Birma feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Birma, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Birma, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

4 januari – Onafhankelijkheidsdag
Viering van de dag dat Birma in 1948 onafhankelijkheid werd van Brits-India.

Maart – Mount Popa Festival
Viering van twee broers die werden gereïncarneerd als geesten.

6 maart – Tabaung
In Myanmar is dit de maand van de Pagoda festivals, dat gekenmerkt wordt door de zandstoepa’s die worden gebouwd.

13 t/m 17 april – Thingyan Water Festival
Vier dagen voor het nieuwjaar wordt dit festival gehouden in heel het land. Iedereen gaat de straat op om emmers met water over elkaar te gooien of elkaar met waterpistolen te beschieten.

17 april – Birmees Nieuwjaar

1 mei – Dag van de arbeid
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

1 juni – Wesak Day
Herdenking van de geboorte, verlichting en de dood van Boeddha.

Augustus – Taungbyone Nat Festival, Mandalay
Dit festival in de buurt van Manday is het grootste, luidste en meest onstuimige spirituele festival van het jaar in Myanmar

Oktober – Thadingyut
Festival van het licht wat het einde van de Boeddhistische vastentijd kenmerkt.

December – Kayin Nieuwjaars Festival
Een nationale feestdag waarbij jong en oud kleurrijke traditionele Kayin klederdracht draagt. Op deze dag bezoeken families elkaar en worden er ook danswedstrijden georganiseerd.

Informatie over Birma

Meer Birma inspiratie

'236954' door MvanderLit '236954' door MvanderLit

Birma

Birma

Giraffe vrouwen...

MvanderLit

Deze vrouwen horen bij een subgroepering van de Karen, te weten de Padaung. Het is een mythe dat de ringen bedoeld zijn om de nek te verlengen. Dit zou, volgens orthopeden, fysiek zelfs onmogelijk zijn. Feitelijk worden de sleutelbenen en de bovenste ribben door het gewicht van de koperen ringen naar beneden gedrukt, waardoor de sleutelbenen een deel van de nek worden. Het is tevens een mythe dat de vrouwen deze ringen dragen als bescherming voor tijgers en het is ook niet om ze onaantrekkelijk te maken voor de slavenhandel. Het lijkt erop dat de lange nek gewoon een schoonheidssymbool is. Hoe langer de nek hoe aantrekkelijker de vrouwen voor een man zijn... Erg genoeg worden sommige vrouwen door diezelfde mannen nog wel eens gestraft met de verwijdering van ringen, waardoor ze de rest van hun leven liggend moeten doorbrengen omdat de nekspieren te verzwakt zijn...

'553090' door dorie '553090' door dorie

Birma

Birma

Rijstvelden

dorie

We bezochten het Bagaya klooster van Inwa Om daar te komen moet je een paar kilometer vanaf Amarapura, met een pont de rivier de Myitinge oversteken. Aan de overkant van de rivier staan de paardenkarren klaar om je naar het klooster te brengen. De rit er naar toe is prachtig we zagen veel rijstvelden met families die druk bezig waren met het ploegen van de grond en planten van rijst.

'544412' door marcvankessel '544412' door marcvankessel

Birma

Birma

Genoeg is genoeg

marcvankessel

De Saddar cave (bij Hpa-An) is met zijn 800 meter een van de grootste (langste) grotten van Birma. Het bijzondere aan de (heilige) grot is dat ie vol staat met Boeddha's en Stupa's. Op zich natuurlijk heel indrukwekkend, maar na 4 weken Birma hadden we het wel even gehad met de Boeddha's en de Stupa's. Dus na 40 minuten door de grot met je blote voeten over de vleermuizen poep gelopen te hebben waren we enigszins blij verrast om aan de andere kant van de berg het bovenstaande uitzicht aan te treffen. De achterkant van de grot mondt namelijk uit op een prachtig wetland. Vol met rijstvelden en kleine beekjes en talloze vogels. Er zijn geen wegen en het gebied is alleen per boot of dus via de grot te bereiken. Aan het eind van de grot heb je 2 keuzes; óf voor € 2,50 pp met de boot door het prachtige wetland terug gebracht te worden naar het beginpunt, óf 40 minuten terug wandelen door de grot, met je blote voeten over de vleermuizenpoep, langs de talloze Boeddha's en Stupa's. Driemaal raden voor welke optie wij gekozen hebben.

Bekijk alle foto's en tips