Wahiba Sands

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wahiba Sands image

Sprookje van 1001 nacht

Wahiba Sands
Oman
Saskiahamminga

Sprookje van 1001 nacht

Tijdens onze rondreis door Oman verblijven we ook een aantal nachten in de Wahibi Sands, een woestijngebied met prachtige zandduinen, op zo'n 4 uur rijden van Muscat. Voordat we de woestijn inrijden laten we de banden van onze 4x4 een beetje leeglopen. Dit geeft meer grip op het losse zand. Best spannend...om zo de immense zandvlakte in te rijden... Maar wat is het mooi! Alle kleuren oranje, de schaduwen, de kamelen langs de 'weg', af en toe een hutje. 

In de woestijn slapen we in een prachtige traditionele bedoeïenentent, aan de voet van een zandduin. De tent is knus, en er staan echte bedden in, wat het wel zo comfortabel maakt. Een groot avontuur voor onze zoon (toen 6 jaar).

Met een gids, van een bedoeïenenstam in de buurt, maken we een prachtige tocht, en bezoeken een echt bedoeinenkamp. Onwerkelijk om je te realiseren dat deze mensen hier wonen, dag in dag uit. Zand, een paar geiten, een vrijwel lege tent met kleden op de vloer, en....een kleuren tv. Heel bijzonder om mee te maken. We krijgen thee en appel, en praten met handen en voeten met elkaar. 

s' Avonds is de woestijn wonderschoon: zoveel sterren aan de hemel, tegen een gitzwarte lucht. Het is bijna zonde om te gaan slapen...Alsof we live meespelen in een sprookje van 1001 nacht. Onze zoon vermaakt zich opperbest: er lopen veel kleine hagedissen (ook op bed..) en knalgroene sprinkhanen rond. Op een avond, toen het al een beetje donker werd gaat hij een stukje lopen rond het tentenkamp. Op avontuur. Op het terrein rond de tenten staan ook een paar kleine boompjes. Manlief en ik zitten rustig voor onze tent, te genieten van de stilte en het indrukwekkende landschap. Opeens komt onze zoon, onze eigen Freek Vonk, aanrennen: "Pap, mam, kom mee, kom mee, ik heb een uil gezien!" Wij keken hem verbaasd aan. "Het zal wel een duif ofzo zijn" zei ik nog. Toch lopen we op onze tenen zachtjes met hem mee. En verrek, in een boompje, een paar meter verderop, zit een prachtige, kleine, witte uil. Een woestijnuil. Helaas fladderde hij weg na zoveel aandacht, en waren we te laat voor een foto... Een paar maanden later lezen we dat Nederlanders in Oman een nieuwe uilensoort in de woestijn ontdekt hebben. Zou het....?

Foto's

86606.jpg
86606.jpg
Saskiahamminga
e96ef.jpg
e96ef.jpg
Saskiahamminga
5c647.jpg
5c647.jpg
Saskiahamminga
122ff.jpg
122ff.jpg
Saskiahamminga
2cc45.jpg
2cc45.jpg
Saskiahamminga