Centraal hoogland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Treinreis door Sri Lanka

Centraal hoogland,
Sri Lanka


Wauw... We hadden er al zo veel over gelezen en iedereen zei het tegen ons. Neem de trein, neem de trein als je van Kandy naar Ella gaat! Ik kan deze tip alleen maar doorgeven...

Het reserveren van de treinkaartjes ging niet helemaal volgens plan. Wil je zekerheid? Boek dan zeker 1 week van te voren via de website tickets voor je treinreis! Dan weet je zeker dat je tickets hebt. Nog een tip; boek géén eerste klas tickets! Doordat wij geen treinkaartjes hadden gereserveerd stonden we om 08.30uur op het treinstation in Kandy en waren er alleen nog eerste klas tickets beschikbaar. Natuurlijk zit je dan in een luxe coupe met airco en ramen die niet open kunnen en niet te vergeten een Chinese film met Nederlandse ondertiteling maar het niet hoe je deze treinreis wil beleven! Boek tweede klas tickets! Dan heb je toch zeker een stoel om op te zitten maar zit je ook tussen de locals en in een coupe waar iets gebeurd! Het liefst had ik in de derde klas gezeten maar dit bleek toch echt iets te volgepropt te zijn om ook nog foto's te kunnen maken van de omgeving.

Samengevat: Pak absoluut de trein van Kandy naar Ella (of Nuwara Eliya) Boek tweede klas tickets en geniet van deze prachtige treinreis!

Foto: Tussen Kandy en Nuwara Eliya.