Singapore

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Singapore image

Verkennen van de stad

Singapore
Singapore
Ewald

Verkennen van de stad

Zo daar gaan we dan. Bijna 3 maanden weg naar het 'verre' oosten. Eerste stop op onze reis is Singapore. Het stadstaatje aan het puntje van het Maleisisch schiereiland op zo'n 20 km van de evenaar . En een stad met rond de 3,1 mln. inwoners. En ook al zit je hier in het 'verre oosten', de City lijkt op elke andere westerse zakenstad.

Wij slapen in Chinatown, zelfs in het Chinatown Hotel. Het Chinatown Hotel is een niet al te groot, maar netjes hotel. Het staat midden in de wijk Chinatown hier in Singapore.

Gelukkig is er in Singapore genoeg te doen en beginnen we in het Jurong Birdpark. Het park is erg mooi, met allerlei verschillende vogels die niet mensenschuw zijn. Er zijn allerlei gebieden waar grote aantallen vogels rondlopen. Je ziet er o.a. flamingo's, pelikanen en struisvogels, maar ook verschillende andere voornamelijk tropisch vogels in de prachtigste, felle kleuren. Ook hebben ze een echt prachtige waterval (de hoogste door de mens gemaakte waterval ter wereld).

Maar er is hier toch echt meer en de volgende dag gaan we naar het regenwoud hier in Singapore: de Bukit Timah. Het is raar om midden in deze hoogbouw wereldstad een groot stuk regenwoud te vinden, wat met 164 m meteen het hoogste punt van Singapore is. En één van de twee stadsregenwouden in de wereld is (met Rio de Janeiro). Hier hebben we heerlijk vermoeiend 2 uur geklommen. We zien uilen, varanen , eekhoorns en erg grote spinnen, maar niet de beroemde aapjes. Misschien zelfs te warm voor hun. En voer deze aapjes niet, want dan heb je gelijk een tweede hypotheek nodig om de boete te betalen!

Die middag bezoeken we ook Singapore Zoological Gardens gegaan. Een erg mooie en ruime dierentuin met echt prachtige witte tijgers. Ook hebben we de mogelijkheid om op de foto te gaan met een slag. En Cindy heeft deze zachte dame om haar nek gezet. En als je een slang van dichtbij ziet en voelt is deze helemaal niet zo eng en glibberig. Juist heel zacht.

Aangezien we een combipakket hebben voor de Zoo en de Night Safari gaan we 's avonds op safari. Het is apart om de dieren eens 's nachts te zien. Je ziet ze toch iets anders gedragen aan het eind van de dag.

Dat was Singapore weer. Morgen vertrekken we naar Bangkok.

Foto's

daa09.jpg
daa09.jpg
Ewald
aeae1.jpg
aeae1.jpg
Ewald