Magisch mooie gletsjer ontdekt in de Himalaya image
Lkoedam

Magisch mooie gletsjer ontdekt in de Himalaya

Wauw, wat een plaatje! De Poolse fotograaf en waaghals David Kaszlikowski stuitte tijdens zijn beklimming van de K2 – de op één na hoogste berg ter wereld – op een nog onontdekte, verborgen gletsjer. Bekijk de magische beelden van het ijslandschap hier.



Het trekkingsseizoen in Nepal loopt van oktober tot mei (Foto: Reisreporter Haribobanaan)



Naar eigen zeggen had David, die de K2 beklom in het kader van zijn nieuwe documentaire K2 Touching the Sky, de goed verborgen gletsjer op 4600 meter hoogte nooit gevonden als hij zijn favoriete speeltje niet bij toeval de lucht in had gestuurd: zijn DJI Phantom-drone. Hij kon zijn ogen niet geloven toen het apparaat boven een deel van de Concordia-gletsjer zweefde, en een felblauwe gletsjerrivier van ruim vijf meter breed waarnam. ‘Ik voelde direct aan dat de plek speciaal was. En dat waarschijnlijk niemand het tafereel nog in zijn huidige hoedanigheid zou vastleggen. Het smolt, verdween en veranderde dagelijks van vorm,’ zei hij in een interview met Wired. Om het ijslandschap van dichtbij te gaan bekijken, hikete hij er samen met een gids in het holst van de nacht naartoe. De beelden van het fabelachtige verlichte schouwspel zijn te zien in zijn documentaire. Maar hier alvast een voorproefje.



Op minuut 2:38 vang je een glimp op van de geheime rivier, die op de achtergrond in een bocht om een ijsklif heen loopt.