Pakistan stekker

Pakistan – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Pakistan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Pakistan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Pakistan gebruikt kunnen worden zijn : Type C en D
Stekker C
Stekker D

Informatie over Pakistan

'549601' door Fietser '549601' door Fietser

PakistanNoord Hoogland Pakistan

PakistanNoord Hoogland Pakistan

Ontmoeting

DE ontmoeting onderweg met de locals zijn de cadeautjes van een reis zeg ik altijd. Zo ook met deze herders die met hun schapen en geiten onderweg waren naar een schapen markt. Op de foto kun je ook de toestand van de weg zien waar we groten deels van de tocht over gereden hebben. Dit is de enige weg die naar Karimabad gaat welke de oude hoofdstad is van het Hunza koninkrijk welke in de jaren 50 van de vorige eeuw ophield te bestaan. Met de fiets is de weg beter te berijden dan met de auto. We kunnen de stenen en gaten nog enigzins ontwijken.

'548272' door Fietser '548272' door Fietser

PakistanNoord Hoogland Pakistan

PakistanNoord Hoogland Pakistan

Bekijks

Reizen door Noord Pakistan en zeker op fiets staat gelijk aan veel bekijks. Je bent een ware attractie en zeker de vrouwen in de groep de zich overigens de gehele reis veilig hebben gevoeld. Wanneer je de foto opent zie je het imposante landschap, maar ook de bus die bij mij stopte en waar iedereen die een mobieltje had mij filmde of fotografeerde. Was een ware attractie dus.

'532428' door CBurgstad '532428' door CBurgstad

PakistanNoord Hoogland Pakistan

PakistanNoord Hoogland Pakistan

Verboden in te halen

Vanuit Chitral gaan we per jeep naar Bomburet, naar de Kalash. Het is een tocht van 3 uur heen en 3 uur terug door het schitterend en onherbergzaam landschap van Noord-West Pakistan. We moeten staan in de open laadbak van de jeep en worden volledig door elkaar geschud door het zeer slechte wegdek. Het is één van de gevaarlijkste routes ter wereld en de weg is op veel plaatsen puur uit de rotsen uitgehouwen. Iets als asfalt kent men (nog) niet of men heeft er geen geld voor. Je moet dus ook nog op je hoofd letten, dat je het niet stoot tegen een uitstekende rotspunt. Maar we worden daarentegen wel rijkelijk beloond met schitterende vergezichten op het prachtige landschap langs de rivier en korte stops in kleine gemeenschappen waar de bewoners met verbazing kijken naar een groepje toeristen in jeeps. Gelukkig komen we onderweg geen tegenliggers tegen........

Bekijk alle Pakistan foto's en tips