te zitten. Achter ons zat een Engels leraar die ons van uitleg voorzag en de kinderen met ons liet oefenen.

'489012' door oliververheij '489012' door oliververheij

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Olielampjes

oliververheij

In Kandy staat de Tempel van de Tand. Buiten de tempel is er een gebouwtje met een stellage. Hier kan je olie en lont in een bakje kunt doen en op die manier een lichtje offeren. De olie en lont moet je zelf meenemen.

'459497' door ClaudiaN '459497' door ClaudiaN

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Ijsvogeltje

ClaudiaN

Het ijsvogeltje, een van de meest mooie vogeltjes om te fotograferen. Je ziet ze veel bij beekjes of water. Ook deze foto heb ik bij een beekje genomen, in een dorpje in de buurt van Kandy. De ijsvogeltjes zijn veel opzoek naar visjes, dus de meeste kans ze te zien is bij water.

'308258' door LRison '308258' door LRison

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Fruitmarkt

LRison

In Kandy de tweede stad van Sri Lanka is een heel grote overdekte markt waar wel alles te verkrijgen is,textiel,kleding,nonfood artikelen en ook vers zoals vlees, vis,groenten en natuurlijk prachtig fruit zoals dat hier mooi uitgestald ligt.

'508726' door ErwinenManon '508726' door ErwinenManon

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Esala Perahera

ErwinenManon

's Avonds net na zonsondergang start de optocht waaraan 1000en drummers en danser meedoen, en tientallen olifanten. Een hele belevenis om mee te maken met als hoogte punt het voorbijkomen van de tand va de Boeddha. Overdag is de stad bezoeken ook erg leuk, je ziet duizenden mensen zoeken naar een goede plek, straatverkopers proberen hun waar aan de man te brengen en bij de tempel vinden veel voorbereidingen plaats, dansers en jongleurs doen nog wat oefeningen, de olifanten worden nog even gewassen. Leuk om ook de voorbereiding van deze perahera te zien. Deze olifant leeft in gevangenschap, maar omdat de perahera in Kandy een cultureel erfgoed is dat al eeuwen teruggaat hebben we deze foto toch geplaatst

'502914' door silly '502914' door silly

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Devotie

silly

De tempel van de tand is een uitgebreid complex dat zeer druk bezocht wordt. Door een aanslag van enkele jaren geleden is het ook zeer goed beveiligd. Het bijzondere van deze omgeving ervaar je vooral door de devotie van de bezoekers.De entree is voor toeristen ongeveer 10 eur. Het is vooral het verhaal eromheen, de sfeer die deze plek bijzonder maakt. Maar het is ook een prachtige tempel. Het beste kun je zo vroeg mogelijk in de morgen deze tempel bezoeken.

'554199' door Simmes Jan '554199' door Simmes Jan

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Het meer van Kandy

Simmes Jan

In de stad Kandy kun je niet om het grote meer heen dat midden in de stad ligt. Daardoor kun je je altijd goed orienteren in deze grote drukke stad. In het meer ligt een eilandje met enkele palmbomen. Het eilandje lijkt een beetje te 'zweven' op het water. Kandy, maart 2017.

'247694' door reysigers '247694' door reysigers

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Tegelijk gewassen

reysigers

In Sri Lanka denken ze er héél anders over. Ik hou mijn kleding aan dan wordt alles tegelijk gewassen. "n Emmertje water en een stukje zeep. Klaar. Kan bij ons natuurlijk niet met dit weer.

'428847' door teunhuisman '428847' door teunhuisman

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Wandelende iris

teunhuisman

Van mijn collega kreeg ik jaren geleden een plant met zwaardvormige bladeren waarvan zij de naam niet kende, maar die volgens haar heel kort bloeide. Daar kwam ik achter na al een paar bloesems te hebben gemist. Binnen een paar uur is alles voorbij van opengaan tot verdorren. In 1985 bezocht ik voor het eerst de botanische tuin Peradeniya in Kandy en zag hem daar staan met naambordje en al: iridaceae brasiliensis. Het bordje vermeldde ook de bijnaam en die sprak me meer aan: wandelende iris. Nadat de bloem snel is uitgebloeid vormt het een vruchtbeginsel met nieuwe bladeren. Als die in moerassige grond terecht komt groeit er zo'n 30 cm verder een nieuwe plant. Ik heb hem al vele malen op die manier vermenigvuldigd.

'553351' door hansdewildt '553351' door hansdewildt

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Overdekte markt !

hansdewildt

In Kandy zijn veel overdekte markten. Een genot om daar rond te lopen vond ik. Elke gang heeft dan weer zijn eigen toko’s zoals kraampjes met vis, textiel, fruit, potten en pannen en hier een van de vele “slagerijen”. In Nederland gebeurt alles onder de beste condities, maar in Sri Lanka is het even anders; niks hygiëne , geen koeling of beschermende kleding en dan bij een temperatuur van boven 30 graden. De Keuringsdienst van Waarde heeft hier nog veel werk.

'462022' door DorienSouman '462022' door DorienSouman

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Sunset

DorienSouman

Tijdens een avondwandeling in de omgeving van Kandy stuitten we op dit meertje waar een eenzame harde werker nog een bad nam na zijn werkdag. De ondergaande zon zorgde voor een schitterende gouden gloed. - Sunset is een Amerikaanse film uit 1988 met o.a. Bruce Willis in de hoofdrol -

'553819' door hansdewildt '553819' door hansdewildt

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Gelovig !

hansdewildt

Wat zijn de mensen in Sri Lanka toch gelovig. Bij een tempelbezoek is het de gewoonte om wierook aan te steken. Het branden van wierook is een offer voor de goden. Men gelooft dat de geur goede geesten aantrekt en dat de gebeden worden gehoord. Van de bevolking in Sri Lanka is 69% boeddhistisch , 7,1% hindoe (hoofdzakelijk Tamils), 6,2% is christelijk (behorend tot de katholieke Kerk) en 7,6 % is Moslim

'353097' door Rhodaxx '353097' door Rhodaxx

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Ik zie je wel

Rhodaxx

Ze zien er uit zoals vrijwel alle schoolmeiden op Sri Lanka, wiite uniformen en zwarte vlechten. Ik zag ze vanaf het terras waar we zaten te lunchen. De meesten waren druk met elkaar in gesprek, behalve eentje die me aankeek alsof ze zeggen wilde: "ïk zie je wel".

'337645' door REvanSlooten '337645' door REvanSlooten

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Rijstvelden

REvanSlooten

Onderweg in de trein van Kandy naar Nuwara Eliya betekent een rit dwars door de natuur(op een paar kleine plaatsjes na waar de trein stopt). Tijdens de rit kan je genieten van deze prachtige rijstvelden die trapsgewijs omhoog lopen, watervallen, bergen en theeplantages!

'250616' door reysigers '250616' door reysigers

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Enige monnik

reysigers

Deze monnik laat ons een tempel zien gebouwd in een rots. Hij heeft een grote.lange sleutel en laat ons daar een liggende boeddha zien die gerestaureerd moet worden,(als er ooit eens geld voor is)Hij is daar de enige monnik die er woont samen met een paar hondjes.

'325890' door LRison '325890' door LRison

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Batik stof was...verw

LRison

De uit Indonesie afkomstige Batikkunst werd door de Nederlanders in Sri Lanka geintroduseerd,talloze fabrieken en ateliers produceren aanzienlijke hoeveelheden Batikstof,de dame op de foto is de stof aan het ontdoen van een waslaag.