Chin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chin image

Chin

Chin
Myanmar
Ejfovermaat

Cycloon verwoest toegangsbrug naar de Chin-state

Na lang wikken en wegen dit jaar gekozen voor een reis naar Myanmar, en wel naar de bergvolkeren van dit land. Een pioniersreis die vraagt om een avontuurlijke geest.
Het was een moeilijke keuze tussen Madagaskar of Myanmar. Het is dus Myanmar geworden, mede door alle prachtige foto's en verhalen van de Reisreporters. Aangestoken door hun enthousiaste verhalen ,met zorg een reisorganisatie uitgezocht. Hier wilde ik heen! Speciaal de Chin-state trok mij erg aan.
En nu overkomt me dat het noodweer in heel Azie me parten gaat spelen. Afgelopen dagen de weersvoorspellingen en berichten met angst en beven gevolgd maar het rampsenario voltrekt zich. Een cycloon gooit roet in het eten. Deze cycloon heeft de enige toegangsbrug tot de Chin-state verwoest en nu kunnen we er hoogstwaarschijnlijk niet heen. Ik verwacht niet dat ze binnen 2 weken een brug gebouwd zullen hebben.
Vervelend en balen voor de reisgroep, maar nog erger voor de bewoners aldaar. Dit hele gebied is nu verstoken van de buitenwereld. Geen goed begin van een reis die nog van start moet gaan. Ik hoop dat het alternatieve programma het gat wat op gaat vullen en heel heel misschien dat ze de brug toch berijdbaar hebben kunnen maken zodat we toch de originele reis kunnen gaan maken. Duimen maar, doen jullie mee??