Lumbini foto's & tips

'552468' door RichardReuser '552468' door RichardReuser

NepalLumbini

NepalLumbini

Onderweg...

RichardReuser

Lumbini, Nepal is een mooi gebied en dat niet alleen voor de vele tempels. 'S morgens vroeg voor zonsopgang is er al veel bedrijvigheid. De mensen fietsen al bijtijds naar hun werkplek, anderen zijn met hun buffalo's onderweg om ze een goede poetsbeurt te geven. De foto die ik in dit geval heb genomen is met tegenlicht van de zonsopkomst genomen.

'544990' door Globetrotterjohn '544990' door Globetrotterjohn

NepalLumbini

NepalLumbini

Lumbini is de...geboo

Globetrotterjohn

De geboorteplek van de Boeddha in Lumbini (Nepal) trekt pelgrims en toeristen aan. Volgens de overlevering was de moeder van prins Siddhartha Gautama aan het baden in een vijver, toen ze heftige weeën kreeg en iets verderop van een zoon beviel. Deze plek ligt nu in een herdenkingspark met kloosters. De gebouwen en ruïnes vormen een archeologisch monument, maar bovenal is het een van de meest heilige plekken in deze wereldreligie. Het is daarom een rustgevend gezicht dat de monniken niet alleen onder de Bodhi boom rusten, maar ook door gaan met hun dagelijkse bezigheden.

'569304' door daviddevries '569304' door daviddevries

NepalLumbini

NepalLumbini

Gras Maaien

daviddevries

Dit meisje is al jong begonnen haar ouders te helpen. Foto gemaakt in Lumbini in Nepal. We liepen wat te wandelen door het dorp. Het plaatsje is vooraal bekend omdat Buddha er geboren is. Maar ook verder zeker de moeite waard.

'560667' door Globetrotterjohn '560667' door Globetrotterjohn

NepalLumbini

NepalLumbini

Opnames voor...muziek

Globetrotterjohn

Terwijl wij aan het wandelen waren in het Lumbini park, dat ter ere van de geboorteplek van Boeddha is aangelegd, kwamen wij een lokale filmploeg tegen. De actrice en acteur waren aan het zingen en werden onder enige belangstelling vastgelegd.

'1087926' door neretslok '1087926' door neretslok

NepalLumbini

NepalLumbini

Tempelstad

neretslok

Lumbini is de geboorteplaats van Boeddha. Naast de plaatsen die in zijn leven een rol hebben gespeeld kun je ook een reusachtig ' tempelpark' bezoeken, dat er om heen gebouwd is. Veel landen hebben hier hun paviljoen met Boeddhistische kloosters, tempels en kunst gebouwd, de één nog mooier en indrukwekkender dan de andere. Dit is de bijdrage van Cambodja.

'1091075' door neretslok '1091075' door neretslok

NepalLumbini

NepalLumbini

Lumbini

neretslok

In Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha, kwam een speciale tempelzone ter ere van hem, en om er voor de pelgrims een mooie pelgrimsplaats van te maken. Dat is gelukt. Veel landen hebben hier hun paviljoen met Boeddhistische kloosters en tempels gebouwd, de één nog mooier en indrukwekkender dan de andere. Dit is de bijdrage van Thailand.

'1091015' door neretslok '1091015' door neretslok

NepalLumbini

NepalLumbini

In de tempelzone van.

neretslok

In Lumbini werd, lang geleden, de latere Boeddha geboren. Er kwam een speciale tempelzone ter ere van Boeddha, en om er voor de pelgrims een mooie pelgrimsplaats van te maken. Dat is gelukt. Veel landen hebben hier hun paviljoen met Boeddhistische kloosters en tempels gebouwd, de één nog mooier en indrukwekkender dan de andere. Dit is de bijdrage van Cambodja.

'1088020' door neretslok '1088020' door neretslok

NepalLumbini

NepalLumbini

Lumbini 2

neretslok

Lumbini is de geboorteplaats van Boeddha. Naast de plaatsen die in zijn leven een rol hebben gespeeld kun je ook een reusachtig ' tempelpark' bezoeken, dat er om heen gebouwd is. Veel landen hebben hier hun paviljoen met Boeddhistische tempels, stupa's, pagodes en kloosters gebouwd. Daarnaast is alles verfraaid met de nodige kunst, zoals op deze foto te zien is. Heel mooi en kleurrijk is het hier en je hebt eigenlijk aan 1 volle dag niet genoeg.

'1091136' door neretslok '1091136' door neretslok

NepalLumbini

NepalLumbini

Boeddha geeft...onder

neretslok

Zo moet het er zo'n 2500 jaar geleden ongeveer aan toe gegaan zijn hier in Lumbini, op de grens India-Nepal. Boeddha die onder de bodhiboom les geeft aan zijn volgelingen. Allemaal, met nog veel en veel meer, te zien in het Boeddha themapark.

'1082729' door neretslok '1082729' door neretslok

NepalLumbini

NepalLumbini

Boos?

neretslok

Het valt me op dat veel beelden van goden en godinnen in (in ieder geval) Nepal, maar waarschijnlijk ook in India of Bhutan zo boos kijken. Misschien om het volk een beetje angstig te maken en zo in het gareel te houden, omdat anders de wraak van de goden zoet zal zijn? Deze opname maakte ik in Lumbini, een plaats die niet veel bezocht wordt maar wel heel erg de moeite waard is....

'1084818' door neretslok '1084818' door neretslok

NepalLumbini

NepalLumbini

Religieus 'toerisme'

neretslok

Geen of nauwelijks toeristen maar wel veel devote gelovigen van 'all over the world'. En natuurlijk heel veel monniken. Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha, is nu een attractie van 'toeristisch' formaat.

'1075003' door neretslok '1075003' door neretslok

NepalLumbini

NepalLumbini

Lumbini

neretslok

Lumbini is de geboorteplaats van Boeddha. Hoewel het niet op de standaardroute Nepal ligt, is het beslist de moeite waard om de omweg naar Lumbini te maken. Op de foto zie je de nodige pelgrims. Geen toerist gezien. Zie ook het blog hierover dat ik onlangs heb geüpload.

'1091051' door neretslok '1091051' door neretslok

NepalLumbini

NepalLumbini

In de tempelzone van.

neretslok

Ik heb al eerder foto's uit Lumbini geplaatst. Je vindt hier in een enorm grote ' tempelzone' van vele landen een tempel, stupa of klooster. Ook van niet-boeddhistische landen zoals Oostenrijk. Dit is de bijdrage van Singapore.