Singapore

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Singapore image

Singapore

Singapore
Singapore
Corinerick

Stopover in Singapore, in een paar dagen de stad ontdekken

2 maart 2010, 6 uur ’s ochtends: ons vliegtuig vanuit Amsterdam is geland op Changi Airport in Singapore. Na een soepele douane- en bagage afhandeling staan we om 7.00 al bij de taxi’s. Het is al warm en drukkend, en de zon is nog niet op. Dit belooft wat..

We zijn veel te vroeg bij ons appartement (Ascott Somerset) om in te checken, maar we kunnen wel eerder dan gebruikelijk van ons appartement gebruik maken. Na een ontbijtje en een uurtje in de speeltuin van ons hotel kunnen we in ons appartement. Het geboekte appartement blijkt niet beschikbaar, we krijgen een kosteloze upgrade naar een ‘Executive’ versie. Niets mis mee… Omdat we te moe zijn van de vlucht en jetlag verschijnselen hebben doen we vandaag niet veel. Beetje zwemmen, boodschappen doen en ’s avonds naar Orchard Road (de winkelstraat van Singapore, 100 meter lopen vanaf ons hotel). Met 35 graden in de schaduw al best een opgave met de Nederlandse kou nog in de benen. Het voor de kinderen meest herkenbare eten dat we kunnen vinden is een Thai. Kip, rijst en noodles voor L. en K.. Heel erg veel eten ze er niet van.

De volgende dag naar de Singapore Zoo. Wederom een warme dag, dus goed insmeren en voldoende drinken mee. De heenreis via metro en bus duurt bijna een uur. Het is gelukkig rustig en we hebben alle tijd om de dieren te bekijken. Het dierentuin is fantastisch aangelegd en lijkt op een park in de jungle. L. en K. genieten met volle teugen en wij niet minder. Een aanrader. ’s Avonds eten we bij de Japanner. Het eten smaakt ons prima, maar L. wil patat. Ook K. lijkt dit woord snel te leren en roept ‘tat’! Om de terugweg gaan we maar even langs de Mac om de kinderbuikjes te vullen. Nederlandse kost lijkt te sterk te verschillen van de Aziatische keuken.

De derde dag doen we een rondje Singapore met de ‘Hop on’ bus. Singapore is een smeltkroes van diversie Aziatische culturen. Wij gaan deze culturen opsnuiven. Eerst naar Little India. Hier zien we Indiase handarbeid, winkels en uiteraard Indiërs. Het ruikt zelfs naar India: muffig, stoffig & kruidig met een vleugje curry. We bezoeken een Hindoe tempel waar op dat moment een gebed plaatsvindt. De jongens kijken hun ogen uit. Dit is een gekke kerk. Met name de god in de vorm van een olifant met vier armen (Ganesha, o.a. beschermheilige van de reizigers) is erg gek. We gaan verder naar de Arabische wijk. Van Hindoe naar Moslim in 5 minuten. L. vond de moskee in Amman erg leuk en wil nog wel een moskee in. Helaas, wegen voorbereidingen voor een gebed mogen we er de komende uren niet in. Nog even wat indrukken opdoen van de Moslim omgeving en dan weer in de bus. Via het oude deel en de haven naar Chinatown. Drukte, smalle steegjes, vreemd eten en veel lawaai. En een boeddhistische tempel. We gaan naar binnen en zien dat ook hier een gebed gaande is. Een aantal monniken predikt in een monotoon ritme waar je van in trance zou kunnen raken. Volgelingen zingen mee. Het is al diep in de middag als we uit Chinatown vertrekken richting Orchard Road. Nog even een ijsje en dan terug naar ons appartement. We sluiten deze culturele en spirituele dag op een gepaste manier af: geen gedoe met stokjes maar prikken met de vork. Vlees en vis. Aardappelpuree en patat. Met ronde buikjes gaan we de nacht in…

De laatste dag Singapore. Nog even shoppen op Orchard road. De PC Hoofdstraat is voor mietjes. De Ku-dam en de Champs Elysees voor beginnelingen. Hier moet je zijn voor het serieuze shopwerk. Helaas voor Armani, Gucci, Prada, Louis Vuitton en co zitten onze koffers al aan het maximum toegestane gewicht...

Als laatste nog even afkoelen in het zwembad en dan op weg naar het vliegveld.