Rass al Jinz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rotsformaties op het strand van Raz-al-Jinz

Rass al Jinz,
Oman


In Oman kun je in Raz-al-Jinz op het strand zeeschildpadden eieren zien leggen. Een fascinerend gezicht, en een geweldige belevenis om mee te maken, voor jong en oud. De gereguleerde excursies hier naartoe vinden 's avonds of 's nachts (richting zonsopgang) plaats. Wij gaan mee met de avondtocht en genieten van deze bijzondere belevenis. 's avonds en 's nachts mag je hier alleen onder begeleiding komen, maar overdag is het strand vrij toegankelijk, en zijn er geen schildpadden die je zou kunnen storen bij het leggen van de eieren.
De volgende ochtend wandelen we naar het strand, om het strand ook nog bij daglicht te aanschouwen. En dat blijkt een gouden greep: wat is het hier mooi! We zien hier bizarre rotsformaties, uitgesleten door de zee en de wind, met de prachtige kleuren fel afstekend tegen de strakblauwe lucht. Je ziet de sporen van de schildpadden nog lopen door het strand, en ook vinden we diverse eierschillen, waar vannacht de jonkies uitgekropen zijn. Hier blijf je foto's maken, wat een mooie en bijzondere plek! Een echte aanrader, mocht je Oman bezoeken.
(zie ook mijn blog 'zeeschildpadden op het strand van Oman' voor meer informatie, ook dat het erg geschikt is voor reizen met kinderen)