Geheim tijdschrift Noord-Korea image
Sannetje001

Geheim tijdschrift Noord-Korea

Persvrijheid? Dat is iets waar veel Noord-Koreanen alleen van kunnen dromen. Maar er is een groep burgers die in opstand komt. Hun stille protest is een nieuw tijdschrift, gevuld met objectieve nieuwsberichten en waarachtige reportages.

De verslaggevers zijn Noord-Koreaanse burgers en vluchtelingen die een journalistieke training in China hebben gevolgd en daarna weer terug zijn gekeerd naar Noord-Korea. Met verborgen camera’s en andere technische hulpmiddelen trekken zij het land in om in het geheim het nieuws te verslaan en hier reportages van te maken.

Het tijdschrift, Rimjingang genaamd, verschijnt twee keer per maand. Hoofdredacteur Choi Jin-I werkt samen met behulp van het persbureau Asia Press uit Tokyo. Rimjingang zal te verkrijgen zijn in Noord- en Zuid-Korea en zal ook vertaald worden in het Engels en Japans.

Ook naar Noord-Korea? Een Columbus-journalist deed verslag van zijn reis naar het communistische land. Zijn reportage, met praktische tips over reizen naar dit land, lees je in editie 9.