Sittwe visum

Als je op reis gaat naar Sittwe, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Sittwe nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Sittwe heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Sittwe bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Sittwe overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Sittwe gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Sittwe

Beste foto's & tips van Sittwe

'488677' door dorie '488677' door dorie

BirmaSittwe

BirmaSittwe

Groentevrouw

dorie

Het is altijd weer genieten als je een markt bezoekt in Birma, kleurrijke Birmese mensen, vele kramen met groenten en fruit en mannen en vrouwen die van alles op het hoofd vervoeren. Deze Birmese vrouw vond ik geweldig om te zien met de verschillende groenten op haar hoofd.

'455111' door jaapburgers '455111' door jaapburgers

BirmaSittwe

BirmaSittwe

Straatbeeld Sittwe

jaapburgers

Toen wij eind januari in Sittwe waren, de hoofdstad van de Rakhine State, vonden wij de sfeer anders dan in de rest van Myanmar. Meer gespannen. Er stonden gewapende soldaten bij sommige kruispunten. Er hebben zich in het verleden grote onlusten voorgedaan tussen moslims en boeddhisten. Op deze stoffige foto zie ik iets van die gespannen sfeer terug.

'269523' door gorke '269523' door gorke

BirmaSittwe

BirmaSittwe

Sunrise

gorke

`s morgens om 7 uur vertrekt onze boot richting Mrauk U. Het is zo,n 5,5 uur varen. Vooral de zonsopkomst is geweldig we hebben genoten.

Laat kaart zien