Shan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Shan image

Reisdag Bagan - Nyaungshwe

Shan
Myanmar
Marleenhuijsmans

Reisdag Bagan - Nyaungshwe

Bagan - Nyaungshwe
Vandaag hebben wij onze bustrip met de minivan naar Inle Lake. Allereerst is de minivan niet zo comfortabel als gedacht. En zeker niet vergeleken met de luxe waar je hier in reist wanneer je de nachtbus neemt. Je krijgt dan bij de eerste grote stop een tandenborstel en tandpasta om je tanden te poetsen zodat je daarna lekker kunt gaan slapen in je comfortabele Scania stoel. Want ja hier rijden gloednieuwe Scania bussen tussen de grote steden, niet te geloven!

Nadat we zijn vertrokken horen we vreemd geluid op het dak. Niets aan de hand....totdat het zo begint te piepen en kraken. Iedereen uit het busje en kijken wat er aan de hand is: het rek zit nauwelijks nog vast aan het dak van het busje dus alle tassen moeten in de auto.....comfortabel....haha

Maar onderweg valt ons op dat vrouwen hier in dit land asfalt aanleggen. Er wordt op dit moment hard gewerkt om overal meer en vooral betere wegen te krijgen tussen de grote steden. Dit wordt allemaal gedaan door vrouwen, heel bijzonder om te zien.

Het landschap van Myanmar is ook niet dat wat we gewend zijn. Onderweg zien we rode vlaktes met daarop bomen, maar een bos kun je het niet noemen. Deze bomen lijken een soort palmbomen. Ziet er heel vreemd uit zonder een tropisch strand!

Nadat we in Bagan waren aangekomen moesten we toch wel even wennen aan de armoede. Deze was zo duidelijk zichtbaar ten opzichte van Yangon. Paard en wagen is wel voor de toerist, maar de ossenkar is hier nog gemeengoed als transportmiddel. Deze zijn we onderweg naar Inle dan ook veel tegengekomen.

Na een kleine week verblijven in het land kunnen we niets anders zeggen dan dat het een bijzonder land is. Bescheiden mensen, verlegen, durven zelfs niet te vragen of je het kaartje voor de bus wilt betalen!

Foto's

7990b.jpeg
7990b.jpeg
Marleenhuijsmans